X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Gebelikte şeker yüklemesi ne zaman nasıl yapılır ?

Gebelikte şeker yükleme testi nasıl yapılır gebelikte şeker yüklemesi kaç olmalı kaç saat sürer kaçıncı ayda yapılır kaç haftalıkkken yapılır Şeker yüklemesi hangi bölümde yapılır neden yapılır kaç olmalı gibi bir çok sorularınıza bu konumuzdan cevaplar bulabileceksiniz.

Gebelikte şeker yükleme testi nasıl yapılır nelere dikkat edilmesi gerekir ?

Gebelik şekeri önceden şeker hastalığı olduğunu söylemek istiyorum. Çok fazla yemek yeme çok fazla idrara çıkma ve çok fazla su içme durumu ile ortaya çıkar, Halsizlik uyku hali ile belirtiler gösterir. Kanda bulunan şeker seviyesinin yüksek çıkması su içme ihtiyacınızıda arttıracaktır. Bunlar genel şeker hastalığının belirtileridir sevgili hanımlar. Çoğu durumda gebelik şekeri belirti vermez.

Ev Yapımı Cevizli Şekerpare Tarifim Mutlaka Deneyin

Haberi Okumak için Tıklayın

 

Gebelik şekeri anne için hangi risklere neden olur ?

Gebelik şekeri hastalığı gebelik döneminde anneleri çok çok rahatsız eden bir durum olmadığından dolayı çok fazla riski olduğu söylenemez. Gebelik şekeri sorunu olan anne adaylarının bebekleri, annelerin aşırı yemek yemesinden dolayı omuz kısmı daha fazla geliştiği için teşhis edilirse, hem bebeği erkenden anne karnından almak ( bebeği yüksek şekerli ortamdan kurtarmak için alınıyor ) hem de olası sıkıntılı bir normal doğumu engellemek için alınır. Şekeri yüksek olan hanımlar için sezeryan kaçınılmaz olabilir.

Sezeryanle doğum yapan anneler ne zaman yıkanabilir ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Gebelik Şekeri nasıl tedavi edilir neler yapılır ?

Gebelik şekeri olan kadınlar için doktorlar, bebeği tehlikeye atıp bazı bebeğe yararlı besinleri de sıfırlamadan diyet örneği verirler. Diyetle genelde gebelik şekeri seviyesi ne olursa olsun bir kadının diyetle bu durum düzeltilebilir. Diyeti uygulayan kadının açlık ve tokluk kan seviyesi kontrol edilir. Bu diyet neticesinde açlık ve tokluk kan seviyesinde öngörülenden daha az düşüş yaşanan kadınlar için. Doktor kontrolünde İnsülün tedavisine başlanır.

Normal doğummu sezeryan mı daha sağlıklı?

Haberi Okumak için Tıklayın

Gebelikte şeker yüklemesi hangi haftada yapılır ?

Değerli anne adayları hamileliğinizin 24-28 haftaları arasında doktorunuz 50 gr Glukoz Tarama Testi uygulaması yapacaktır size. Aç ya da tok olmanıza bakılmaksızın yapılır. Şekerli su içiriliyorsunuz ve aradan bir saat geçtikten sonra kan şekerine ve bu glukoz düzeyine bakılır.

Sezeryan sonrası ilişkiye ne zaman girilir?

Haberi Okumak için Tıklayın