X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Hamilelikte kusma neden olur ?

Hamilelikte Gebelikte Kusma Yaşayanlar Hamilelikte kusmak mide bulantısı ne zaman biter nasıl geçer Kadınlar KULUBÜ hamilemiyim'de sizleri bekliyor

Hamilelikte Gebelikte Kusma Yaşayanlar Hamilelikte kusmak mide bulantısı ne zaman biter nasıl geçer Kadınlar KULUBÜ hamilemiyim'de sizleri bekliyor

Gebelik emarelerinden biri olan kusma hamilelik süresince anne adayını rahatsız edebiliyor..Gebelikte kusma nın nedeni araştırılmalı,gebelikte kusma nın başka bir rahatsızlığın işareti olabileceğide vurgulanıyor..Bazı bayanlar gebelikte kusma olayını yaşamazken,bazılarıda kusmam yok hamilemiyim diye tedirginlik yaşıyor..

Hamilelikte mide bulantısı ve kusma Gebelikte kusma nedenleri, gebelikte kusma neden olur,gebelikte kusmanın nasıl önüne geçilir,merak edilen tüm detaylar yazımızın devamında..

Anne olmak her kadının hayalidir.Gebeliğin bilenen belirtilerindendir kusma.Henüz adet gecikmesi yaşamayan hanımlar kusma nın sıklığı ile alakalı olarak gebelik şüphesi içine düşer..Gebelikte kusma 4 . haftadan itibaren başladığı gibi  bir kaç ay devam edebilir.Bazı agebelerde kusma gibi yakınmalar görülmez..Mide yanması, mide ekşimesi, karında gaz hissi, gebelikte görülen en sık mide rahatsızlıklarıdır..Gebelikteki kusmalar genelde sabahın erken saatlerin de başlar.Yemeklere karşı aşırı hassasiyet olabilir..Tedavi gerektirenşiddetli bulantı-kusma durumları olabilir..

hamilelikte mide bulantısı kusma nasıl geçer

HAMİLELİKTEKİ MİDE BULANTISI NASIL GEÇER NELERE DİKKAT EDİLMELİ KADINLAR KULÜBÜ'nde

Heleki halsizlik,iştahsızlık kilo kaybı söz konusu ise.Bulantı ve kusmalar ilk hamileliğini yaşayanlarda daha fazla görülmekle birlikte bu bir kural değildir. Unutmayınki her hamilelik  bayandan bayana değişebilir..Aslında bulantı ve kusmaların olması gebeliğin yolunda gittiğinin bir göstergesi olarak kabul edilir. Hafif gebelik bulantı ve kusmaları genellikle basit tedbirler, özel diyetler ve bazı ilaçlarla ayaktan kolayca tedavi edilebilirler.Mutlaka hekiminizin bu sureçteki tavsiyelerine uyun..Çok ağır yemeklerden kaçının.Mesela kızartma ve aşırı yağlı yemekler midenizi rahatsız edebilir..Mutlak surette hafif  besinler alın..

 

Gebelikte görülen  bulantı ve kusmalar çok aşırı ise çoğul gebelik amerasi olduğu düşünülür.Bulantı ve kusmalar, normal hamileliğin bir parçası sayılır ..Az ve sık öğünler halinde yemek yemek, kuru ve tuzlu şeyler tercih etmek kusmalarınızı azaltıcaktır.Sabahleyin görülen kusmalar kabusunuz olabilir.Sabahları yataktan asla hızlı kalkmayın.Yavaş hareketlerle yataktan kalkmaya çalışın..Hamilelik dönemi bulantılarının kesin nedenleri bilinmemekle birlikte, kan dolaşımınızdaki hormonların özellikle de progesteronun düzeylerinin artmasından kaynaklandığı düşünülmektedir.

Her gebede görülmesi doğal olan bulantı ve kusmalar aşırı olduğunda hastaneye yatış gerekebilir.Bulantı ve kusmaların yanı sıra ağzınızda metal varmış hissi olabilir..Gebelik döneminde ki kusmalar aşırı olmadığı müddetçe size ve bebeğinize zarar vermez.Ama sıkıntılarıyla yaşamınızı etkileyebilir.Nedeni aydınlatılmamaış olan gebelik kusmalarınız için mutlaka hekime görünün ve aylık kontrollerinizi aksatmayın. Bu hususta bazı ufak tefek sorular var onları sizlere cevaplandıralım istiyorum.

Hamilelikte Kusmak İyimidir :  Tabiki tam olarak iyi değildir. Hangi sebep ile olursa olsun mide bulantısı ve kusma durumun tüm insanlar için gerçekten rahatsızlık verici bir şeydir.

Hamilelikte Kusmak Bebeğe Zarar Verirmi: Hiç alakası yok hamileliğinizde kusmanızın bebeğinize vereceği bir zarar yok fakat çok aşırı öğürerek karnınızda çok büyük gerginlikler yaşıyor iseniz durumu doktorunuz ile görüşmeniz mantıklı olacaktır.

Hamilelikte Mide Bulantısı Nasıl Geçer Kadınlar Kulubü Hamilemiyim : Bu mide bulantısı kişiden kişiye göre geçme süreleri değişecektir. Ama aşağıdan verdiğimiz konuda daha ayrıntılı bilgi bulabilir ve doğal bir yöntem var onu deneyebilirsiniz.

Gebelikte Bulantı ne zaman olur

Haberi Okumak için Tıklayın

 

Tüm anne adaylarına sağlıklı gebelik geçirmeleri dileği ile..