X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Gebelikte 1. hafta 1 hafta gebelik belirtileri ve bilmeniz gerekenler şunlardır

Gebelikte 1. hafta ve belirtileri nelerdir ? Hamileliğin 1. haftasında neler olur bebeğin görüntüsü dikkat etmeniz gerekenlerin tamamını siz değerli anne adayları için bir araya getiriyoruz.

Gebelikte 1. hafta ve belirtileri nelerdir ?

Gebeliğin 1 haftasında henüz gebelik yoktur. Aslında bizler bu hafta anne adayının son adetinin ilk gününü baz alırız. Evet, eşler düşünür taşınırlar ve bir evlat sahibi olmak isterler karar verirler ve beklemeye başlarlar. Anne adayının ilk adet günü gelir çatar. İşte bu hafta anne adayı için 1 haftalık gebelik dönemi başlamış bulunmaktadır. Bu hafta anne adayının rahim içi atıkları temizlenecek tertemiz bir rahim sonrası(sağlıklı bir rahim için geçerli ) sağlıklı yumurtalar oluşması sonucu, yumurtalar büyük buluşmaya hazır hale gelir.

Hamilelikte Birinci Hafta

Önceleri jinekologlar hamilelik dönemini ay ay hesaplarlardı. Fakat anne adayları hangi tarihte hamile kaldıklarını bilmedikleri için bir türlü bebeğin ne zaman doğacağını bilemiyorlardı. Şimdilerde ise hamilelik dönemi hafta hafta hesaplanıyor ve bebeğin gelişimi haftasına göre takip ediliyor. Burada ölçü son adet tarihinin ilk gününden itibaren 1 haftalık gebelik oluşumu başlamış oluyor. gebelik tam olarak 40. Hafta sürüyor. Böylece uzmanlar anne adayının gebeliği sürecinde hata yapmamış ve hafta hafta bebeği doğru bir şekilde izlemiş oluyorlar. Bu gelişmeleri anne ve baba adayları da büyük bir heyecanla şahit olup haftaları dikkatle takip ediyorlar.

Her ay düzenli olarak yumurta gelişimi oluşur bayanlarda, daha sonra yumurta tüplerde sperma hücresi ile karşılaşır ve çatlamakta olan yumurta, sperm hücresi ile birleşir. Böylece embriyo oluşur.  Bizler bu yumurta hücresine yani bozuk para görünümünde ki embriyoya, zigot deriz.

Gebeliğin 1. Haftasındayız henüz gebelik gerçekleşmiş değildir. Uzmanlar gebeliğin ilk 1. Ve 2. Haftasında ortada henüz gebelik yok iken var sayarlar ve burada 1. Hafta gebelikte annenin yumurta gelişiminden bahsederler ve genel bilgiler verirler. 2. Hafta da ise erkeklerde ki sperm hücresinden ve nasıl oluştuğundan ve büyük buluşmadan bahsederler. 3. Hafta da ise sperm hücresinin yumurta hücresi ile buluşmasından ve bunun sonucunda döllenmenin oluştuğundan bahsederler. 4. Haftadan itibaren anne adayı artık hamiledir. Bu haftadan itibaren anne ve baba adayı bebeğinin gelişimini hafta hafta takip edebilir ve onun hafta hafta büyümesine anbean şahit olmuş olur.