X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Hamilelikte mide bulantısı yaşayan kadınlara tüyolar

Hamilelikte mide bulantısı yaşayan kadınlar mide bulantısına ne iyi gelir kaçıncı hafta başlar ve mide bulantısı nasıl geçer gibi sorularınıza cevap vermeye çalışacağız.

Hamilelikte mide bulantısı yaşayan kadınlar mide bulantısına ne iyi gelir kaçıncı hafta başlar ve mide bulantısı nasıl geçer gibi sorularınıza cevap vermeye çalışacağız.

Hamilelikte mide bulantısı hamileliğinizin heman başında başlar hatta çoğu kadınımız hamile olduğunu yemeklerden tiskindiğinde midesi bulandığında anlamıştır. Bir çok kişi hemen hamileliğin başında ortaya çıkan bu mide bulantıları yüzünden oldukça fazla kilo vererek yemek yiyemez duruma gelmiştir.

Hamilelikte mide bulantısı ne zaman geçer

Mide bulantıları hakkında hemen aşağıdan sizlere değerli bilgiler vereceğiz ama 4-5 aya kadar mide bulantısı yaşayabilirsiniz. Doktorlarınızla görüşerek bu mide bulantısı ataklarını daha düşük seviyede geçirecek takviye gıdalar ürünler ve ilaçlar isteyebilirsiniz.

gebelikte mide bulantısına ne iyi gelir

Hamilelikte Sabah bulantısı yaşayan kadınlar

Sabah oluşan mide bulantıları ve kusmalar kadının hamile olduğunun önemli belirtilerinden biridir. Gebe kalınması sonucu hormonların aniden artması bulantı oluşmasına neden olur. Mide bulantıları genelde sabah hissedilir. Fakat gün içinde ve akşamda mide bulantısı yaşanabilir.

Gebelikte Mide bulantıları ne kadar sürer? Ne Zaman Biter

Her hamileliğin ilk dönemlerinde mide bulantıları genel bir durumdur. Neredeyse hamileliğin 3. ayında bulantılar devam edebilir.(13 haftadan 4. aya kadar.) Fakat mide bulantılarının tam bitiş ayı genellemesi yapmak yanlıştır, her kadın ve her hamilelik farklıdır.

Gebelikte Mide bulantıları bebeğe zararlımıdır? Bebeğe zararı var mı ?

Eğer yiyeceklerin ve içeceklerin midede tutulamaması, fazlasıyla çıkartılması, kilo kaybına sebebiyet veriyorsa buda bebek için sağlıklı değildir. Eğer aşağıda belirtilen hususlar yaşanıyorsa mutlaka doktorunuzu aramalısınız.

• Fazla kaybedilen kilo durumları

• Kanlı kusma (açık kırmızı yada siyah renkde)

• Günde 4 defadan fazla kusma

• Yiyecekleri 1 günden fazla midede tutamama durumları

Mide bulantılarını geçirecek ip uçları şu şekilde sıralanabilir:

• Yemeklerinizi olabildiğince çok öğün ve küçük parçalar halinde yiyeceksiniz tıka basa yememek midenizin bulanmasının da önüne geçecektir. Küçük yenen öğünler gün boyunca sizi doldurup rahatsız etmez ve aç bırakmaz.

• Acı aşırı baharatlı yiyeceklerin tamamından uzak durarak, kolalı yağlı yiyeceklerden uzak durarak mide bulantılarınızı azaltabilirsiniz. Zengin, baharatlı, acı ve yağlı yemeklerden uzak durma

• Gebelikte sizlere kötü gelen daha önceden sevdiğiniz bütün yiyeceklerin tamamını rafa kaldırıyorsunuz doğum yapana kadar ve bunlardan uzak duruyorsunuz mideniz rahatlayacaktır.

• Daha önceki alışkanlıklarınızı bu hamilelik sürecinde bir tarafa bırakın belki size kilo aldırır ama karbonhidrat tüketmeniz size iyi gelecektir. En azından haşlanmış patates pirinç yağsız bir tost son derece iyi gelecektir deneyiniz

• Tuzlu kraker yemeyi artık alışkanlık haline getirin. Kahvaltıdan önce kıtır kıtır az tuzlu bir kaç krekeri yemek midelerinizi rahatlatacak ve bulantının önüne geçmiş olacaksınız.

Buraya kadar verdiğimiz yöntemlerin ve önerilerin işe yaramadığını mı söylüyorsunuz ? O zaman siz mide bulantılarınızı geçirecek nasıl bir yöntem buldunuz. Neler yaptınız bizlere anlatabilir misiniz ?Ben de bir yöntem bulamadım diyenlerden iseniz o zaman da doktorunuzla görüşmenizin vakti gelmiştir de geçiyordur.

Hamilelikte mide bulantısı yaşayan kadınlar mide bulantısına ne iyi gelir kaçıncı hafta başlar kadınlar kulübü hamilemiyim