X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Gebelikte ilk doktor kontrolü ne zaman olmalıdır ?

Sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirmek için hekim kontrolünün önemini her makalemizde belirtiyoruz. Gebelikte hekim kontrolünün önemi  hem bebeğinizin  gelişimi açısından ,  hemde sizin sağlığınız açısından çok önemldir. Bu makalemizde gebelik dönemin de yapılan ,gebelik döneminde  yapılması gereken testlere değinicez. Gebelikte hangi testler yapılır, gebelikte hangi test ne zaman yapılır ? Tüm ayrıntılar yazımızın devamın da.

Sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirmek için hekim kontrolünün önemini her makalemizde belirtiyoruz. Gebelikte hekim kontrolünün önemi  hem bebeğinizin  gelişimi açısından ,  hemde sizin sağlığınız açısından çok önemldir. Bu makalemizde gebelik dönemin de yapılan ,gebelik döneminde  yapılması gereken testlere değinicez. Gebelikte hangi testler yapılır, gebelikte hangi test ne zaman yapılır ? Tüm ayrıntılar yazımızın devamın da.

 

 

Gebelik dönemi anne adayı için başlı başına bir serüvendir. Anne adayının kafasında türlü türlü sorular olmaktadır. Bu mucizevi yolculuğa ev sahipliği yapan anne adaylarımıza gebelik döneminde yapacakları testleri anlatıcaz.  Sevgili anne adayları  hamile olduğunuzu test yaparak öğrendiniz ve artık kesenin ne zaman görüneceğini merak ediyorsunuz. Gebelik kesesi gebeliğin 4-5-6 . haftaların da görülür. Siz keseyi görmeyi beklemeden hekim kontrolüne başlayın. Hekiminiz gebelik süreci boyunca yapmanız gereken her şeyi size anlatıp bilgilendiricektir.

 

Gebelik döneminde  bebeğin sağlığı ile ilgili her türlü olmsuzluklar yapılacak tetkitlerle anlaşılabiliyor. Gebelik döneminde hekiminiz bebeğinizin herhangi bir sağlık problemi olup olmadığını saptamak için bir takım testler isteyecektir.  Bu testlerin amacı olabilecek olumsuzlukları önceden görüp müdahale etmektir.

 

Gebeliğin sağlıklı ilerlemesinde çevresel faktörler etkilidir. Stres ve depresyona maruz kalan anne adayı  sürekli huzursuz olabilir.  Ayrıca gebelikte  beslenmenin önemide büyüktür. Proteini,karbonhidratları ve yağı dengeli tüketmek , omega 3 magnezyum takviyeleri almak  gebelik te anne ve bebek için çok önemlidir.Bunların yanı sıra bebeğin gelişimini hekim kontrolü ve ultrason incelemesi ile yakından takip etmek gerekir.

 

Gebelik döneminde düzenli olarak doktor kontrolünün olması anne ve bebek açısından riskli durumların tespiti için önemlidir. Bir kadın pozitif bir gebelik testinden sonra durumunu teyit etmek için hekime görünmelidir. Hekim hcg değerini, son adet tarihini ve ultrason muayenesini birlikte değerlendirerek gebeliği onaylar.Anne adayını bilgilendirir. Hangi aralıklarda kontrollere geleceği hakkında yönlendirir.  Anne adayının beslenmesi alması gereken ilaçlar hakkında bilgiler verir. Düzenli olarak doktor kontrolü bebeğin gelişimi hakkında da ip ucu verir.

Özellikle ilk defa gebelik deneyimi yaşayanlar ve ileri yaşta hamile kalanlar, kronik hastalıklardan müzdarip olanlar gebelikte düzenli olarak doktor kontrolünde olmalıdır.İleri yaşta gebelik ve kronik hastalıklardan müzdarip olmak olası komplikasyonları da beraberinde getirir.Bu nedenle anne adaylarının pozitif bir gebelik testi sonrası mutlaka doktora görünmesi gerekir.

Gebelik döneminde sizden istinecek ilk testler  de şunlara bakılır . Kan grubunuz, anemi, sarılık,kızamıkçık , vajinal enfeksiyonlar ve genetik hastalıklar.Daha sonra  tarama ve tanı testleri  yapılır.  Tarama testlerinde bebeğinizle ilgili herhangi bir sakatlığın söz konusu olup olmadığına bakılır . Yüksek riskli tanı testlerinde bebekte saptanan olumusuzluğun kesinirliği anlaşılır.Sevgili anne adayları gebelikte yapılan testler bu kadarla sınırlı değil. Belli haftalarda yapılan testlerde vardır. Bu testleri hekiminiz ne zaman yapmanız gerektiğini size söyleyecektir.  Gebelikte yapılan testler ile ilgili sorularınızı bizlere bu başlık altından yönlendirebilir , sorularınıza en kısa zaman da yanıt alabilirsiniz. Tüm anne adaylarına sağlıklı gebelik geçirmelerini diliyoruz.