X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Gebelikte 21.Hafta mide yanması bebek gelişimi bebek kilosu ve diğer bilmeniz gerekenler

Gebelikte 21.Hafta mide yanması bebek gelişimi bebek kilosu ve diğer bilmeniz gerekenler Hamileliğin 21. haftasında neler oluyor ne değişiklikler var yaşanılan sıkıntılar nelerdir tüm ayrıntıları bu konumuzdan bulabilirsiniz.

Gebelikte 21.Hafta Hamilelikte yirmibirinci hafta bebeğin görünümü görüntüleri ve yaşayacağınız muhtemel değişiklikler şu şekildedir.

Bu hafta anne adayımızın yavaş yavaş doğum tarihine biraz daha yaklaştığını hissettiği dönem olan 21. Haftalık gebelikte hem anne adayında hem de yeni doğacak olan bebekte bir takım değişiklikler olur. bu hafta itibari ile bebekte oluşan gelişmeler şöyledir. 21 haftalık yeni doğacak olan bebeğin baş ve gövde arasındaki uzaklık yaklaşık 18 cm ulaşmıştır artık.  Bu bebeğin gelişimi için ideal bir rakamdır. 21.haftaya ulaşan bebeğin büyüme hızı yavaşlar.21.hafta gebeliklerde bebeğin kalp kası gelişir. 21.haftalık bebeğin diş etlerin hayatı boyunca kalacağı diş tomurcukları oluşur.21 haftalık bebeğin sindirim sistemine çalışmaya başlar.

Doğum Sonrası Bilmeniz Gerekenler Doğumdan sonra neler yapmalısınız ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Gebelikte 21. Hafta anne karnındaki bebeğin ultrason görüntüsü nasıldır?

Gebelikte 21. hafta bebeğin görüntüsü

Bu hafta itibari ile 21 haftalık bebek aynen böyledir.

Gebelikte 21. Haftada bebeğin boyu ve kilosu ne kadardır?

Bu hafta itibari ile bebeğin boyu 29 cm. kilosu ise 450 gramdır.

Gebelikte 21. Haftada  anne adayında olan değişiklikler nelerdir?

Hamilelikte Acı yenilebilir mi ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Anne adayının doğuma biraz daha yaklaşması nedeniyle vücudu daha da ağırlaşır .Anne adayı 21.haftada menopoz belirtilerini iyiden iyiye hissetmeye başlamıştır. 21.haftalık gebeliklerde anne çok çabuk nefes nefese kalır bunun nedeni ise Karın içerisinde gelişen uterusun başka organlarla beraber diyafram kasına da baskı yapar bu nedenle anne adayı nefes darlığı çekebilir.21. Haftada bebeğin diş gelişimi oluşmaya başlaması nedeniyle anne adayı daha fazla kalsiyum almalıdır.21. Haftalık gebeliklerde idrarın daha yoğun kıvamlı olmasından kaynaklı idrar yolu enfeksiyon riski artar.Anne adayının 21. Haftasında özellikle ayakları şişmeye başlar bunu engellemek için günde iki saat ayakların yukarı kaldırarak dinlenmesi gerekmektedir.

Henüz anne olmamış kadınların kabusu menopoz hakkında bilinmesi gerekenler

Haberi Okumak için Tıklayın

Anne adayının bu dönemde tansiyonunun kontrol edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle günde bir kez olmak koşulu ile anne adayının tansiyonu ölçülmelidir.21. Haftalık gebeliklerde anne adayında bel ve sırt ağrıları başlar. Bu ağrıların hafiflemesi için masaj yapılabilir.21. Hafta ve diğer haftalarda çoğu anne adaylarında burun kanaması görülür. Bu kanama kendiliğinden başlar ve uzun sürmez.Bu dönemlerde anne adaylarında şıkça görülen bir başka ağrıda kasık ağrısıdır.

Kozmetik ürünler menopoza sokuyor !

Haberi Okumak için Tıklayın

Bebeğin büyümesi ile birlikte yapmış olduğu baskıdan kaynaklanan bu durum korkulacak bir durum değildir.Bu dönemde anne adayı diş eti problemi de yaşamaya başlaya bilir. Bu nedenle anne hem bebeğin diş gelişimi hem de kendi diş sağlığı için dışarıdan kalsiyum almaya başlamalıdır.