X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Gögüslerim çok hassas hamilemiyim?

Memem ağrıyor kadınlar kulübü hamilemiyim'de Göğüslerim ağrıyor hamilemiyim göğüslerde sızı iğne gibi batma ve ağrının nedenleri

Memem ağrıyor kadınlar kulübü hamilemiyim'de Göğüslerim ağrıyor hamilemiyim göğüslerde sızı iğne gibi batma ve ağrının nedenleri

Bir çok bayan anne olmak için heyecanlanıyor. Vücudunda  olan her küçük değişikliği gebeliğe yorumluyor. Gebeliğin ilk belirtisi beklenen menste gecikme olmasıdır. Bundan öncesi belirtiler yanıltıcı olabilir. Yanıltıcı olan belirtilerden biride gögüslerde olan ağrı ve hassasiyettir. Gögüslerdeki ağrı ve hassasiyet mense yakın dönemde de olmaktadır. Tabiki tek başına hamilelik diyemeyiz yüzde yüz hamilelik belirtileri başlıklı yazımızı inceleyerek diğer hamilelik belirtilerinin sizde olup olmadığına mutlaka bakınız.

Mensten  önce meler şişer ve acı verir. Gögüslerdeki gerginlik mens öncesi sendromun belirtilerinden biridir. Mens öncesi  bu sendromun kesin nedeni bilinmemektedir. Hormon değişiklikleriyle bağlantılı olabilir. Gebelik söz konusu olduğunda ise  gebeliğin 4 .haftası ile 7 haftasında gögüslerde ağrı şişme ve hessasiyet olur. Gögüslerde bu değişim hassasiyet iğne gibi batma gebelik boyunca devam eder. Gebelikte oluşan gögüs değişimleri östrojen ve progesteron hormonuyla lakalıdır. Bu süreçte gögüslerinizden sıvı da gelebilir.

Memeden gelen sıvı süte benzemiyorsa, pembe, kahverengi, kanlı gibi görünüyorsa mutlaka doktorunuza başvurmanız gerekir. Bunların yanında meme de kaşıntı,meme renginde koyulaşma görülür. Gebe  olmayan bir kadında memeden sıvı veya süt gelmesi anormal bir durumdur buna galaktore denir, mutlaka doktora başvurmayı gerektirir. Bundan sorası süreçte gögüslerde çatlaklar oluşucaktır. Nemlendirici kullanarak  bu çatlakları önleyebilirsiniz. Gögüsleriniz bu süreçte ağırlaşacak dolgunlaşacak gerginleşip ağrıyacaktır. Bu septoları en aza indirmek için mutlaka gebe sütyeni kullanmanızı tavsiye ediyoruz.. Hamile kalınacak günler sizin için son derece önemlidir bilmeniz de büyük fayda var hanımlar.

Hamile olmadan memeden süt gelmesi

Haberi Okumak için Tıklayın

Özetle gögüslerin gerginleşmesi,ağrısı ve damarlaşması gibi durumlar mens öncesi septomlarda olabileceği için hemen gebeliğe yormamak gerekir. Gebeliğin ilk belirtisi beklenen menste gecikme olmasıdır. Yukarda saydığımız gögüste oluşan septomlar gebeliğin 4 ve 7ci haftasında başlar..

Sonuç olarak tek başına göğüslerin ağrıması hamilelik bulgusu gibi görünse de tetkiklerle başka sebeplerinin olup olmadığı hususunun net olarak araştırılması gerekiyor. Ayrıca bununla alakalı sitemizde açtığımız aşağıdaki konuyu da incelemenizi tavsiye ediyoruz. Net olarak hamilemiyim diyebilmek için BU BELİRTİLERİN TAMAMININ sizde olması gerekiyor.

Adetime 3 gün var gögüslerim ağrıyor hamilemiyim?

Haberi Okumak için Tıklayın

Bu hususta yardıma ihtiyacınız var ise lütfen bizlere değerli yorumlarınız ile ulaşınız. Konunun tam anlaşılması için olabildiğince detay vermeniz, size daha net dönüş yapmamız için son derece önemlidir.

Gögüslerim çok hassas hamilemiyim? Memelerde Ağrı Kadınlar kulübü hamilemiyim