X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Gebelikte kalça ağrısı neden olur ?

Gebelikte kalça ağrısı neden olur ? Gebelik heyecan verici bir evredir. Bununla birlikte, vücudunuz değişik ağrılara maruz kalabilir. Kalça ağrısı, karşılaşabileceğiniz yaygın bir semptomdur. Bazıları için küçük bir sorun olabilir, ancak bazıları için günlük aktivitelerine müdahale edebilir . Bu durum uyku bozukluğuna neden olabilir. Genellikle kalçanın arka veya yanında acıyı hissedersiniz ve ayakta iken daha da kötüleşir. Ağırlık kaldırırken ağrı şiddetlenebilir.

Gebelikte kalça ağrısı neden olur ? Gebelik heyecan verici bir evredir. Bununla birlikte, vücudunuz değişik ağrılara maruz kalabilir. Kalça ağrısı, karşılaşabileceğiniz yaygın bir semptomdur. Bazıları için küçük bir sorun olabilir, ancak bazıları için günlük aktivitelerine müdahale edebilir . Bu durum uyku bozukluğuna neden olabilir. Genellikle kalçanın arka veya yanında acıyı hissedersiniz ve ayakta iken daha da kötüleşir. Ağırlık kaldırırken ağrı şiddetlenebilir.

 

Gebelik heyecanlı bir zamandır ancak bazen vücut değişiklikleri ağrılara neden olabilir. Kalça ve pelvik ağrı, gebelik sırasında bel ağrısı ile yakından alakalıdır. Bu bölgelerdeki ağrı ikinci veya üçüncü trimesterde gelişme eğilimindedir. Bebek büyüdükçe hormonal ilişkili eklem ağrıları gelişebilir. Ağrılar, kalçada, kasıkta, belde karın da olabilir. Gebelik sırasında kalça ağrısı nın birçok nedeni vardır. Sırt omurgasını pelvise bağlayan sakroiliak eklemleri tutan bağlar gevşediğinde esas olarak ortaya çıkar.Kalça ağrısından kurtulmanın birçok etkili yolu vardır. Bir gebelik yastığı kullanmak, kalça eklemlerine buz paketi uygulamak, gebelik kemeri takmak, mümkün olduğunca dinlenmek ve uyurken duruşunuzu geliştirmek kalça ağrısını azaltır .

Gebelikte Kalça Ağrısı Nedenleri

Geçici osteoporoz ikinci ve üçüncü trimesterde oluşan kalça ağrısının başlıca nedeni dir. Yürüme veya diğer fiziksel aktivitelerle yoğunlaşan kalça ağrısının aniden başlamasına yol açar.Fiziksel değişiklikler ayrıca gebelik sırasında kalça ağrısına neden olur.Uterus tarafından oluşturulan basınç kalça ağrısına sebep olabilir.

Aşırı kilo alma

Kalça ve karın kaslarının gerilmesi ( 18-24. hafta)

Büyüyen uterus tarafından siyatik veya sinir sıkışması (uyluklarda ağrıya neden olabilir)

Hamilelik sırasında yan uyku pozisyonu

Hamileliğin bir kadının hayatındaki en güzel zamanlardan birisi olabileceğinden şüphe yoktur, ancak acı verici bir süreçte olabilir. Bedeninizin içindeki küçük mucize büyüdükçe vücudunuzun çeşitli yerlerinde ağrıya maruz kalabilirsiniz. Kalça ve pelvik ağrı gebeler de uyku problemlerine neden olabilir. Gebelikte kalça ağrısı birçok yöntemle kontrol edilebilir ve tedavi edilebilir.

Uyku esnasında iyi bir duruşa ve uygun desteğe ihtiyacınız vardır. Alt gövdeyi desteklemek için vücut şeklinize uyan özel bir hamilelik yastığı kullanarak pelvik ekleminizi destekleyin. Kötü duruş veya pelvik bölgede destek eksikliği nedeniyle uyku sırasında kalça ağrısı yaşayabilirsiniz. Hamilelik yastığı kullanarak bundan kurtulabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken bir diğer faktör de uyuduğunuz yataktır. Yatağınızın ortopedik olmasına özen gösterin.

Kalça ağrısı, özellikle bebeğinizi son üç ayda büyüdüğünde gebeliğin çok yaygın bir yan etkisidir. Bazı kadınlar için küçük bir sıkıntı olabilir, ancak diğerleri için uyku bozukluklarına yol açabilir ve günlük aktivitelere müdahale edebilir.Gebelik sırasında kalça ağrısına çeşitli faktörler katkıda bulunur . Neyse ki hamileliğe bağlı kalça ağrısı sonsuza dek sürmeyecek çoğu kadın için bebek doğduktan sonra geçecektir.

Gün boyu ayakta durmak, kalça ağrınızı şiddetlendirebilir. Dinlenmeye özen gösterin.Kalça ve sırt ağrısını gidermek için Pilates veya yoga yapın. Bu teknikleri uygulamadan önce hekiminize danışın. Yürümede güçlük geçiyorsanız,şiddetli ve ani ağrılarınız varsa mutlaka hekime görünün. Sevgili okurlar gebelikte kalça ağrısının görüldüğü üzere bir çok nednei vardır. Gebelikte görülen kalça ağrınız yaşamınıza müdahale ediyorsa harektlerinizi sınırlıyorsa mutlaka hekiminize durumu bildirin. Konuya diar sorularınız önerileriniz olursa bizlerle bu başlık altın dan paylaşabilirsiniz. Sorularınıza kısa süre için de dönüş sağlanacaktır. Tüm anne adaylarına sağlıklı gebelik süreci diliyoruz.