X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Gebelikte 5. Hafta belirtiler hamileliğin 5. haftasındaki değişiklikler ve bilmeniz gerekenler

Gebelikte 5. Hafta belirtiler hamileliğin 5. haftasındaki değişiklikler ve bilmeniz gerekenler Hamileliğinizin 5. haftasındaki bebeğin görüntüsü büyüklüğü ne kadardır. Hangi değişiklikler olur sizde işte bilmeniz gerekenleri sizler için bir araya getirdik.

Gebelikte 5. hafta Hamilelikte 5. Hafta ve Bebeğin görüntüsü ve değişmeler

Bu hafta adet gününüz iyice geçti, sizde epey bir meraktasınız. Sizin merakınızı giderecek tek bir yöntem var oda hamilelik testi. Evet, 5. Haftalık gebelikte anne adayının en çok ihtiyaç duyduğu şey kafasında,  günlerdir onu meşgul eden bir merak duygusu, acaba hamile miyim değil miyim? Sorusudur. Bunun için ona gerekli olan materyal, hamilelik testleridir. Bu testler sonucu şöyle belirler: hamilelik gibi bir durumda HCG hormonları aşırı salgı verir. Bu salgılar normalden fazla olursa test sonucu pozitif görülür. Pozitif görülmesi de şöyledir. İdrar ile buluşan hassas test aleti şeridi içerisin de görünmeyen çizgiler mevcuttur. İdrar ile temasa geçince sonuç pozitifse 2 çizgi negatifse tek çizgi olur. Hiçbir çizgi oluşmaz ise test geçersiz demektir.

Hamilelikte 5. hafta bebeğin görüntüsü

Gebelikte 3. hafta belirtileri Gebelikte 3. hafta neler olur neler değişir yazdık

Haberi Okumak için Tıklayın

HCG hormonlarını 2 türlü ölçtürebiliriz şöyle ki;

  1. İdrar testi
  2. Kan testi

 

İdrar testi: idrarınızda ölçüm yaparak size pozitif veya negatif sonucu verir.

Kan testi: kan testi ise anne adayının kolundan alınır. Laborantlar tarafından incelenir.   Negatif mi pozitif mi hemen sonuç verir. Beklemeye gerek kalmaz. İdrar testi yapmak için 10 gün kadar beklemek lazımdır. Kan testi ise hemen çabuk sonuç verir. Eğer anne adayı dayanamıyor ve merak ediyor is

Gebelikte 4. Hafta belirtiler hamilelikte 4. hafta neler olur değişiklikler nelerdir ?

Haberi Okumak için Tıklayın

e şayet, o halde kan testi yaptırmalı ve hamile mi değil mi öğrenmelidir. Bekleyecekse idrar testi yeterlidir.

5. hafta ile beraber bebekte ne tür gelişmeler vardır?

Gebelikte 5. Haftada bebeğin ultrason görüntüsü böyledir. Bu hafta itibari ile henüz bebek diye adlandırılacak bir şey oktur. Boş kesesi gördüğünüz gibi oldukça belirgindir.Çünkü henüz bebek bir embriyodur Ama müthiş bir faaliyet mevcuttur orada. Adeta bir fabrika var ve muazzam ve hummalı bir çalışma vardır. Anne adayında artık bundan böyle çok hızlı bir değişim ve bebekte de oldukça hızlı bir büyüme hâsıl olacaktır. En etkin ve en belirgin belirtisi bu haftalık sadece hamile anne adayında anlık baş ağrısı ve baş dönmesidir. Bazı hassas anne adaylarında mide bulantısı ve kusma nadiren de olsa görülebilir.