X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Hamile kalınabilecek Günler dönemler nasıl hesaplanıyor ?

Hamile kalınabilecek günler, dönemler hesaplaması nasıl yapılıyor ? Nasıl yapılır ? Hamile kalınması için neler yapmak gerekir Ne yapıyorsam bir türlü hamile kalamıyorum diyen kadınların bilmesi gereken önemli hususları bu yazımızda ele aldık.

Hamile kalınabilecek günler, dönemler hesaplaması nasıl yapılıyor ? Nasıl yapılır ? Hamile kalınması için neler yapmak gerekir ?

Bu soru ile şu anda tüm bayanların ilgilendiğinden hiç şüphemiz yok. Eskiden atadan dededen kalma yöntemler ve kulaktan dolma bilgiler kullanılırdı. Eee eskiden yediğimiz her şey organik, hava temiz anlayacağınız futbola elverişli bir hava vardı... E artık yok ! Yani artık hamile kalabilmek için bazı önemli şeylerin tamamını bilmek, ona göre hareket etmek gerekiyor.

Bilinçlenmemiz, bebeğimizi bir an önce kucağımıza almamızı kolaylaştıracak sevgili hanımlar.

Kesin Hamilelik Günleri İçin Nasıl Bir Hesaplama Yapılmalı?

Kadınlarda adet hali normalde 28 gün sürer. Bir adetin ilk günü ile sonraki adetin ilk günü arasındaki süre kadının adet döngüsüdür. Bu süre hesaplandıktan sonra bulunan rakamdan 14 gün çıkarılır ve bu şekilde ortaya çıkan rakam bize adetin birinci gününden itibaren hesaplanmak koşuluyla yumurtlamanın yani ovulasyon başlangıç olacağı tarihi verir. bir kadının bu dönemini bilmeden ne zaman yumurtladığını tespit edemeden hamile kalma ihtimali çok ama çok düşüktür. Sizler yumurtlama günü tespiti yaparak bu dönemi çok verimli geçirebilir, kısa sürede hamile kalabilirsiniz. 

Yumurtlama ovülasyon dönemi hesaplama

Haberi Okumak için Tıklayın

Kadının hamileliğe en elverişli günleri yumurtlamanın olduğu gün ve bundan önceki üç gündür. Hamile kalma olasılığını hesaplarken spermlerin 3 gün süreyle canlı kalabildiklerini ve yumurtanın da 24 saat canlılığını koruduğunu unutmamak gerekir.

Yumurtlama Tembelliği hakkında bilmeniz gerekenler

Haberi Okumak için Tıklayın

“Emin günleri” hesaplamak amacıyla, spermlerin canlı kaldıkları süreyi yumurtlama periyodunun ilk kısmına, yumurtanın canlı kalacağı günü ise yumurtlama periyodunun son kısmına eklemek gerekir .Buna göre 30 günlük periyotta emin devre ilk yarıda 11. güne kadar devam eder. İkinci yarıda ise emin devre 21. gün başlar.

Yumurtlama olmadan hamile kalınırmı?

Haberi Okumak için Tıklayın

Bu sayıların akılda kalması kolaydır. Çünkü her iki günde de bir sayısı vardır. Bu kural her türlü adet periyotlarına uygulanır. Örneğin 32 günlük periyotta emin günler birinci devrede 13. güne kadar devam eder ve ikinci yarının 23. gününde yeniden başlar. 28 günlük periyotta bu sayılar 9. ve 19. günlerdir. Böylece kadının kendi döllenme tehlikesi olmayan günlerini hesaplaması çok kolaylaşır.

Yumurtlamayı arttırmak için kürler ve öneriler

Haberi Okumak için Tıklayın

Kadın teorik olarak adet döngüsünün her gününde gebe kalabilir.  Adet görülen günlerde ve adetten hemen birkaç gün öncesindeki günlerde gebe kalma olasılığı oldukça düşük olmakla beraber bu olasılık hiçbir zaman sıfır değildir. Takvim yöntemi kullanılacaksa bu gerçek göz nünde bulundurulmalı ve adet gecikmesi olduğunda gebelik olasılığı araştırılmalıdır.

Adet düzensizliği ve yumurtlama günü hesaplama

Haberi Okumak için Tıklayın

Adetliyken yumurtlama olurmu ?

Haberi Okumak için Tıklayın