X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Hamileliğin 2. haftası hakkında bilgiler

Hamileliğin 2. haftası belirtileri, 2. haftasında anne adayları neler yaşar ne gibi değişiklikler olur ?

Hamileliğin 2. haftası belirtileri, 2. haftasında anne adayları neler yaşar ne gibi değişiklikler olur ?

 

Bu ilk iki hafta boyunca, vücudunuz olası gebe kalmaya hazırlanıyor.Hamilelik, son adet döneminizin ilk gününden başlayarak, 40 haftalık bir süredir. Yumurtlama ve döllenme doğru zamanda yapılırsa, ikinci haftanın sonuna kadar gebe kalmalısınız . Ancak, hepsi adet döngüsünün uzunluğuna bağlıdır.Peki, ikinci haftada gebe kaldığınızı nasıl bilebilirdiniz? Sperm yumurtayı başarılı bir şekilde karşılarsa, döllenme ikinci haftada yapılır. Vücuttaki hormonal dalgalanmalar nedeniyle fiziksel rahatsızlık yaşayabilirsiniz. Ancak hamile olduğunuzu henüz farketmemiş olabilirsiniz. Hamileliği onaylayabilmeniz için hala iki hafta daha beklemeniz gerekecek.

 

 

 

Düzenli 28 günlük bir döngünüz varsa, ikinci haftanın sonuna kadar yumurtlayabilirsiniz.28 günlük döngüsü olan bir kadın genellikle 14. günde yumurtlar. Döngünün uzunluğuna bağlı olarak (daha kısa veya daha uzun), yumurtlama yedinci ve 21. gün arasında değişebilir. İşte bazı yumurtlama belirtileri ; Vajinal akıntı net ve kaygan ise ve akıntı normalden fazla ise, yumurtlamanın gerçekleştiğinin bir işaretidir. Bazal vücut ısısını izlemek yumurtlama gününü belirlemenize yardımcı olabilir. Yumurtlama günü yakınlarında, sıcaklıkta bir artış olur ve yumurtlama günü yarım derece daha yüksek olur. Yumurtlama sırasında, serviksin daha yumuşak ve açıldığını hissedebilirsiniz.

 

 

Olgunlaşan folikül büyüdüğünde, yırtıldığında kahverengi leklenme görebilrisiniz. Buna yerleşme kanaması deniyor. Yumurtlamadan hemen önce ve sonra hormon seviyelerindeki bir dalgalanma gögüslerde hassasiyete neden olabilir. Ayrıca ovülasyon kiti kullanarak yumurtlayıp yumurtlamadığınızı öğrenebilirsiniz.Öyleyse, bu hafta yumurtlamışsanız ve yumurtlamadan üç gün önce ve yumurtlama gününden korunmasız ilişkide bulunduysanız , gebe kalmanız muhtemeldir.İkinci hafta, daha sonra embriyo ve fetus haline gelen yumurtanın döllenmesini işaret eder.Döllenme gerçekleşmezse, bir sonraki adet döngüsü sırasında yumurta vajinadan dışarı çıkar.

 

İki Haftalık Gebelik Belirtileri

Adet döneminizin ikinci haftasında gebe kalırsanız fark edebileceğiniz erken belirtiler:

Ruh hali

İhale göğüsleri

Mide bulantısı

Sık idrara çıkma

Şişkinlik ve gaz

yorgunluk

Gebe kaldıktan kısa bir süre sonra, hCG hormonunun seviyesi tespit edilebilir bir seviyede olmayabilir. Bu nedenle hamilelik testinde pozitif sonuç alma olasılığı nispeten düşüktür. Hamileliğin ikinci haftasında hamile olduğunuzu bildirecek kesin bir işaret yoktur. Bu nedenle adetinize bir kaç gün kala yada adet gecikmesi olduğunda gebelik testi yaparak gebe olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz.