X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Hamilemiyim İlk hafta gebelik belirtileri nelerdir

İLK HAFTA GEBELİK BELİRTİLERİ  Kadınlar Külübü Hamilemiyim - Gebemiyim nasıl anlarım ? Hamilemiyim Net bulgular ve net belirtiler nelerdir ? Hamile olduğunu en erken nasıl nereden anlarım ?

İLK HAFTA GEBELİK BELİRTİLERİ  Kadınlar Külübü Hamilemiyim - Gebemiyim nasıl anlarım ? Hamilemiyim Net bulgular ve net belirtiler nelerdir ? Hamile olduğunu en erken nasıl nereden anlarım ?

Midem bulanıyor , başım dönüyor çokta halsizim adetime henüz var hamilemiyim ? Adetim 3 gün geçti tüm belirtileri yaşıyorum hamilelik var mı ? Biz bu soruları sıklıkla sitelerimiz üzerin den alıyoruz. Gebelik konusun da bir çok makalemiz oldu. Soruların hala bu makalelere rağmen gelmesi daha detaylı bilgiler vermemiz gerektiğini gösteriyor . Bu nedenler hamilelik ile ilgili bu makalemizi yazma gereği gördük. Gebeliğe dair her türlü soru ve yorumlarınızı bizlerle bu başlık altın dan paylaşabilirsiniz. En kısa sürede sorularınıza da yanıt alabilirsiniz.

Gebelik çok karmaşık ve heyecanlı bir süreçtir. Bir çok kadının anne olma hayali vardır. Anne olmak isteyen yada gebe kalma korkusu yaşayanların merak ettiği sorulardan biri Acaba hamilemiyim ? Gebeliğin oluşumu , gebelik şüphesin de ne zaman test yapılması gerektiği ile ilgili çeşitli makalelerimiz mevcut. Merak ettiğiniz konulara sayfamızda bulunan kategorileri inceleyerek ulaşabilirsiniz.

Hamilelik belirtileri ilk hafta olanlar hakkında bilmeniz gerekenler

Haberi Okumak için Tıklayın

Gebelik bir kadın ve bir erkeğin birlikteliği ile sonuçlanan bir durum. Gebeliğin oluşabilmesi için erkeğin iyi bir sperme , kadının da kaliteli bir yumurtaya ihtiyacı vardır. Yumurtlama iki adet döneminin ortasın da gerçekleşen , gebeliğin oluşması için gerekli bir zaman dilimidir. Birliktelik sonrası sperm yumurtayla birleşmek için rahimden yumurtalıklara doğru yüzer. Yumurtaya ullaştıktan sonra onu döllemeye başlar. Döllenme sonrası rahmin uygun bir yerine yerleşmeye çalışır. İmplantasyon dediğimiz bu süreçte hcg hormonları salgılanmaya başlar. Bu süreçte yerleşmeye bağlı olarak küçük bir lekelenme yaşanır. Tabi her implantasyon da yerleşme kanaması görülmeyebilir.

ACABA BEN HAMİLEMİYİM ?

Kaç haftalık hamileyim hesaplama

Haberi Okumak için Tıklayın

Hcg değerleri artmaya başlayınca kadının adetinde gecikme ve akabinde gebelik septomları oluşmaya başlar. İlk septom adet gecikmesidir. Diğer septomlar mide bulantısı, gögüslerde ağrı ve hassasiyet, sık idrara çıkma, kokulara karşı hassasiyet, baş dönmesi, göz kararması ,aşerme, küçük çaplı lekelenmeler,kasıklarda batma hissi vs. Adet gecikmesin den sonra belirtiler gebeliğin 4-5. haftasın dan itibaren başlamaktadır. Öncesi belirti yaşadığını iddia edenler özellikle adetine 1 hafta 10 gün kalanlar psikolojik olarak belirtileri yaşayabilir.

İmplantasyon Yerleşme Kanaması Adet Kanaması Gibimidir?

Haberi Okumak için Tıklayın

Gebelik belirtileri ile adet öncesi septomlar biribirine benzer. Biliyorsunuzki adet olmadan önce gögüslerde ağrı olur, rahimde kasılmalar, kramplar gerçekleşir. Bu nedenle belirtileri gözeterek gebelik teşhisi yapmak yanlış ve yanıltıcı olmaktadır. Gebeliğin olup olmadığını en doğru şekilde tespit etmenin tek yolu gebelik testi yaptırmanızdır. Adetinizde en az 3 en fazla 7 günlük bir gecikme olursa gebelik testi yapınız. Gecikme olmadan yapılan testler yanıltabilir. Hamilemiyim nasıl anlarım adlı konumuzu incelediniz. Dilerseniz konuya dair detaylı bilgilerin yer aldığı bir diğer linkimizi inceleyebilrisiniz. Konu linkimiz aşağıda yer almaktadır.

Yumurtlama ovülasyon dönemi hesaplama

Haberi Okumak için Tıklayın

Bebek beklemeye ya da çalışmalara başladınız ve her ay regl öncesinden hep kendi kendinize acaba ben hamilemiyim diye sormaya başladınız. Hatta işi ileri götürüp bunu saplantı haline getirdiniz. Her göğüs ağrısı her karında batma hissi gerçekten hissedilen olmayabilir. Yani belkide hamile değilsinizdir. Genelde bütün bu belirttiğimiz bulguların tamamı birbiri ile karıştırılıyor. Yahu işte bebek bekliyorum bende öyle hissediyorum dersiniz. Şimdi sizlerin kafalarında yer alan soru işaretlerini biraz olsun gidermek ve daha net bilgiler vermek için hamilemiyim.org  olarak sizlere bu yazıyı hazırlıyorum kızlar. Tabiki yazının başında belirttiğim şeylere dikkat edin, tamam her ay test yapın hep belirtileri yaşayın ama durumun olmaması yani hüsran olması halinde bunu takıntı haline getirmeyin. Yazık edersiniz kendinize... Bebek bekleyen anne adaylarının multlak suretle relax olmalarında son derece fayda var kızlar.

Bulantı hissiyatın başladı mı ?: Bu sabahın değişik bir anlamı var değil mi ? Yavaştan bulantın mı başladı özellikle sabahları kalktıktan sonra 3-4 saat süren bir bulantın mı var ? ( kaçta kalktığın önemsiz bazıları öğlen kalkmayı sever kalkınca işte sabah dediğime bakmayın ) belkide hamilesindir. Bu arada bu bulantılar eğer hamile isen 3 ay kadar sürecek nadirende olsa bazı durumlarda gebeliğinin onuncu haftasına kadar şiddeti artan bir ölçüde devam edebilir unutma.

hamilemiyim kadınlar kulübü

En Sevdiğim Yemek Kokuyor mu ? Kokulara karşı duyarlılık: Kokuların sendeki yarattığı hassiyet arttı mı, en sevdiğin parfümü kullanamıyorsun, hatta dişlerini bile fırçalayamaz duruma mı geldin, Sahi ellerini yıkayabiliyor musun ? En sevdiğin yemeğin kokusu artık sana iğrenç mi gelmeye başladı. Normaldir korkma sakın hamile olabilirsin ama geçecek

Biraz daha Fazla uyuma ihtiyacın mı var ?: Ya bana birşeyler oluyor sürekli olarak uyuma hissi hissediyorum. Yani hep diyorum ki yataktan çıkmayayım ve sürekli olarak yatayım. Tabiki bunu ev kadınları değil de çalışanlar daha iyi farkedebilir eğer bu tür bir durumun var ise belkide hamilesindir ?

Birden Bire Tansiyon düşmesi mi yaşıyorsun ? : Haberin bile yok ama belkide göbüşünde yeni yeni bir can filizlenmeye başladı. Metabolizman da değişti farkında değilsin. Yemekte yedin ama başın dönüyor ve bakıyorsun tansiyonun acayip düşmüş. Hiç gebelik aklına geldi mi ? Test yap

Kasıklarım hiç bu kadar ağrımamıştı mı diyorsun ? : Çalışırken kalktığında otururken ayağa kalktığında ya da yatakta uzanıp sağa sola döndüğünde bazen birm tarafında bazen ise iki kasığında birden ağrılar mı hissediyorsunz. Evet kısa ama keskin böyle bıçak batırıyorlarmış gibi dimi... Tamam işte bebişin oluyor olabilir Bu neden oluyor dersen dediğim gibi bebişin olacaktır ondan olabilir. Rahmini yerinde tutan bağlar geriliyor bebiş geliyor bebiş haberin var mı ? Test yaptır

Sık Şekilde çişe yani idrara çıkma mı başladı ?:  Bu gün fazla şekilde su da almadın ama bi kaç gündür acayip şekilde çişe gitme, idrarı yapmanda fazlalaşmalar meydana geldi. Belkide hamilesindir hiç test yaptın mı ? Bu arada hamile isen bu çiş olayına alışman gerekecek bebeği doğurana kadar

Göğüslerde değişiklikler  : Ya benim memelerim mi büyüdü banamı öyle geliyor ? Hiç eşine sordun mu büyümüşler mi diye, Böyle şişkinlik ve gerginliği ve hatta diken gibi batmaların mı başladı... Yazıııık :) Eee nolcak şimdi tabiki test yapacaksın.

Sevgili hamilemiyim.org misafirleri, bu yukarıda kaleme aldığım bulgular, kadından kadına göre değişiklik gösterebilir. Hissedebilirsiniz ya da hissetmeyebilirsiniz. Hatta regl tarihinden üç beş gün önce yerleşme kanaması yaşamış ta olabilirsin. Hamile olabilirsin ama bilmiyorsundur. Peki Ne Zaman Test Yapmalıyım dersen konuya bakabilir ve daha net bilgiler edinebilirsin.

ACABA HAMİLEMİYİM İLE İLGİLİ BAZI SORULAR VE EN NET CEVAPLARI SİZLERLE

Kasıklarım ağrıyor ama adet olamiyorum hamilemiyim :

Her kasık ağrısı hamileliği işaret etmez burada konumuzda yukarıda yazılan tüm belirtilerin belirgin şekilde olması gerekiyor. Test yaptığınızda hamileliğiniz yok ise kasık ağrısının başkaca nedenlerini araştırmalısınız.

Karnım ağrıyor ama adet olamıyorum ne yapmalıyım :

Dediğimiz gibi karın ağrısının hamilelikle ilgili bir ilişkisi olmayabilir yediğiniz bir şeyler dokunmuş olabilir. Adet olamıyor iseniz belkide Adet Söktürücü TARLUSAL kullanarak adet olmanızın vakti gelmiştir bunu da doktorunuzla görüşmeden kullanamazsınız.

Adetime 10 15 gün var kasıklarım ağrıyor hamilemiyim :

Gerçekten hamile kalmış olsanız bile hiç bir evde yapılacak gebelik testi ya da beta hcg testi sizlerin bu kadar erken zamandaki hamileliğinizi kesinlikle bilemezsiniz zira vakit çok erken boşuna test yapmayınız.

Adetim gecikti ama adet oldum hamilemiyim :

Hayır tabiki hamile olan bir kadın kesinlikle adet olamaz. Eğer adet oldu iseniz kendi kendinize hamilemiyim diye sormanıza gerek yok. Testi yaptınız ve hamile olmadığınız ortaya çıktı boşuna zaman kaybı ile uğraşmayın bu mümkün görünmüyor.

Döllenme nasıl hissedilir kadınlar ?

Sitemize gelen sorulardan birisi de döllenmenin bir kadın tarafından hissedilip hissedilmeyeceği durumuydu. Değerli anne adayları malesef döllenme hissedilemez. Yani net olarak bir hissiyatı ya da malesef döllenmenin belirtileri bulunmamaktadır. Bilimsel net bulgu budur ve kesindir sizler döllenme olduğunu bilemezsiniz.

7 GÜNDE GEBELİK BELİRTİLERİ TIKLAYIN

Belim kopacak gibi ağrıyor hamilemiyim :

Yukarıda yazdıklarımıza benzer bir soru bu da. Hamilelik belirtileri arasında görüneceği gibi kendi başına adet olacağınıza da işaret eden belirtilerden birisidir. Lütfen diğer belirtilere bakıp adetiniz geçtiğinde test yapın ve erken olmasın.

Lütfen yaşadığın bulguları bize bu konunun altından yorumun ile ulaştır sorunu sor cevaplandıralım olur mu ?

Kaynak

KONUMUZLA ALAKALI BAZI ÖNEMLİ SORULAR VE CEVAPLARI ( Linklere tıklayarak ilgili konuya gidebilirsiniz )

Adetliyken Yumurtlama Olurmu

Adet Döneminde Hamile Kalırmıyım

Beta hcg testi ne zaman yapılır

İdrarım Çok Koyu Hamilemiyim

Cinsiyet Tahmini 

Tüp bebekte hcg değerleri

Kahverengi akıntı neden olur

Erken Gebelik Belirtileri

İlişkiden Sonra Gebelik Testi

Yumurtladığımı Nasıl Anlarım

Neden Hamile Kalamıyorum

Hamilemiyim nasıl anlarım

Düşükten Sonra Adet

Gebelik Testi Silik Çıkarsa

Yumurtlama dönemi hesaplama

İlişki sonrası adet oldum

Adetim 3 Gün Geçti Hamilemiyim

İlk hafta gebelik belirtileri