X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Gebelikte aşı yaptırmak zararlımı ?

Aşı hastalıkların  ve hastalıklara bağlı ölümlerin  azaltılmasın da en önemli etkendir.  Belli hastalıklara karşı bağışıklığı sağlayan aşı , kas yada ağız yoluyla vücuda verilir. Bu yazımız da Gebelikte aşı yapılırmı konusuna değinicez.

Aşı hastalıkların  ve hastalıklara bağlı ölümlerin  azaltılmasın da en önemli etkendir.  Belli hastalıklara karşı bağışıklığı sağlayan aşı , kas yada ağız yoluyla vücuda verilir. Bu yazımız da Gebelikte aşı yapılırmı konusuna değinicez.

Sayfamıza  hamile bayanlar tarafın dan sık olarak gebelikte aşı yapılır mı, gebelikte hangi aşılar yapılmalı gibi sorular almaktayız. Anne adaylarının merak ettiği bu soruları uzmanların dan dereleyerek sizlerle paylaşıyoruz..

Gebelikte aşı   gerek annenin gerekse bebeğin sağlığını korumaktadır. Her aşı gebelikte yapılmaz. Kabakulak, kızamıkçık , kızamık , çocuk felci, saru humma, çiçek aşısı gibi.. Gebelikte aşı   enfeksiyonlar dan korumak, ölü doğumları engellemek erken doğum eylemini azaltmak için yapılır.

Gebelikte aşı 2. trimester de başlanır.  Grip aşısı , tetanos aşısı ,kuduz aşısı ve hepatit B aşıları .. Hepatit B aşısı anne taşıyıcısı ise bebeğe bulaştırabileceğin den bebek dünyaya gelir gelmez  mutlaka Hepatit B  aşısı immunglobulini yapılmalıdır.  Grip aşısı  ölü virüs aşısıdır. Gebelikte yapılmasının herhangi bir sakıncası görülmemiştir. Emzirme döneminde de grip aşısı yapılabilir..

Tetanos aşısı  daha önce yapılmamışsa hamilelikte mutlaka yapılmalıdır..Hamilelikte bir yaralanma olursa ve bulaşma riski söz konusu ise ek bir aşı yapılabilir. Tetanos aşısı anneyi ve bebeği tetanostan korur. Tetanos aşısının yan etkisi nadirdir. Gebelikte  şüpheli hayvanlarla temas söz konusu olduğun da kuduş aşısı yapılmalıdır.  Kuduz aşısının anne ve bebek açısın dan zararı yoktur.

Gebelikte aşı yapılması hakkın da  bilimsel araştırmalar gösteriyorki  çoğunun gebelikte güvenilir olması. Yalnız  kızamık, kızamıkçık, kabakulak  ve su çiçeği gibi aşılar gebelikten  en az 1 ay önce yapılmalıdır. Emzirme döneminde sarı humma aşısı  yaptırmaktan kaçınılmalıdır.

Gebelik planlıyor yada gebe iseniz  ; aşılar hakkın da  mutlaka doktorunuzla konuşun.  Aşı kayıtlarınızı mutlaka saklayın . Bu aşı kartları gebelikte gerekli aşıların yapılması  konusun da faydalı olucaktır. Gebelik dönemin de sadece doktorun gerekli gördüğü zaman yapılan aşılar da vardıor. Bunlar Pnömokok,boğmaca, Hepatit A , Polio , kolera ve sarrı humma dır..Gebelikte aşı konusunu incelediniz.. Gebelikte aşılar hakkın da sorularınız olursa bu başlık altın dan bizlere yönlendirebilir , sorularınıza en kısa sürede yanıt alabilirsiniz..