X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Gebelik döneminde neler yapılır neler yapılmaz ?

Gebelik döneminde beslenme gerek anne gerekse bebek açısın dan çok önemlidir. Gebeliğin başladığı ilk günden itibaren anne adayı beslenmesine , uykusuna ,yaşam tarzına dikkat etmeli , gebelik açısından risk oluşturan faktörlerden uzak durmalıdır.

Gebelik döneminde beslenme gerek anne gerekse bebek açısın dan çok önemlidir. Gebeliğin başladığı ilk günden itibaren anne adayı beslenmesine , uykusuna ,yaşam tarzına dikkat etmeli , gebelik açısından risk oluşturan faktörlerden uzak durmalıdır.

Gebeliğin sağlıklı ilerleyebilmesi için anne adayının yaşam kalitesine gösterdiği özenin yanın da , doktor kontrolünde olması gereklidir. Doktor kontrolleri anne ile bebeğin durumu hakkın da bilgi verir , olası olumsuzluklar  muayene ile teşhis edilerek kontrol altına alınabilir. Makalemizin bu bölümün de gebelikte uzak durulması gereken sakıncalı  durumlar hakkın da bilgiler vereceğiz.

Hamile kadınların herşeyden önce zararlı alışkanlıklardan uzak durması gerekir. Alkol ,sigara,uyuşturucu ,tatlandırıcı   gibi. Bunların yanın da anne adayı Çiğ ve az pişmiş etten uzak durmalı , pastorize esilmemeiş gıdaları tüketmemelidir.  Katkı maddeli besinler, az pişmiş yumurta ,kaynatılmamış süt anne adaylarının tüketmemesi gereken besinler arasındadır.

Anne adayı ağrı hareketlerden akçamlı ,ağır kaldırmamalı,yüksekten atlama yada yükseğe uzanma  gibi zararlı hareketlerden kaçınmalıdır. Bunların yanı sıra stresten uzak durmalı sauna ve  hamamlara gitmemelidir.Gebelikte yapılmaması gereken sakıncalı durumlara değindik ayrıca gebelikte nelerin yapılabileceğine de değinelim.

Gebelikte anne adaylarının sıklıkla merak ettiği konulardan biri alışveriş merkezlerinde bulunan  dedektörlerden geçmenin zararlı olup olmadığıdır. Bunun sakıncalı olduğu ile ilgili bir bulgu bulunmamakla birlikte , gebelerin yinede bu dedektörlerden geçmemesi tedbir olabilir. Gebelik kontrollerinde anne ve bebeğin sağlığı ile alakalı olumsuz bir durum saptanmadıysa annenin , yürüyüş yapması,araba kullanması ,saçını boyatması,ilişkiye girmesi ,yüzmesi ,spor yapması bir problem teşkil etmez.Gebelikte cep telefonu kullanmanın sakıncalı olup olmadığı konusu hakında da sorular almaktayız. Cep telefonlarının zararlarını bilmeyen yoktur. Anne adaylarının mümkün mertebe cep telefonun dan uzak kalması gerekmektedir.  Anne adayı telefonun yakının da uyumamalı,telefon şarjdayken konuşmamalıdır.

Anne adaylarının yine çok merak ettiği konulardan biride gebelikte çay ve kahve tüketmenin  bebeğe zararı olup olmayacağıdır. Kararında aşırıya kaçmamak şartıyla çay ve kahve tüketmenin sakıncası yoktur. Gebelik ile ilgili verdiğimiz  bilgiler bilgilendirme amaçlı olup tedavi yerine geçmez. Tüm anne adaylarının düzenli olarak hekim kontrolünde olmasını tavsiye ediyoruz.

Gebelikte hangi durumlar sakıncalı , gebelikte hangi durumlar serbest ? Konuya dair sorularınızı bizlere bu başlık altın dan yönlendirebilir , sorularınıza en kısa sürede yanıt alabilirsiniz.