X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Gebelikte bacak krampı neden olur ?

Hamilelik sırasında kas krampları, bebek bekleyen annelerin yaklaşık yarısı tarafından görülen yaygın rahatsızlıklardan biridir. Hamilelik sırasında kas kramplarının çoğunluğu, özellikle de kasıklarda belde ve bacaklardagörülür. Bir kas krampı, bir kas veya kas grubunun istemsiz bir kasılmasıdır ve aniden olur ve çoğunlukla geceleri görülür.

Hamilelik sırasında kas krampları, bebek bekleyen annelerin yaklaşık yarısı tarafından görülen yaygın rahatsızlıklardan biridir. Hamilelik sırasında kas kramplarının çoğunluğu, özellikle de kasıklarda belde ve bacaklardagörülür. Bir kas krampı, bir kas veya kas grubunun istemsiz bir kasılmasıdır ve aniden olur ve çoğunlukla geceleri görülür.

 

 

Hamilelik sırasında özellikle üçüncü trimesterde bacak krampları görülmesi nadir değildir . Gebe kadınların neredeyse yarısı bacaklarında kas spazmları geçirir ve akşamları daha sık görülür.Bacak krampları , hamileliğin ek ağırlık kazancı ve dolaşımınızdaki değişikliklerden kaynaklanabilir. Büyüyen bebeğin basıncı da bacaklarınıza giden sinirlere ve kan damarlarına baskı yapabilir.

Bacak kramplarını tedavi etmek veya ortaya çıkmasını önlemek için yapabileceğiniz birkaç şey vardır.Bacak kramplarını rahatlatmak veya önlemek için aşağıdaki müdahalelerden birini veya birkaçını deneyin :

Düzenli egzersiz yapın .

Bacaklarınızı dinlendirin

Destekleyici çorap giyin.

Ayaklarınıza masaj yapın.

Bacak krampları tüm hamile kadınların yarısını etkiler ve genellikle ikinci ve üçüncü trimesterde olur. Bacak krampları, kilo alımı ve hormonal değişiklikler, dehidratasyon ve sinirler ve kan damarları üzerindeki fetusun baskısı nedeniyle dolaşımdaki azalmaya bağlı olarak gerçekleşir.Bacak kramplarınız şiddetli veya kalıcı ise, sağlık uzmanınıza başvurun. Sağlık uzmanınız ek takviyeler veya ilaçlar reçete edebilir . Bacak krampları hamilelik sırasında sık görülen bir rahatsızlıktır. Bu rahatsız edici kas spazmlarına neyin neden olduğu net değildir, ancak bir takım farklı faktörler rol oynayabilir.Bacak krampları, özellikle de geceleri, hamileliğiniz ilerledikçe daha da kötüleşir.

Hamileliğiniz sırasında, vücudunuz bacak krampları yaşama şansınızı arttırabilecek bir dizi değişiklikten geçecektir.Vücudunuzda kan dolaşımınızda besin ve tuz eksikliği varsa, gebelikte bacak krampları yaşayabilirsiniz. Benzer bir şekildeanemi de bacak ağrılarına neden olabilir.Bacak kaslarınızdaki dolaşımın iyileştirilmesine yardımcı olmak için günlük egzersizler yapın.

Düzenli egzersiz yürüyüş ve yüzme dahil ,ayrıca krampları önleyebilir.Mineral - magnezyumun bacak kas spazmlarını azaltmaya yardımcı olabileceğine dair bazı kanıtlar vardır. Ancak, hamileliğiniz sırasında herhangi bir ilaç takviye almadan önce doktorunuza danışın.Bacak kramplarınız şiddetli, sık görülür veya uykunuzu önemli ölçüde rahatsız ediyorsa, biraz rahatlama sağlayabilecek tedaviler hakkında doktorunuzla konuşun.

Hamilelik sırasında bacak krampları veya bacak ağrısı çok yaygındır. Bu genellikle ikinci trimesterde başlar ve hamilelik ilerledikçe daha da kötüleşir.Progesteron denilen bir hormon, bacaklarınızın kaslarını etkiler. Bu hormonun hamilelik sırasında bacak kramplarından sorumlu olduğuna inanılmaktadır. Bazen arterlerin daralması ağrı gibi kramplara neden olabilir. Aşırı bir arterioskleroz vakası bacaklarda kramplara neden olabilir. Düşük , kalsiyum, potasyum ve magnezyum, bacak kramplarına neden olabilir.Diyabet, tiroid bozuklukları ve karaciğer, böbrek ve sinir problemleri gibi medikal durumlar daha sık kramplara neden olur. Bununla birlikte, hamileyken çok az fiziksel aktivite gereklidir. Bu yüzden ağrıyı azaltmak için hafif egzesizler yapın.