X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Hamileliğin adet öncesi belirtileri nelerdir ?

Hamilelik sırasında meydana gelen muazzam hormonal değişiklikler çeşitli semptomları tetikler. Bazı kadınlar gebelik semptomlarının birçoğunu tecrübe ederken diğerlerinde sadece birkaçı bulunur. Erken gebelik belirtileri arasında kaçırılmış süre, mide bulantısı ve kusma, göğüste olan değişiklikler, yorgunluk ve sık idrara çıkma sayılabilir.

Hamilelik sırasında meydana gelen muazzam hormonal değişiklikler çeşitli semptomları tetikler. Bazı kadınlar gebelik semptomlarının birçoğunu tecrübe ederken diğerlerinde sadece birkaçı bulunur. Erken gebelik belirtileri arasında kaçırılmış süre, mide bulantısı ve kusma, göğüste olan değişiklikler, yorgunluk ve sık idrara çıkma sayılabilir.

Bu semptomların çoğuna stres veya hastalık gibi diğer faktörlerden de kaynaklanabilir. Bununla birlikte, bu semptomlar başka faktörlerden kaynaklanabilir ve mutlaka hamile olduğunuz anlamına gelmez, bu nedenle hamileliğinizden şüpheleniyorsanız hamilelik testi yapın. Sırt ağrısı, baş ağrısı, bacak krampları veya varisler, kaşıntı veya karıncalanma, kabızlık, hemoroit veya hazımsızlık, vajinit veya vajinal akıntı veya ruh hali değişiklikleri veya depresyon gibi gebeliğin ilerleyen aşamalarında vücudunuzda çok çeşitli değişiklikler olabilir. Herhangi bir endişeniz varsa doktorunuzla konuşmaktan çekinmeyin .

Baby in belly of pregnancy. Only the stomach can be seen from the side

Hamilelik belirtileri

Erken gebelik belirtileri şunları içerebilir:

Cevapsız dönem ( adet gecikmesi)

Mide bulantısı ve kusma (genellikle 'sabah' hastalığı denir, ancak her an ortaya çıkabilir)

Meme hassasiyeti ve büyümesi

Yorgunluk

İdrarın normalden daha sık gelmesi , özellikle geceleri

Bazı gıdalar için istek , genellikle sevdiğiniz gıdalar için hoşnutsuzluk

Cevapsız dönem (amenore), mide bulantısı , yorgunluk gibi gebelik belirtilerinin çoğuna stres veya hastalık da neden olabilir; bu nedenle hamile olduğunuzu düşünüyorsanız hamilelik testi yapın.

Cevapsız dönem

Bir dönem eksikliği genellikle olası gebeliğin ilk işaretidir.

Mide bulantısı ve kusma

Bulantı genellikle gebeliğin dördüncü haftasından altı haftaya kadar başlar .

Meme değişiklikleri

Hamilelik sırasında göğüsler dolgunlaşır, şişer . Gebelik sırasında, meme çevresindeki cilt daha koyu hale gelir ve memedeki damarlar daha belirginleşir.

Yorgunluk

Ezici yorgunluk, erken gebelikte sık görülür. Bunun nedeni büyük olasılıkla progesteron cinsiyet hormonundaki büyük artıştan kaynaklanmaktadır. Progesteron, gebeliği korumak ve bebeğin büyümesine yardımcı olmak için gereklidir. Gebelikte yorgunluk, genellikle demir eksikliğinden kaynaklanan anemi nedeniyle oluşabilir. Demir açısından zengin gıdalar yemek gebelik sırasında demir eksikliği anemisinin önlenmesinde önemlidir. Gebelikte aneminin tıbbi tedavisi demir takviyelerini içerir.

Sık idrara çıkma

Gebelik, vücut sıvıları düzeylerinde ve böbrek veriminde artışa neden olur. Şişkinlik yapan rahim de mesaneye baskı uygular. Sonuç olarak, çoğu kadın hamile kalmanın ilk birkaç haftasında daha sık idrara çıkma yaşamaya başlar.

Yemek isteği

Bazı gıdalar için isteksizlik gebelikte çok yaygındır, özellikle süt ve diğer süt ürünleri gibi enerji ve kalsiyum sağlayan gıdalar için. Daha önce sevdiğiniz gıdalar için ani bir hoşnutsuzluk fark edebilirsiniz.

Bazı kadınlar toprak veya kağıt gibi yiyecek olmayan öğeler için tuhaf bir tat bile geliştirir. Buna 'pika' denir ve besin eksikliğini gösterebilir. Eğer gelişirse doktorunuza durumunuzu bildirin.

Diğer gebelik belirtileri

Bu belirtilerin birçoğu diğer koşulların da göstergesi olabilir. Şüpheniz varsa doktorunuza bakın.

Sırt ağrısı

Nefes darlığı

Kabızlık

Hemoroitler

Baş ağrısı

Mide yanması ve hazımsızlık

Kaşınan cilt

Bacak ağrısı

Duygudurum değişiklikleri (açıklanamayan ağlama gibi)

Karıncalanma ve ellerinizde hissizlik

Vajinal akıntı

vajinit

Varis