X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Hamile Kalmak İstiyorum Hiç Bir Sorunum Yok Nasıl hamile kalınır ?

Hamile kalmak istiyorum doktor hiç bir şekilde sorun bulamadı sorunum yok. Ne yapmam gerekiyor ? hiç bir sağlık sorunum yok ama hamile kalamıyorum nasıl hamile kalınır ? Hamile kalmak için her gün ilişki gerekli mi ? Neler yemeliyim neler yapmalıyım ? Tüm ayrıntıları ile hamile kalmanızı kolaylaştıracak bilgileri, yöntemleri sizler için bir araya getirdik hamile kadınlar kulübü.

Hamile kalmak istiyorum doktor hiç bir şekilde sorun bulamadı sorunum yok. Ne yapmam gerekiyor ?

Sevgili kızlar bu tür soruları artık çevremizde ister istemez sıkça duyar olduk. Bende sorun yok eşime baktı doktor onda da yok ee o zaman neden hamile kalamıyorum ben ne yapmam gerek ?

Sizler için yararlı ve bir o kadar da aydınlatıcı bir yazı paylaşmak istiyorum arkadaşlarım. Eğer iki tarafta da sorun yok ise ne kadar süre çocuk olmaz ise sorundan şüphelenilmeli ?

Kolay hamile kalma yolları yöntemleri tekniklerini yazdık kızlar

Haberi Okumak için Tıklayın

BU SORULARA CEVABINIZ EVET İSE ANNELİĞE HAZIRSINIZ DEMEKTİR

  • Dünyaya bir bebek getireceksiniz öncelikle buna hazır mısınız bebeğiniz olsun istiyor musunuz ? 
  • Korunma yöntemlerini bıraktığınızda hamile kalabilir misiniz ?
  • Ne olsun istiyorsunuz korunmayayım olursa olur mu yoksa plan yapmak mı ?
  • Bebeğinizin kız mı erkek mi olması gerekiyor bir kural var mı biliyor musunuz ?
  • Fiziki olarak annelik için tam olarak hazır hissediyor musunuz ? Nasıl besleniyorsunuz ?
  • Doğurganlığı arttıran yöntemleri biliyor musunuz ?
  • Yumurtlama gününüzü biliyor musunuz ?
  • Yumurta arttıran besinler hangileri biliyor musunuz ?

Yukarıda yazılanların çoğu ile alakalı tam bilginiz olmayabilir kızlar. Anne olmak meşakkatlidir, Plan ve program yapmayı gerektirir bunun için öncelikle yumurtlamalarınız oluyor mu ne zaman oluyor regl tarihiniz düzenli mi düzensiz mi bunu öğrenmeniz gerekiyor. 

Hamile kalmanızı kolaylaştıracak önerileri yazdık

Haberi Okumak için Tıklayın

YUMURTLAMA GÜNÜM NE ZAMAN 

Normalde adet döngülerinde sıkıntı olmayan ve bir kaç gün ara ile aynı şekilde adet olan kadınlarımızın bunu bilmeleri gayet doğal olsa da, iş regl tarihlerinde sapma olan kadınlarımıza, adet döngüleri dengesiz olan kadınlarımıza düşüyor. Bunun içinde güzel bir planlama yapmak gerekiyor. Öncelikle hep birlikte yumurtlama ovülasyon gününü öğrenelim.

Yumurtlama ovülasyon dönemi hesaplama

Haberi Okumak için Tıklayın

DOĞUM KONTROL HAPLARI GEBELİK İÇİN NE ZAMAN BIRAKILMALI?

Planlı bir gebelik gibisi yoktur. Hamile olacağını düşünen, bebek isteyen bir kadının öncelikle doğum kontrol hapı yöntemini en az 3 ay öncesinden bırakması gerekiyor. Bu hapların kalıntıları hala kanınızda dolaşmakta ve tam olarak nötr olmaları için en az 90 günlük bir süreye ihtiyacınız var bunu bilmelisiniz. Bu zaman aralığında planladığınıza göre yiyecek ve içeceklerinize dikkat ederek, alkollü içeceklerden sigaradan uzak durmalı, dengeli beslenerek spor yapmalısınız. 

Sigara hamile kalmaya engel mi Sigaranın hamile kalmaya etkisi nedir ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Bir Kadın Hamileliğe Kaç Ay Önceden Hazırlanmalı?

Anneliği isteyen bir kadın zaten ruhsal olarak kendini buna hazırlamış demektir. Ruhunuzda bebek dünyaya getirebilme özlemi ile birlikte anne olmalıyım istekleri ile tam da bu ruh durumunun içindesiniz. Doğum kontrol haplarını da üç ay önceden bıraktınız. Şimdi tamam demektir. Bununla birlikte beslenme düzeninizde köklü değişikliklere girdiniz ve. Aşağıdaki hamile kalmayı kolaylaştıran pozisyonlar ile bebek için en önemli adımı attınız. 

Hamile Kalma Pozisyonları ( Resimli Anlatımlı )

Haberi Okumak için Tıklayın

Hamileliğe Hazırlık İçin Neler Yapmalı?

Hamile kalabilmek adına öncelikle spor yapmalı, var ise fazla kilolarınızdan hızlı şekilde kurtulmalısınız. Fazla kilo alımı fazla kilolu olmak ta gebeliğe giden yolda önünüze engeller çıkartacaktır bunu lütfen unutmayınız. Sigara, alkol, zararlı tüm içecekler, gdo lu ürünler vs hepsini bırakacaksınız. Hazırlığınız bununla da bitmiyor. Yumurtlama günlerini bilerek bu günlerden bir gün önce ve iki gün geçene kadar her günü boş geçirmeyeceksiniz. Tabiki buradaki her şeyi biz size bağlıyor olsak ta hiç bir şekilde bebeğiniz olmuyor ve bu dediklerimize son derece dikkat ediyor iseniz. Çift olarak bir doktora gitmenizin zamanı geldi de geçiyor demektir. Belki sıkıntı sizde değil eşinizde dir ? Eşiniz Varikosel olmuş olabilir. 

Varikosel nedir nasıl tedavi edilir ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Varikosel Ameliyatı Olanlar Olacaklar Lütfen Dikkat

Haberi Okumak için Tıklayın

Kaç ay ya da yıl çocuk olmazsa bizde sorun var diyebiliriz ?

Sitemiz hamilemiyim.org üzerinden bizlere ulaşarak bir kaç aydır evli olduklarını ama bebeklerinin olmadığını söyleyen anne adaylarının olduğunu biliyoruz. Sevgili anne adayları bu iş için çok fazla acele ediyorsunuz. Normal olarak sizler bir yıl deneyip te çocuk sahibi olamamış iseniz ancak o zaman doktora gitmelisiniz. Daha erken sürelerde doktorlara gitmenizi gerektirecek bir durum söz konusu değildir.. Bir anne ya da babanın otuzbeş yaşın üzerinde olması ile gebe kalma süreleri de 6-8 ay kadar olabilmektedir. Daha uzun sürelerde ise hekime giderek yardım almalı, gerekli tahlil ve tetkikleri yaptırmalısınız. 

Yumurtlama Günü hergün ilişki doğru mu ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Çocuk Sahibi Olmak İçin Ne Zaman Seks Yapmalı?

Yumurtlama günlerini bilen bir kadının bu günleri boş geçirmeden bir gün öncesi ve iki gün sonrasına kadar ilişki yapması önerilmektedir. Yumurtlama dönemi haricindeki ilişkilerden hamile kalma ihtimaliniz yoktur. Adetlerinizin ilk gününden itibaren normalde siz kadınların 11-17. günlerde yumartlamaları olsa da yumurtlama testlerinden yararlanarak işlerinizi şansa bırakmayınız. Aşağıdaki yöntemi de ayrıca denemenizde fayda bulunmakta kızlar.

Hamile kalmanızı kolaylaştıracak önerileri yazdık

Haberi Okumak için Tıklayın

Hatırlatma: İlişkiden sonra hemen yataktan kalkmayarak belinizin altına yastık koyarak on dakika popoları yukarda tutup daha sonra temizleniniz. Bu yöntem ile döllenecek yumurtalarınıza giden spermlere yardımcı olursunuz.

Bebeğimin hemen olması için neler tüketmeliyim ? Hamilelik için yenilmesi gerekenler nelerdir ?

Beslenme, işin en önemli ayaklarından birisidir. Beslenmenin son derece doğal olmasında faydalar bulunmaktadır. Yumurtalarınızın sayısını arttırmak için aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz. Ama unutmayın lütfen 1 yıldan önce doktora gitmenize gerek bulunmamaktadır. 

Yumurta sayısı nasıl artırılır ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Yumurtlamanın Tesbiti ( Ovulasyon ) Yumurtlama gününü tespit eden testler

Haberi Okumak için Tıklayın

Yumurtlama olmadan hamile kalınırmı?

Haberi Okumak için Tıklayın