X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Gebelikte 6. hafta belirtileri hamileliğin 6. haftasında neler oluyor bilmeniz gerekenler

Gebelikte 6. hafta Hamilelikte altınca hafta bebeğin görüntüsü fotosu ve değişiktlikler hakkında bilgiler. Gebelikte 6. hafta belirtileri hamileliğin 6. haftasında neler oluyor bilmeniz gerekenleri bu konumuzdan sizler için bir araya getirdik.

Gebelikte 6. hafta Hamilelikte altınca hafta bebeğin görüntüsü fotosu ve değişiklikler hakkında bilgiler

Bu hafta müjde alma haftası gebelikte 6. haftada bebek isteyen ve bekleyen anne adayları, şayet sağlıklı bir döllenme gerçekleşti ise gebe olup olmadığını 6 haftada öğrenir ve böylece bekledikleri sonucu almış olurlar. Evet, anne adayı artık karnında bir bebek taşıdığını biliyor. Anne adayı hamile olduğunu öğrenir öğrenmez çok heyecanlanır ve bebeğin bir an önce tüm gelişimini tamamlamasını ve hemen bir çırpıda doğup büyümesini ister. Fakat durum hiç de görüldüğü gibi değildir. Hamilelik yolu uzun ve meşakkatlidir.

Gebelikte 5. Hafta belirtiler hamileliğin 5. haftasındaki değişiklikler ve bilmeniz gerekenler

Haberi Okumak için Tıklayın

Gebelikte 6. Hafta Bebeğin Görünümü

Gebelikte 6. Haftada anne adayında oluşan değişiklikler nelerdir?

6 haftalık gebelikte bu haftadan itibaren anne adayında hormonların değişmesinden ötürü, bir alınganlık, bir duygusallık ve içe kapanma görebilirsiniz. Bu durum oldukça doğaldır. Hormonlarda ciddi artış söz konusudur ve bu da haliyle anne adayına garip bir hal şeklinde yansımaktadır.

Gebelikte 6. Haftada bebeğin ultrason görüntüsü nasıldır?

Bu hafta karın üstü ultrason da bebeği göremeseniz de vajinadan bakılan ultrason cihazı ile bebeği ve kesesini görebileceksiniz. Bu hafta itibari ile bebeğin kalp dâhil tüm organları taslak halinde kodlanmış gibi hazırdır ve belirgindir. Embriyo hilal şeklini almıştır. Sperm hücresi görüntüsünden yavaş yavaş kurtulmaktadır. Hala başı vücudunun en büyük organıdır. Kalp aktif bir şekilde çalışmaktadır. Bu minnacık bebeğin henüz kan dolaşımı oluşmamıştır, çünkü henüz vücudunu saran bir damar sistemi mevcut değildir. Kan dolaşımının olduğu organlar büyüyecek bu nedenle kan dolaşımının olması gerekiyor. İlerleyen dönemlerde kan dolaşımı olacak ve bebeğin kalbi tüm vücuda kan pompalamaya başlayacaktır.

Gebelikte 4. Hafta belirtiler hamilelikte 4. hafta neler olur değişiklikler nelerdir ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Gebelikte 6. Haftada bebeğin kilosu ve boyu ne kadardır?

Gebelikte 6. Haftada bebek 4 veya 6 mm. Ye ulaşır. Kilosu ise henüz 3 gramdır.

6 haftalık gebelikte hamile anne adayına ve etrafında ki kişilere vereceğimiz en önemli tavsiyeler şöyledir; bebek henüz çok küçük ve organları henüz oluşmadı bu evre çok önemlidir. Bebeğin sağlıklı olması için ilk üç ay oldukça önemlidir. Bu nedenle organ oluşumlarını mahvedecek şeylerden bilhassa kaçınılmalıdır.