X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Hamile kalmaya yardımcı besinler

Çocuk sahibi olmak  bir çok insanın hayalidir. Bu hayal evlilik öncesinde başlar. Çocuğum olursa bana benzermi, nasıl bir ebeveyn olurum ? Bu hayal çoğu insan için gerçeğe dönüşürken bir kısmı için hayallerde kalabiliyor. Askıda kalan hayallerin nedeni olduğu gibi nedensizde olabiliyor.

Çocuk sahibi olmak  bir çok insanın hayalidir. Bu hayal evlilik öncesinde başlar. Çocuğum olursa bana benzermi, nasıl bir ebeveyn olurum ? Bu hayal çoğu insan için gerçeğe dönüşürken bir kısmı için hayallerde kalabiliyor. Askıda kalan hayallerin nedeni olduğu gibi nedensizde olabiliyor.

 

 

Günümüzde kısırlık vakası giderek artıyor. Çevresel faktörler,yaşam kalitesi,beslenme alışkanlıkları,genetik faktörler vs. vs . Bunlar kısırlığa neden olan dolaylı sebepler. Birde kişinin üreme organlarıyla ilgili problemler yer almakta. Kadının yumurtlama sorunları,tüplerdeki problemler,erkeklerde düşük sperm, sperm kalitesi gibi. Çocuk sahibi olmak için çiftlerin üreme ile ilgili problemlerinin olmaması gerekmektedir.

Üreme ile ilgili hiç bir neden saptanmadığı halde gebe kalmayanlarda vardır. Bu çiftlere nedensiz kısırlık teşhisi koyulur. Genelde stres gebe kalmaya engeldir. Hiç bir neden yokken hamile kalamıyorsanız şimdi vereceğimiz önerilere dikkat edin. Kötü alışkanlıklarınız varsa bunları bırakın. Gebe kalmaya elverişli günleri belirleyin ve bu günlerde birlikteliğe özen gösterin. Günümüzde ovülasyonu belirleyecek testler mevcut bu testlerden faydalanarak doğru günlerde birliktelikle gebeliği sağlayabilirsiniz.

Şimdi sizlere hamile kalmanıza yardımcı olucak besinleri madde madde sayalım. Uzmanlar fasulyenin doğurganlık üzerinde mucizevi bir etkisi olduğunu belirtiyor. Fasulye sevmeyenler nohut mercimek fındık gibi yüksek oranda protein barındırıan besinler tüketebilir.  Süt ve süt ürünlerinin doğurganlığı artırdığı söyleniyor.Özellikle  dondurma tüketiminin doğurganlığı olumlu yönde etkilediği vugulanıyor. Folat B grubu olan yeşil yapraklı bitkiler yani marul,ıspanak,brokoli gibi yeşillikleri tüketmek yumurta sayısını artırır ve kaliteli yumurtlamaya yardımcı olur.Ayrıca bu besinleri tüketmek sperm kalitesinide artırmaktadır.

Yüksek miktarda demir içeren kabak çekirdeği tüketenlerde  hamile kalmakta daha az zorluk çektikleri saptanmış. Kadın ve erkeklerin bol miktarda kabak çekirdeği tüketmesi gerektiği vurgulanıyor.  Yumurtlama sorunu olan kadınlara zeytin ve zeytinyağının mutlaka tüketilmesi gerektiği tavsiye ediliyor.  Bunların yanısıra somon balığı,esmer ekmek,esmer pirincin mutlak surette tüketilmesi gerekmekte.

Besinlerin doğurganlık üzerindeki etkilerini sırasıyla gördük. Çocuk sahibi olmak istiyorsanız bu besinleri tüketmeye özen gösterin. Ayrıca Gebe kalmak istiyorsanız işlenmiş ürünlerden trans yağlardan uzak durunuz. Hamile kalmaya yardımcı olan besinler hakkındaki makalemizi incelediniz. Konuya dair sorularınızı bizlere bu başlık altından yöneltebilir , en kısa sürede sorularınıza yanıt alabilirsiniz.