X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Gebelikte 2. Hafta bilmeniz gerekenler 2. hafta hamilelik belirtileri nelerdir ?

Gebelikte 2. hafta Hamilelikte birinci hafta değişiklikler gebeliğin ikinci haftasında bebeğin durumu sizde meydana gelen değişiklikler ve bilmeniz gereken önemli hususları ve konuları bulabilirsiniz.

Gebelikte 2. hafta  Hamilelikte birinci hafta değişiklikler

Geçtiğimiz hafta 1 haftalık gebelik haftasıydı detaylı bir genel malumat vermiştik işte 2. haftalık gebelik de ise geçen hafta olduğu gibi gebelik henüz yok anne adayının yumurtalıkları gelişti ve döllenmeye hazır hale geldi. Bu hafta da dilerseniz baba adayının sperm hücrelerine biraz değinelim.

Hamilelikte 2. hafta belirtiler değişiklikler ve bilmeniz gerekenler şunlardır

Sperm hücresi nedir?

Sperm hücresi erkeklerde üreme organlarında bulunan minicik yani milimetrenin yüzde biri kadar olup erkeğin adeta bir fabrika gibi çalışan testislerinde üretilir. Sperm hücreleri sıcağı sevmezler ve vücut ısısında bile işlevlerini kaybederler. Bu nedenle yaratıcı sperm hücrelerini mükemmel bir şekilde çalışan testisleri içerisinde testisleri ise bir torba içerisinde vücudun dış bölgesinde yaratmıştır. Böylelikle sperm hücreleri vücut ısısından zarar görmeyecek ve sağlıklı bir döllemeye hazır hale gelecektir.

Gebelikte 1. hafta 1 hafta gebelik belirtileri ve bilmeniz gerekenler şunlardır

Haberi Okumak için Tıklayın

Sperm hücresi şekil itibari ile iribaşlara benzer. Bilindiği üzere iribaşlar kurbağa yavrusudurlar. Başları kocamandır. İncecik bir vücut ve kuyrukları vardır.

Ejükilasyon  yani boşalma sonrası, milyonlarca sperm hücresi kadının yumurta hücresi ile buluşmak için kadının genital bölgesine hücum eder. Bu yolculuk da büyük bir savaş verilir. Güçlü olanın kazandığı bir savaştır bu. Bu savaş sonrası genital bölgeye gelinceye kadar milyonlarca sperm hücresinden bin tanesi kalır. Bu bin tane güçlü sperm hücresinden de sadece bir tanesi en güçlü ve en hızlı rahme tutunacak ve diğerleri bu savaşı kaybedeceklerdir. Ortalama olarak 12 ila 24 saat arası bekleyebilir bu nedenle erkek bu durumu değerlendirmelidir. Kadının yumurta hücreleri geliştiğinde fallop tüplerinde hazır bir şekilde bekleyen spermler mutlaka bulunmalıdır. Ancak bu şekilde gebelik gerçekleşebilir.

Beta HCG testi sonucuna göre kaç haftalık hamileyim

Haberi Okumak için Tıklayın

Gebelikte 2. Hafta da anne adayı ve baba adayı ikisi de hazırdır. Artık birleşme gerçekleşmeli ve bu birleşme sonucu anne adayı gebe kaldı mı? Bu sorunun cevabı 4. Hafta gebeliktedir. 4 hafta gebelik sürecinde anne adayının adet gününün gecikmesi ve sonrasında gebeliğin ilk belirtileri ile yapılan gebelik testleri sonucunda belli olacaktır. Bu süreci bebek isteyen anne ve baba adayları heyecanla beklemektedir. Bu süre ortalama olarak 10 gündür. Yani adet müddeti geciken anne adayı, 10 gün bekler ve gebelik testi yaptırır. Anne adayı gebe olduğunu öğrendiğinde takriben 5 yada 6 haftalık hamiledir.