X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Hamilelikte Kanama Neden Olur Ne Yapmalı ?

Hamilelikte Hamileyken Kanama Neden Olur Neler Yapmalı Kadınlar Kulübü Hamilemiyim'de

Hamilelikte Hamileyken Kanama Neden Olur Neler Yapmalı Kadınlar Kulübü Hamilemiyim'de

Gebelikte Kanama Sebepleri Nelerdir ?

Birden fazla şekilde kanama olacaktır. Öncelikle sap ile samanı birbirinden ayırt etme hususunda sizlere net bilgiler sunalım istiyoruz. Henüz hamilemiyim şeklinde soruları kendi kendine sonar, normal regl gibi kanaması değil de lekelenme şeklinde olan kanamalardan mı bahsediyoruz. Belkide bu rahim içine bebeğin yerleşmesinden dolayı implantasyon kanamasıdır. Bu tür bir durum ile karşı karşıya kalıyorsanız yani sizinkisi gebe değilsiniz ama kanama durumu ise aşağıda yer alan konu sizin için can kurtaracaktır incelemenizi tavsiye ediyorum.

SORU: Hamilelikte Yerleşme kanaması nasıl olur nasıl anlaşılır

Haberi Okumak için Tıklayın

Sizinkisi gebelik ise ve kanamalar söz konusu ise yazımızı takip etmeye devam edebilirsiniz.

Gebelikte Kanama Ne Zaman Olur ? Nedenleri Nelerdir ?

Yukarıda belirttiğimiz şekilde gebe iseniz ve hemen gebeliğin başında olacak bu kanamalar normal mi diye sorar iseniz evet tabiki normal yerleşme kanaması şeklinde gelen bu durum için normal demek gayet yerinde olacaktır. Fakat gebeliğiniz tescil edilmiş, beta hcg değerleri ile hamile olduğunuz net şekilde ortaya koyulmuş ise ve doktorunuz site artık hamilesiniz şeklinde cevap verdi ise iş değişiyor.

Gebelikte kanama ne kadar sürer ? Kadınlar Kulübü Hamilemiyim ?

Yerleşme kanamaları lekelenme şekli ile başlayarak ortalama 2-3 gün şeklinde sürecektir. Daha fazla kanama söz konusu ise durumu doktorunuz ile acil görüşmeniz gerekmektedir. Kendi başınıza lütfen kanamaların geçmesini bekleyip anam babam usulü yöntemlere baş vurmayınız bebeğe zarar verisiniz.

hamilelikte kanama kadınlar kulübü hamilemiyim

Gebelikte Kanama Cinsel İlişki ile çıktı ise ?

Gebeliğiniz süresinde eğer siz yine hamileliğiniz sabit ise ve ilişki neticesinde eğer kanama ile karşı karşıya geldi iseniz bu durumda her şeyi bırakarak acil olarak doktorunuzla durumunuzu görüşmeniz ve tam olarak anlatmanız gerekiyor.

Gebelikte kahverengi kanama kaçınca haftada başlar biter ?

Hamileliğin hemen başında yerleşme kanamalarının sizlere iki üç gün kadar sürdüğünü ifade etmiştik. Bunun haricinde gebeliğinizin örneğin iki üç beş yada hangi ayında olur ise olsun kanaması söz konusu olur ise yine doktorunuzla acil olarak görüşmeniz gerekiyor. Her türlü kanamanın düşük tehlikesi anlamına geldiğini hatırlatmak isterim. Gebelikte karşı karşıya kalacağınız kaverengi ya da tam kan rengi şeklinde ya da lekelenme farketmiyor tamamı bu kanamaların normal kabul edilemez doktorun mutlak suretle görmesi ve incelemesi gerektiğiniz bir kez daha önemle hatırlatalım.

Gebeliğinizdeki Kanama Nedeni Boş Gebelik ( MOL GEBELİK ) olabilir

Hamile olduğunuz kesinleşti size doktorunuz hamilesiniz dedi ve siz de beta hcg testi yaptırarak hamileliğinizi artık tescillediniz her şey iyi giderken bi hafta on gün içinde kanamalarınız başladı ise acil olarak doktorunuza gideceksiniz. Doktorunuz muhtemelen size bir kez daha beta hcg testi yaptıracaktır. Yapılacak olan bu testi ikince kere daha yaptırarak progesteron hormonunuzu gösteren bhcg sonucunu inceleyecek, eğer bhcg değerlerinde düşmeler var ise boş gebelik olarak değerlendirecektir. Ayrıntılı konumuzu daha önceden yazmıştık inceleyebilirsiniz.

SORU: Kimyasal boş gebelik nedir nasıl anlaşılır ?

Haberi Okumak için Tıklayın

İlk gelen kanamaların nokta şeklinde çamaşırlarınıza bulaşması ile başlayan sonradan kalan bu kanın yine çamaşırlarınızda kahverengi akıntılı izler bırakması ile rahimden boşalan kanların vajinanız içerisinde değişe uğradığı şekli ile kahveye dönüşmesi beklemiş kan olarak adlandırılır. Bu tabiki beklenen bir durumdur.

Gebelikte Kanama Yaşayanlar Cinsiyet İle Bağlantılı Bir Durum Yoktur

Çoğu forum sitelerinde gebelikte kanama yaşayanların bebeklerinin cinsiyeti hakkında değişik bilgilere yer verilmiş kız ya da erkek bebekte şöyle olur böyle olur denilmiş ise de sizler bu bilgilere lütfen kulak asmayınız bu bilgilerin gerçekle uzaktan yakından alakaları bulunmamaktadır.  KADINLAR KULÜBÜ HAMİLEMİYİM

GEBELİKTE HANGİ KANAMALAR TEHLİKELİDİR 

Bütün yaşayacağınız kanamaların tehlikeli olduğunu gereksiz ve sebepsiz yere kanama olmayacağını lütfen unutmayınız. Çoğul gebelik yaşayan kadınlarda da kanamaların daha fazla şekilde görüldüğü bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Lütfen bu durum ile ilgili soru ve sorunlarınızı bizlere bu konudan iletiniz.