X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Gebelikte hemoroid ve tedavisi

Hamilelikte hemoroid olanlar basur için kullanılacak ilaçlar neler iyi gelir meme ağrısı nasıl azalır kadınlar kulübü hamilemiyim'de sizlerle...

Hamilelikte hemoroid olanlar basur için kullanılacak ilaçlar neler iyi gelir meme ağrısı nasıl azalır kadınlar kulübü hamilemiyim'de sizlerle...

Hemoroid bir çok insanın ortak problemlerindendir . Makat etrafındaki toplar damalerın varis oluşumu olan hemoroidin nedeni kabızlıktır.  Hemoroid hastalarının muayenesin de genellikle hastaların uzun süre kabızlık problemi olduğu gözlenmektedir.  Toplumda çok yaygın olarak görülen hemoroid ile ilgii ayrıntılı bilgileri makalemizin devamın da bulabilirsiniz.

Hemoroid hamile bayanlarda da sıklıkla görülmektedir. Halk arasında basur olarak tanımlanan hemoroid hamileler için  sıkıcı  bir problemdir.  Daha önce hemoroidi olan gebede   uterusun büyümesi ile  ana damarlara basınç olmakta ve hemoroidi tetikleyebilmektedir. Aynı zamanda hormonların değişmesi ile birlikte hemoroidte artış olabilmektedir.

Kolon polibi nedenleri belirtileri ve tedavisi

Haberi Okumak için Tıklayın

Dışkı yaparken ağrı , dışkı yaparken kanama, makatta kaşıntı  akla  hemoroidi getirir. Bu tür yakınmalarınız mevcutsa mutlaka genel cerraha görünüp muayene olun. Hemoroidin ilk belirtisi genellikle kabızlıktır. Makattan gelen akıntı , çamaşıra bulaşan kan lekesi, dışkı yaparken aşırı ağrı olması ve dışkıda kan görülmesi hemoroid belirtileridir. Hamileler hemoroidi önlemek için fazla kilo almaktan kaçınmalı, kabız yapmayan besinleri tüketmelidir.

Hamileik döneminde kadının fizyolojisi değişiyor.  Beslenme ve dışkılama alışkanlığının değişmesi hemoroidi tetikleyebiliyor.  Hamileik döneminde tuvalet alışkanlığına dikkat etmek gerekir. Hamileikte hemoroid problemi olanla poasası bol besinleri tüketmelidir. Beslenme menüsü mutlaka sebzelerden meyvelerden oluşmalı bol sıvı  ve kepekli ekmek tüketilmelidir.

Doğum sonrası hangi sorunlar görülür ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Anne adayı sıkıştığı zaman asla dışkılamayı ertelememelidir. Aksi taktirde ertelenen dışkılama hemoroidi tetikleyebilir. Hamile bayanların sıklıkla merak ettiği sorulardan biri hemoroidin normal doğuma engel olup olmadığıdır.  Hemoroidler normal doğum yapmaya engel değildir.  İlk evrelerde tedavisi olan bir hastalıktır. Doğum sonrası kendiliğinden bu problem düzelebilir. Hemoroidi olan hamilelere genellikle fitil ve pomad verilir . Bunların yanında dışkıyı yumuşatan kabızlığı önleyen ilaçlar verilir. Oturma banyoları anne adayını rahatlatacağı için hekim tarafından tavsiye edilir.

Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun

Haberi Okumak için Tıklayın

Sevgili anne adayları gebelikte hemoroidi  beslenme alışkanlığınıza dikkat ederek engelleybilrisiniz. Acı ve baharatlı besinlerden uzak durun , lifli posalı besinler tercih edin.   Tuvallete uzun süre kalmaktan kaçının ve günde  2 litre su içmeye özen gösterin. Gebelikte hemoroid ile ilgili makalemizi incelediniz. Konuya dair sorularınızı bizlere bu başlık altından yönlendirebilir , en kısa sürede yanıt alabilirsiniz.