X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Gebelikte karın ne zaman çıkar ?

Annelik her kadın için kutsal bir vasıftır. Her kadın  anne olmayı hayal eder. Hamile kalan anne adayı heyecanla karnının çıkmasını bekler. Bu konu hakkında heyecanlı anne adaylarımız tarafın dan, sayfamıza sık sorular gelmektedir. Hamileyim karnım ne zaman çıkar ?

Annelik her kadın için kutsal bir vasıftır. Her kadın  anne olmayı hayal eder. Hamile kalan anne adayı heyecanla karnının çıkmasını bekler. Bu konu hakkında heyecanlı anne adaylarımız tarafın dan, sayfamıza sık sorular gelmektedir. Hamileyim karnım ne zaman çıkar ?

Gebelikte karın ne zaman çıkar,gebelikte karın ne zaman büyür  ? Tüm ayrıntıları yazımızın devamın da bulabilirsiniz.

9 Aylık gebelik süresince anne  adayı kendini heyecan ve merakla yakından incelemeye alır. Diğer gebe anne adayları ile kendini kıyaslar. Gebeler arasında ki konuşmalardan biri senin karnın ne zaman çıktı, hamilelikte karın ne zaman büyümeye başlıyor gibi oluyor.  Şimdi bizde bu heyecanlı , deneyimsiz anne adaylarımıza gebelikte karın ne zaman çıkar detayları ile anlatmaya başlayalım.

Gebelikte karın ne zaman çıkar,gebelikte karın ne zaman büyür,gebelikte göbek ne zaman şişer bunlar sayfamıza yöneltilen sık sorular. Gebelerde karın büyümesi  5. ayda yani 20 haftalarda  olur. Gebelikte karın ne zaman çıkar diye merak eden anne adaylarının asıl derdi  , bebeğin büyüklüğü ,gelişiminin karın büyüklüğüyle bağdaştırması. Aslında böyle bir şey yoktur. Yani karnınızın büyük olması bebeğinizin gelişimi ile ilgili bilgiler vermez.

Gebelikte karın ne zaman çıkar diye merak edip harıl harıl aramalara koyulananne adaylarımız ; çıplak olarak kendinizi gözlemlediğinizde karnınızın  4. aydan itibaren büyüdüğünü görebilirsiniz. Tabi bu durum boyunuzun uzunluğu,kısalığı ,ve kilonuz ile de alakalıdır.

 

Gebelikte karın ne zaman  çıkar ; karnın belirginleşmesi,karnın çıkması ,karnın büyüklüğü çok ta önemli bir konu değildir. Gebeliğinizin seyri hakkında bu şekilde değerlendirme yapamazsınız. Aylık rutin kontrollerle bebeğinizin gelişimi hakkında bilgi edinebilirsiniz. Bu yüzden düzenli aralıklarla hekim kontrollerinizi aksatmayın..

Bir çok anne adayı karnın büyüklüğünü bebeğin kilosu ilede bağdaştırmaktadır. Böyle bir değerlendirme yanlıştır. Ultrason ile bebeğinizin büyüklüğünü, kilosunu en sağlıklı şekilde öğrenebilirsiniz. Bazı anne adayları 5 aylık hamileyim hala karnım çıkmadı bir sorun mu var diye bize sorular yöneltmekte. Karnın geç çıkması herhangi bir olumsuzluğun işareti değildir. Bazı anne adaylarında karın erken çıkarken , bazı anne adaylarında karın geç büyüyebilir.. Gebelikte karın ne zaman çıkar adlı konumuzu incelediniz. Konuya dair sorularınızı bizlere bu başlık altından yönlendirebilir, sorularınıza en kısa sürede yanıt alabilirsiniz..