X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Gebelik testleri silik çıkarsa ne yapmalı ?

Gebelik testinde silik çizgi kadınlar kulübü Hamilemiyim 2. Çizgiyi silik görenler bu ne anlama geliyor işte tüm ayrıntılar KADINLAR KULÜBÜ HAMİLEMİYİM'de sizlerle...

Gebelik testinde silik çizgi kadınlar kulübü Hamilemiyim 2. Çizgiyi silik görenler bu ne anlama geliyor işte tüm ayrıntılar KADINLAR KULÜBÜ HAMİLEMİYİM'de sizlerle...

Adet dönemin de bir gecikme olması hamile olduğunuzu gösteren ilk işaretlerden biridir. Tabi her adet gecikmesin de gebelik söz konusu olmamaktadır. Yaşam şekliniz de bir değişim, stres, diyet yapma, şehir değişikliği, rahim kaynaklı problemler,hormonal sorunlar beklenen adetiniz de gecikmeye neden olabilir. Bu nedenle adet gecikmesinde yapılması gereken ilk şey gebelik testi olmalıdır.

Adet gecikmesi olmadan adetten bir kaç gün önce veya gecikmesin de küçük çaplı lekelenmeler yaşıyorsanız bu yerleşme kanaması olabilir. Yine burada belirtmekte fayda var her lekelenme de yerleşme kanaması olmayabilir. Bir çok kadın adet gecikmesi olduğun da yada adete 1-2 gün kala gebelik testi yapmaktadırlar. Evde yapılan gebelik testleri hcg testine göre en çok tercih edilendir. İdrar dan yapılan gebelik testleri %90 doğru sonuç vermektedir . Lakin bazı koşullar testin yanlış sonuç vermesine neden olabilir.( Testin son kullanım tarihin geçmesi,testin zarar görmesi,talimat dışı uygulama)

Gebelik testinde silik çizgi çıkanlar

Gebelik testleri, kanınızdaki veya idrardaki özel bir hormon bulguları ile yapılır. Tipik hormon HCG insan koryonik gonadotropinidir. Evde yapılan gebelik testleri idrarı analiz eder ve idrarda HCG varlığını tespit eder. Birkaç dakika sonra test gösterge panelinde negatif yada pozitif sonuç belirir.

Geç döllenme gibi durumlarda gebelik testinde ikinci çizgi soluk görünebilir. Durum dan emin olmak için yeniden test yapın yada hcg testi yapın. Gebelik testin de ikinci çizginin silik yada soluk çıkması gebelik olarak kabul ediliyor. Evde gebelik testi yaparken mutlaka uygulayacağınız testin kullanma talimatlarını izleyin.

Gebelik testleri kullanılan ilaçlardan dolayı pozitif sonuç verebilir. Mesela kısırlık tedavisin de kullanılan yumurtlama ilaçları testin pozitif görünmesine neden olabilir. Bu durum da yapmanız gereken beklenen adette gecikme olunca testin tekrar yapılmasıdır.

Hamilelik Ne Zaman Belli Olur

Haberi Okumak için Tıklayın

Evde yapılan gebelik testini sabahın ilk idrarı ile yapmanız daha doğru olacaktır.Tüm gebelik testleri hemen hemen aynıdır ve markadan markaya farklılık gösteren tek şey test kitinin hassaslığıdır. Gebeliğin ilk haftasında, HCG hormonu seviyesi son derece düşüktür bu nedenle gebelik saptanmayabilir. Test sonucunuz da iknci çizgi soluk belirebilir. Yada tek çizgi görebilirsiniz. Bu durum da bir kaç gün bekledikten sonra testin yeniden yapılması gerekir. Hamilelik testinde soluk bir çizginin olumlu bir sonuç olup olmadığından emin değilseniz HCG testi yapın ve sonuca göre de mutlaka hekime görünün.

Hamilemiyim Soru Cevap

Haberi Okumak için Tıklayın

GEBELİK TESTİNDE SİLİK ÇİZGİ ÇIKANLAR 2. ÇİZGİSİ SİLİK OLANLAR

Kadınlarımızın yaptığı en büyük hatalardan birisi bu arkadaşlarım. Özellikle yapılan gebelik testlerinde 2. çizgiyi silik görenler hamilemiyim diye soruyorlar. Evet demek istiyoruz her kese ama bunun şartları var. Gebelik testlerini sabah idrarı ile yapacaksınız ve 10 dakikada çıkan sonuca bakacakısnız. Özellikle bekledikten sonra ikinci çizgiyi silik görenler hamilemiyim diyorlar bekliyorsanız ve 10 dakikadan daha fazla zaman geçti ise hayır hamile değilsiniz demektir. 10 dakikadan sonra çıkan sonuçlara itibar etmeyiniz.

Sevgili okurlar, Gebelik Testleri silik çıkarsa ne yapmalı başlıklı makalemizi incelediniz. Bu makale sizi tatmin etmediyse , merak ettiğiniz sorular varsa bizlerle bu başlık altın dan paylaşabilir, sorularınıza en kısa zaman da yanıt alabilirsiniz. Ayrıca deneyimlerinizi de paylaşarak bir çok kişiye ışık olabilirsiniz.