X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Hamilelik döneminde adet olunurmu ?

Hamilelikte Adet olanlar var mı ? Adet olmak gebeliğin olmadığını kesin gösterir mi ? Tüm ayrıntılar Kadınlar Kulübü Hamilemiyim sitesinde sizlerle...

Hamilelikte Adet olanlar var mı ? Adet olmak gebeliğin olmadığını kesin gösterir mi ? Tüm ayrıntılar Kadınlar Kulübü Hamilemiyim sitesinde sizlerle...

İnternet  alemini karıştıran bir çok kadında da merak konusu  olan hamilelik döneminde adet olunur mu konusu kafalarda soru işareti bırakıyor. Daha önceki yazımızda adet düzeni,üstüne görme ,yerleşme kanaması gibi konulara değinmiştik.Hamilelik döneminde adet olunur mu hakkında sürekli soru aldığımızdan dolayı bu konuya açıklık getirmek için araştırmalar yaptık. Hamilelik döneminde adet görülür mü,hamileyken adet olunur mu tüm detaylar yazımızda..

Bir çok bayan hamile kaldıktan sonra bir veya birkaç kez adet olduklarını söylerler. Ancak hekimlere  göre hamile olan bir bayanın adet olmaması gerekir. Gebe olan bir bayanın adet olması imkansızdır.Lakin gebelik döneminde kanamalar olabilir.Bu kanamaları adet olarak nitelendirmemek gerekiyor..Bu kanamalar genellikle hormonal olan  vajinal kanamalardır..Gebeliğin başlaması ile birlikte embriyonun rahme tutunma aşamalarında kanama meydana gelebilir. Bu kanama adet kanaması değil üstüne görme olarak adlandırılır.

Bazı internet sitelerindeki yalan yanlış bilgiler nedeniyle bir çok okurumuzun da ister istemez bu konuda kafası karışıyor.  Kanamalar hamilelik sürecinin başında, ortasında ya da hamileliğin sonlarında her dönemde görülebilecek olan bir durumdur.Lakin gebelikte görülen kanamalar dikkate alınmalıdır.. Üstüne görmek,  hamileliğin başlangıcında gebeliğin rahim iç tabakasına yerleşmesinden kaynaklanan bir  kanamadır.Yeni gebe olan anne adaylarında görülen, adet kanamasından bağımsız yaşanan kanamalara denir. Gebelik döneminde rahim yatağında kendine yer edinmeye çalışan bebeğin, bölgede bulunan damarlara etkisiyle oluşmaktadır.Adet gecikmiş olabilir, miktarı az olabilir, ağrılı olabilir vb. ama yine de üstüne görülmüş olma ihtimali vardır.

hamilelikte adet olan kadınlar

Gebeliğin 9 ayı boyunca kanama olanlara ne demeli ?

Bu soruyu etrafımızda nadirde olsa görüp duymaktayız.Nadir görülen bu ilginç durumun nedeni ; 9 ay boyunca adet dönemlerine denk gelen dönemlerde kadınlarda kanama olabilmektedir. Bu durumda rahim, adet görmeye programlanmış gibi davranarak, hamileliğe rağmen kanamaya devam eder.

Özetle ;Yukarda anlattığımız gibi gebelikte görülen kanamaların mutlaka dikkate alınması gerekiyor.Hamilelik süresince görülen kanamaların mutlaka bir sebebi vardır. ilk 3 ayında olan bayanlarda görülen bu kanamaların en önemli sebepleri arasında muhtemel bir düşük söz konusu olabilir. Eğer kanamanın sebebi düşük değil ise diğer bir sebep olarak hamileliğin dış gebelik, mol gebelik gibi durumlardan kaynaklanan kanamalar olabilir. Bazı kanamalar  gebelikle ilgilide olmaya bilir.Rahimde yara  poliplerde kanamaya sebep olabilir.İmplantasyon kanaması,Düşük tehdidi olan kanamalar, Boş gebelik kanaması,Dış gebelik kanaması,mol gebelik kanaması. Hamileyseniz ve lekelenme tarzında kanamalar yaşıyorsanız mutlak surette hekime görünün..

TLC Kanalını seyrederek özellikle iki üç kere hatta beş kere de adet olduğu halde halen hamilemiyim diye kendi kendine soran arkadaşlarımız var. Boşuna psikolojinizi bozmayın. Beta hcg testi yaptırır iseniz hamile misiniz değil misiniz öğrenebilirsiniz. Adet olun olmayın bu testin sonucu yüzde yüz kesindir. BETA HCG ile ilgili ayrıntılı bilgiyi aşağıya ekliyorum.

Beta hcg testi ne zaman yapılmalı ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Beta Hcg Sonuç Değerlendirme

Haberi Okumak için Tıklayın