X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Gebelikte 8. Hafta belirtileri hamileliğin 8 haftasında bilmeniz gerekenler

Gebeliğin 8. Haftası Hamileliğin sekizinci haftası değişiklikler ve bebeğin görüntüsü ? Hamileliğin 8. haftasında neler olur işte siz anne adaylarının bilmesi gereken tüm ayrıntıları ve bilgileri bu konumuzdan bulabilirsiniz.

Gebeliğin 8. Haftası Hamileliğin sekizinci haftası değişiklikler ve bebeğin görüntüsü ?

Bu hafta itibari ile bebeğiniz azar azar kıpırdanmaya başlar. Bebeğin hareketlerini maalesef 8 haftalık gebelik döneminde hissetmek mümkün değildir. Bebeğiniz henüz çok küçük olduğu için kasları henüz hiç gelişmediği için anne adayı çok istese de bebeğin hareketlerini hissedemez. Bebeğin o minnacık hareketlerini, rahmin içinde bulunduğu aminyon sıvısı emer ve anne bu minik hareketleri hissedemez.

Gebelikte 6. hafta belirtileri hamileliğin 6. haftasında neler oluyor bilmeniz gerekenler

Haberi Okumak için Tıklayın

8 haftalık gebelikte bebeğin ağız içi ve damakları oluşur. Bu dokular hem çok şeffaf hem de oldukça naziktir. Henüz kıkırdak yapısı bile oluşmamıştır. Hafif sertleşme vardır. Buna rağmen çok şaşırtıcı olsa da diş ve damakların kökleri oluşur. 8 haftalık gebelikte en önemli gelişme bebeğin kulaklarının taslak olarak oluşması ve hafif hafif karışık uğultu gibi sesler işitmesidir.

Gebelikte 5. Hafta belirtiler hamileliğin 5. haftasındaki değişiklikler ve bilmeniz gerekenler

Haberi Okumak için Tıklayın

Bu hafta bebeğin akciğerleri oluşur ve bebeğin doğumuna kadar gelişmeye devam eder. 8 haftalık gebelikte bebeğin iskelet olarak tüm şekli oluşmuştur henüz kıkırdak bile olmasa taslak olarak belirgindir ve yavaş yavaş sertleşir. Bebeğin elleri ve parmakları gelişim olarak tam ama parmaklar hala perdeli bir şekildedir. Bebeğin organları henüz ince zar şeklinde oluşmaya başlamaktadır.

Gebelikte 5. Hafta belirtiler hamileliğin 5. haftasındaki değişiklikler ve bilmeniz gerekenler

Haberi Okumak için Tıklayın

Gebelikte 8. Haftada bebeğin ultrason görüntüsü nasıldır?

Hamilelikte 8. Hafta Bebeğin Görünümü

Bu hafta bebeğin ultrason görüntüsü böyledir:

Gebelikte 8. Hafta da bebeğin kilosu ve boyu ne kadardır?

Gebelikte 8 haftada bebeğin kilosu sadece 2 gr.dır. Boyu ise tam olarak 15 milimetredir.

Bu hafta hamile anne adayında oluşan değişiklikler nelerdir?

Gebelikte 8. Hafta itibari ile anne adayında şikâyetler hat safhadadır. Anne adayının midesi bulanıyor ve yaşamaktan adeta bıkıyor. Nefes almak bile anne adayı için büyük birçok sıkıntıdır. Anne adaylarının genelinde dışarıda soluduğu hava bile kokar ve nefes dahi almak istemezler. Hamilelikte hassasiyetler kişiye göre değişir. Bazı anne adayları yağan yağmur kokusundan bile etkilenir. Bu hafta

anne adayları hamile olduklarına pişman bile olabilirler. Bu derece yoğun mide bulantısı hamile anne adayının psikolojisini ciddi bir şekilde bozar. Anne adayı bu dönemde oldukça nazlı olur. Baba adaylarına ise bir hayli sabır gereklidir.