X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Hamilelik belirtileri ilk hafta olanlar hakkında bilmeniz gerekenler

Hamilelik belirtileri ilk hafta hamile kadınlar kulübü Hamilelik ne şekilde gelişiyor Hamilemiyim.Org sitesinde sizler için yazdık

Hamilelik belirtileri ilk hafta hamile kadınlar kulübü İlk Hamilelik Gebelik Belirtileri Nelerdir ?

Hamilemiyim,hamilelik belirtileri nasıl oluyor,en erken gebelik belirtileri nelerdir ? Bu soruları sitemize sıklıkla almaktayız. Ayrıca bu sorularla ilgili sürekli yeni konularla karşınızdayız. Bu makalemizde de gebeliğin olası en erken belirtilerine yer vericez. Konu ile ilgilli soru ve önerilerinizi bizlerle bu başlık altından paylaşabilirsiniz.

Gebeliğin olası ilk belirtisi nedir ?

Gebeliğin ilk belirtisi herkesin bildiği gibi adet gecikmesidir. Yalnız şunu belirtmekte fayda var. Her adet gecikmesi gebelik belirtisi değildir. Başka nedenlerden dolayı da adetinizde gecikmes söz konusu olabilir. Peki bunu nasıl anlayacaksınız ? Şayet edetinizde gecikme söz konusu oldu ise hemen bir gebelik testi yapıyorsunuz. Evde idrar dan gebelik testi yapacaksanız hatalı sonuç alma olasılığını da göz önün de bulundurun. Bizim tavsiyemiz Hcg testi yapmanız. Bu testin yanılma payı yoktur ve % 100 net sonucu verir. Peki gebeliğin diğer belirtileri nelerdir ?

İmplantasyon yerleşme kanaması

Sevgili hanımlar gebeliğin diğer belirtisi yerleşme kanaması yani implantasyon olmasıdır. Bu belirti adetinize bir kaç gün kala olabilir. Yada döneminiz geldiğin de gerçekleşebilir. İmplantasyon kanaması adet kanaması gibi değildir . Bir kaç damladan ibaret olan lekelenmedir.

Çin Takvimi Cinsiyet Hesapla

Haberi Okumak için Tıklayın

Gebeliğin diğer belirtileri ise şunlardır ;

Sabahları mide bulantısı, kokulara karşı tiksinme, herhangi bir besini aşerme, gögüslerin şişmesi hassaslaşması,bel ağrısı, kasık ağrısı,kasıklar da batmalar, kasıkta seyirme olması. Bunların yanı sıra vajinal akıntıda artışta gebelik belirtisidir. Aynı zaman da baş dönmesi , yorgunluk, duygusallaşma,asabileşme de gebelik belirtilerindendir. Yalnız bu belirtiler adet gecikmesi olmadan gerçekleşmez. Gebeliğin belirtileri genelde gebeliğin 4-5. haftası başlar. Belirtiler kadın dan kadına farklılık gösterir. Her kadın da gebelik belirtisi yaşamaz.

Acaba Hamilemiyim Nasıl Anlarım ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Yukarıda yer alan belirtileri yaşadığınız halde gebelik testi sonucunuz negatifse ; durum ya tıbbi nedenlerden dolayı kaynaklanmakta yada kendinizi psikolojik olarak gebe hissediyor olabilirsiniz. Bu durum da yapmanız gereken bir hekime görünmek olmalıdır. Gebelik testiniz pozitif çıkarsa yine hekime görünün. Çünkü test sonucu tek başına gebeliği % 100 onaylamaz. Doktorun ultrasonla gebeliği onaylaması lazım.

Ultrasonda gebeliğin ilk bulgusu bebeğin kesesini görmektir. Daha sonraki takipler de gebeliğinizin nasıl ilerlediği hakkın da bilgi verecektir. Evet sevgili takipçilerimiz ; gebeliğin erken belirtileri ile ilgili konumuzu incelediniz. Lütfen bizlerle deneyimlerinizi paylaşınız. Vereceğiniz bilgiler bir çok anne adayına ışık olucaktır. Dileyen her kadının anne olması dileği ile.