X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Gebelik testleri hakkında bilmeniz gerekenler

Standart gebelik testleri döllenmeden altı ila 12 gün arasında, implantasyon gerçekleştiğinde net sonucu verebilir . Bir test idrarda HCG saptarsa, (markaya bağlı olarak) pembe bir çizgi, mavi bir pozitif işaret veya büyük bir dijital evet yazısı belirecektir. Hepsi olumlu bir sonucu belirten gösterebilir.

Standart gebelik testleri döllenmeden altı ila 12 gün arasında, implantasyon gerçekleştiğinde net sonucu verebilir . Bir test idrarda HCG saptarsa, (markaya bağlı olarak) pembe bir çizgi, mavi bir pozitif işaret veya büyük bir dijital evet yazısı belirecektir. Hepsi olumlu bir sonucu belirten gösterebilir.

Bununla birlikte, HCG yi kaçırdığınız sürenin beş veya altı gün öncesine kadar algılayabilecek kadar hassas olduklarını iddia eden bazı marka testler bulunmaktadır. Ancak, dönemin beklendiği güne kadar beklerseniz en doğru sonucu elde edersiniz.

Hamilelik Testleri Ne Kadar Doğru?

Ne zaman ve nasıl kullandığınıza bağlıdır, ancak bazı testler talimatları izlerseniz yüzde 99 a kadar doğru olduğunu iddia eder. Testinizin ne kadar doğru olacağını belirleyen birkaç faktör vardır.

Bazı testler, döneminizi kaçırmadan önce doğru bir sonuç verebilir.Ancak döneminizde gecikme olursa test yapmanız daha uygun olacaktır. Testin daha doğru algılanabilmesi için test için yeterli HCG üretmeniz gerekmektedir. Bu nedenler uzmanlar beklenen dönemde gecikme olursa tets yapılmasını uygun buluyor.

Gebelik testlerinin sabahın ilk saatlerinde yapılması daha uygun görülüyor. Hcg nin yoğun olduğu zaman dilimidir. Gerçi tüm testler şimdi o kadar hassaski sabahın idrarını beklemenize gerek yok. Herhangi bir saatte aç yada tok karnına testi yapabilirsiniz.

Evde Hamilelik Testini Nasıl Yaparım?

Testi nasıl gerçekleştirmeniz gerektiğinin ayrıntıları markaya göre değişiklik gösterebilir - ancak genel olarak muhtemelen şimdiye kadar aldığınız en basit test olacaktır. Testi uygulamadan önce kullanma talimatlarını okuyun testi nasıl yapmanız gerektiği yer alacaktır.

Gebelik testlerinin bazı sbeplerden dolayı hatalı sonuç verebileceğini unutmayın. Kullandığınız ilaçlar test sonucunu etkileyebilr. Yani bir gebelik testi negatifte pozitifte çıksa emin olmak için hcg testi yaptırın. Tek test sizi yanıltabilir. Bu arada gebelik testiniz pozitif çıktığı zaman mutlaka durumunuzun teyidi için hekim kontrolün de olunuz.

Evet sevgili okurlarımız gebelik testi ile ilgili makalemizi incelediniz. Konuya dair soru ve önerilerinizi bizlerle bu başlık altından paylaşabilr, sorularınıza en kısa sürede yanıt alabilirsiniz.