X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Hangi günler hamile kalınır her dönem gebe kalmak mümkünmü ?

Hangi günler hamile kalınır, hangi günler hamile kalmak mümkündür, hangi günler kolay hamile kalırım ? Bu sorular anne olmak isteyen bayanlar tarafından  sayfamıza sıklıkla yöneltiliyor. Bizde merak edilen bu sorulara açıklık getirmek adına bu makaleyi hazırlama gereği duyduk.

Hangi günler hamile kalınır, hangi günler hamile kalmak mümkündür, hangi günler kolay hamile kalırım ? Bu sorular anne olmak isteyen bayanlar tarafından  sayfamıza sıklıkla yöneltiliyor. Bizde merak edilen bu sorulara açıklık getirmek adına bu makaleyi hazırlama gereği duyduk.

Üreme ile ilgili hiç bir problemi olmayan her sağlık bayanda düzenli olarak iki ayın ortasında yumurtlama gerçekleşir. Daha önce yumurtlama nasıl olur , yumurtlama belirtileri,yumurtladığımı nasıl anlarım konularına değinmiştik. 30 günde bir adet olan kadınların gebe kalma olasılığı adetin 14 -15 günleri ve sonrası yüksektir. Yani ayda sadece 4 altın gün vardır. Bu günlerde ilişkiye girerek gebe kalma şansınızı artırabilirsiniz.

Bir kadının gebe kalması için yumurtlaması ve yumurtlama esnasında ilişkiye girmesi gerekmektedir. Kadınların çoğu yumurtlama gününü bilmezler. Otomatik hesaplayıcıları kullanarak ovülasyon günlerini hesaplamaya çalışırlar. Oysa hepsalayıcılar yaklaşık sonuç verse de her zaman beklenilen tarihte yumurtlama gerçekleşmeyebilir.

Yumurtlama günleri kadının kendi vücudunu takip etmesi ile  belirlenebilir. Yumurtlama döneminde kasık ağrısı, vajinal akıntı, bel ağrısı ve yüzde güzelleşme olur. Yumurtlama günündeki akıntı yumurta akı kıvamında şeffaf ve esnektir. Kokusu yoktur. Bu salgı hem yumurtladığınızı gösterir hemde ilişkiden sonra spermin vajinaya tutunmasını sağlar.

Yumurtlama günlerini  aynı zamanda vücut ısısını ölçerekte belirleyebilirsinizç Yalnız bu takip sıkıcı ve uzundur. Eczanede ovülasyon kitleri satılmakta .Bu ovülasyon kitlerini tedarik ederek yumurtlama günlerinizi belirleyebilirsiniz. Hem idrardan hemde tükürükten ovülasyon testleri doğru sonuç vermektedir. Bazı durumlarda  beklenen zamanda yumurtlama gerçekleşmeyebilir. Adete yakın dönemde de yumurtlama olabilir. Genelde geç döllenme dediğimiz olay bu zamanlarda gerçekleşir. Bu yüzden her dönem düzensiz ovülasyon ile hamile kalınabileceğini vurgulayalım. Planlı gebe kalmayı düşünenler verdiğimiz bilgiler doğrultusunda ovülasyon günlerine dikkat ederek gebe kalabilir. Fakat gebelik düşünmeyen kadınların her dönem gebe kalınabileceği riskini unutmamalı , uygun bir korunma yöntemi uygulamalarını öneriyoruz.

Ovülasyon günlerinizi takip etmek için mutlaka adet tarihlerinizi bir yere kaydedin. İnternette bulunan otomatik hesaplayıcıları , idrardan ve tükürükten ovülasyon kitleri , vücut ısısıyla yumurtlama günü ve vajinal salgı inceleme yöntemi ile gebe kalınacak günleri belirleyebilirsiniz. Hangi günler kolay gebe kalınır adlı konumuzu incelediniz. Konuya dair sorularınızı bizlere bu başlık altından yönlendirebilir , en kısa zamanda sorularınıza yanıt alabilirsiniz.