X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Hamilelikte kan testleri hakkında bilmeniz gerekenler

Kan testleri hamilelikte doğum öncesi bakımın rutin bir parçasıdır. Gebelikte kan testlerinin yapılması herhangi bir enfeksiyon veya hastalık olup olmadığınızı ve bebeğinizin herhangi bir fetal anormalliği olup olmadığını kontrol etmek içindir.Kan grubunuzun bilinmesi önemlidir, bu durumda hamilelik veya doğum sırasında bir transfüzyon gerekecektir.

Kan testleri hamilelikte doğum öncesi bakımın rutin bir parçasıdır. Gebelikte kan testlerinin yapılması herhangi bir enfeksiyon veya hastalık olup olmadığınızı ve bebeğinizin herhangi bir fetal anormalliği olup olmadığını kontrol etmek içindir.Kan grubunuzun bilinmesi önemlidir, bu durumda hamilelik veya doğum sırasında bir transfüzyon gerekecektir.

Bir kan testi, demir eksikliği anemisinin bir göstergesi olan hemoglobin düzeylerinizin düşük olup olmadığını size söyleyebilir . Kırmızı kan hücrelerinizde vücutta oksijen taşımak için vücudunuzdaki hemoglobin üretmek için demir gerekir. Demir eksikliğinden dolayı anemiseniz , doktorunuz sizinle demir depolarını artıracak en iyi gıdalar hakkında konuşacaktır . Hamilelikte anemi tedavisinin en iyi yolu olduğu için demir tabletleri de vermesi muhtemeldir .

Bebeğin pozisyonunu, büyümesini ve sağlığını onaylamak için tıpkı önceki haftalarda olduğu gibi ultrason da alabilirsiniz. Elektronik fetal kalp atış hızı kontrolü, bebeğin kalp atışının doğru olduğundan emin olmak için kontrol eder. Muhtemelen bu testlerden bazılarına şimdiye kadar sahip oldunuz. Üçüncü trimesterde, doktorunuz cinsel yolla bulaşan enfeksiyonları (CYBE) de kontrol edebilir. Doktorunuz risk faktörlerine bağlı olarak aşağıdakileri test edebilir:

klamidya

HIV

frengi

belsoğukluğu

Bunlar doğum sırasında bebeği etkileyebilir.

Enfeksiyonlar

Kan testiniz, hamileliğinizi veya doğmamış bebeğinizi etkileyebilecek birçok enfeksiyonu arar.

kızamıkçık

frengi

Hepatit B

Hepatit C

HIV (insan bağışıklık eksikliği virüsü)

Gestasyonel diyabet gebelik sırasında bazı kadınları etkileyen bir diyabet türüdür. Diyabet, kandaki glikoz (şeker) çok fazla olduğu bir durumdur. Çoğu durumda, gebelik diyabeti üçüncü trimestrde (28 hafta sonra) gelişir ve bebek doğduktan sonra genellikle kaybolur. Bununla birlikte, gestasyonel diyabet gelişen kadınların daha sonraki yaşamlarında tip 2 diyabet gelişme olasılığı daha yüksektir.

Bütün annelere, HIV ve AIDS i saptamak için kan testi önerilir. Bunun yanısıra frengi içinde test yapılabilir. Günümüzde frengi eskisi gibi sıklıkla görülmemektedir.Hemoglobin düzeyleriniz 28 haftada tekrar kontrol edilecektir . Yorgunluğu çok fazla yaşıyorsanız veya çoğul gebeliğe sahipseniz doktor anemi olup olmadığınızı kontrol edecektir. Tüm hamile kadınlara Down sendromu gibi genetik anormallikler için tarama testi yapılmalıdır .

Sevgili takipçilerimiz gebelikte doktor kontrolü çok önemlidir. Doktor ziyaretleri gebelikte görülebilen bir çok problemin erken teşhis ve tedavisine olanak sağlar. Bu nedenle gebeliğinizin seyri için doktor kontrollerinizi aksatmayın. Konuya dair soru ve yorumlarınızı bzilerle bu başlık altın dan paylaşabilirsiniz. Sorularınıza en kısa süre için de dönüş olacaktır.