X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Gebelikte 3. hafta belirtileri Gebelikte 3. hafta neler olur neler değişir yazdık

Gebelikte 3. hafta belirtileri Gebelikte 3. hafta neler olur neler değişir yazdık. Gebeliğin üçüncü haftasında meydana gelen belirtiler nelerdir sizlerde ne gibi değişiklikler olur işte bilmeniz gerekenleri bir araya getirdik.

Gebelikte 3. hafta Hamilelikte üçüncü hafta bebeğin gelişimi ve değişiklikler

Bu hafta yumurtalıklar da değişim haftasıdır. 3 haftalık gebelik dönemi hamilelik döneminin en önemli haftasıdır. Çünkü döllenme bu hafta gerçekleşir. Geçtiğimiz haftalarda baba adayının sperm hücresinden ve anne adayının yumurta hücresinden detaylıca söz etmiştik. Olgunlaşmış yumurta hücresi ve sperm hücresinin mucizevi buluşması sonucu döllenme gerçekleşir. Bu buluşma sonrasında yumurta hücresindeki kromozomlar ve sperm hücresinde ki bulunan kromozomlar birbiri ile tam uyuşur. Tam uyuşmaz ise şayet gebelik olmaz. Yumurta hücresindeki gen bilgileri ve sperm hücresindeki gen bilgileri birleşir.

Gebelikte 2. Hafta bilmeniz gerekenler 2. hafta hamilelik belirtileri nelerdir ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Hamilelikte 3. Hafta

3 haftalık gebelikte anne adayı artık hamiledir. Gebe kalma süreci döllenmenin ardından fallop tüplerinden rahme doğru bir yolculuk başlar. Yolculuk esnasında embriyo hem ilerler hem de hücrelere bölünür bu bölünme işine morula denir. Morula sistemi her bölünen hücrenin kendi misli ile artması şeklindedir. Gebelikte 3. Haftada embriyonun görünümü tam olarak böyledir.

Gebelikte 1. hafta 1 hafta gebelik belirtileri ve bilmeniz gerekenler şunlardır

Haberi Okumak için Tıklayın

Sperm hücrelerinde her zaman X ve Y kromozomu vardır. Bu kromozomun olması demek baba adayının sperm hücresinde bebeğinin hem kız hem de erkek olmasına neden olacak kromozomun bulunduğuna işaret eder. Yumurta hücresinde ise sadece ve sadece Y kromozomu vardır. Bu demek oluyor ki anne adayında sadece kız olabilecek potansiyel vardır. O halde bebeğin cinsiyetini yalnızca baba belirler. Ülkemizde maalesef Güney Doğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde erkek çocuğu doğurmadığı için kadınları ya boşuyorlar ya da üzerine kuma getiriyorlar. Oysa yukarda da zikrettiğimiz gibi bilinmesi gereken tıbbi bir gerçekte, bebeğin cinsiyetini erkeğin belirlemesidir.

Gebelikte 2. Hafta bilmeniz gerekenler 2. hafta hamilelik belirtileri nelerdir ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Gebelikte 3. Haftada hamile kalan anne adayı henüz hamilemi, değil mi? Bilemez. Bu durum önümüzde ki haftanın sonlarında yapılan testler sonucu öğrenilecek. Beklenen gebelik olmuş mu olmamış mı anne adayı merak ile bekler. Bu bekleyiş anne adayı için hiç bitmeyecek gibi gelir.  Oysa bu günlerin gelip geçmesi de, 9 ay çekeceği hamileliği de göz açıp kapayacak kadar çabuk gelip geçecektir. Bu süre zarfında gelişen teknoloji ile anne ve baba adayları bebeğin gelişimini tü detayları ile hafta hafta takip edebileceklerdir.