X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Hamilelik belirtileri en erken ne zaman belli olur ?

Adet döneminizi kaçırdınız ve bu kayıp dönem aklınıza hemen gebeliği getiriyor. Aslın da adet gecikmesi sadece gebelikten dolayı olmuyor. Bir çok koşul adette gecikmelere sebep olabilir. Adet gecikmesinin dışında gebeliğin diğer belirtilerini merak ediyormusunuz ? O zaman makalemizi okumaya devam edin.

Adet döneminizi kaçırdınız ve bu kayıp dönem aklınıza hemen gebeliği getiriyor. Aslın da adet gecikmesi sadece gebelikten dolayı olmuyor. Bir çok koşul adette gecikmelere sebep olabilir. Adet gecikmesinin dışında gebeliğin diğer belirtilerini merak ediyormusunuz ? O zaman makalemizi okumaya devam edin.

Sevgili hanımlar öncelikle şunu belirtelim ki gebeliğin belirtileri, gebeliğin 4-5 . haftasın dan itibaren başlıyor. Adet gecikmesi ve iplantasyon yani yerleşme kanaması dışın da tüm belirtileri gebeliğin ilerleyen haftaların da göreceksiniz. Ve şunu yinelemekte fayda var. Her adet gecikmesi hamile olduğunuzu göstermez. Hormonlarınızın dengesi bozulduğun da , aşırı strese maruz kaldığınızda , başka bir yere seyahat ettiğiniz de , kullandığınız ilaçlar, rahimde kist, miyom, polip olduğun da adetiniz de gecikmeler olabilir.

 

Gebelikle ilgili sorular

Sitemize her zaman aynı benzerlikte sorular almaktayız : Adetim gecikti hamilemiyim , adetime 1 hafta var bütün belirtileri yaşıyorum hamilemiyim, adetime 2 hafta var dün ilişkiye girdim bir kaç gündür midem bulanıyor, başım dönüyor hamilemiyim ? Bizde bu sorulara hep aynı yanıtı veriyoruz. Belirtilerden yola çıkarak gebelik teşhisi yapılmaz ! Çünkü ; gebelik 3-5 günde oluşmaz . Gebelik belirtileri en erken 4. haftadan itibaren başlar. Belirtiler psikolojik olabilir, adet öncesi septomlarla gebelik belirtileri de benzerlik taşımaktadır. Bu nedenle gebelik şüphesi olanlara tavsiyemiz gebelik testi yapmalarıdır. Gebelik testi beklenen adete 1-2 gün kala yada bir kaç gün gecikmeden sonra yapılabilir.

Gebeliğin ilk belirtileri

Gebeliğin ilk ve kuvvetli belirtisi adette gecikme olmasıdır. Adet dönemlerinizi her zaman bir yere not alın. Dönemleri takip etmek sizin faydanıza olacaktır.

Gebeliğin diğer kuvvetli bulgusu yerleşme kanamasıdır. Yerleşme kanaması döllenen yumurtanın rahime yerleşmesi ile oluşur. İmplantasyon dediğimiz bu olay sırasın da küçük çaplı lekelenmeleriniz olabilir. Bu kanama adet kanamanız gibi olmaz. Çoğu kadın implantasyon kanamasını adet zannettiğinden gebe olduğun dan habersizdir.

Gebe kaldıktan sonra gögüslerinizde şişme ve hassasiyet olabilir. Gögüs ucu çevresindeki renk değişimi ilerleyen haftalarda olacaktır.

Gebeliğin diğer belirtisi, uyuklama, halsizlik ve yorgunluktur. Hormonlardan kaynaklanan bu durum gebeliğin ilerleyen haftalarında zamanla geçecektir.

Gebelik döneminde mide bulantısı kusma yine hormonların etkisiyle olmaktadır. Bir çok kadın rahat bir gebelik süreci geçirirken çoğu bulantıya ve kusmaya maruz kalacaktır.

Bazı gıdalara akrşı isteğiniz yada tiksinme olacaktır. Ağzınızda metalik tat oluşabilir

Gebeliğin ilk dönemlerinde kasıklarda batma ve kramplar olabilir. Belinizde ağrı gelişebilir.

Ruh halinizde dalgalanmalar olabilir. Vajinal akıntıda artış yaşanabilir. Baş dönmesi ve kabızlık gelişebilir.

Sevgili okurlarımız daha önce bir çok makalemizde gebeliğin erken belirtileri ile ilgili bilgiler vermiştik. Kategorimizi inceleyerek ilgili bölümlere ulaşabilir, daha detaylı bilgiler edinebilirsiniz. Ayrıca gebeliğin erken belirtileri ile ilgili sorularınızı bizlerle bu başlık altın dan paylaşabilir, sorularınıza en kısa zaman da yanıt alabilirsiniz. Gebelik süresince yaşadığınız deneyimleri de burdan paylaşarak bir çok kişiye ışık olabilirsiniz