X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

İdrar testim pozitif hcg testim negatif nedeni nedir ?

Gebelik şüphesi yaşayanların yaptığı  ilk şey gebelik testidir. Gebelik testleri iki şekilde yapılır .Biri kandan , diğeri idrardan yapılır. Bu gebelik testlerin den kandan bakılan yani HCG testi en güvenilir olanıdır. Hcg yani kandan bakılan gebelik testinin yanılma payı olmamaktadır ve % 100 net sonuç verir.

Gebelik şüphesi yaşayanların yaptığı  ilk şey gebelik testidir. Gebelik testleri iki şekilde yapılır .Biri kandan , diğeri idrardan yapılır. Bu gebelik testlerin den kandan bakılan yani HCG testi en güvenilir olanıdır. Hcg yani kandan bakılan gebelik testinin yanılma payı olmamaktadır ve % 100 net sonuç verir.

 

 

Sayfamıza yine sıklıkla aldığımız sorular , hamilemiyim, hamile kalmış olabilirmiyim, idrar testim silik çıktı hamilemiyim, idrar testim çift çizgi hamilemiyim tarzında . İnternetten size kesin net yanıt vermemiz mümkün değildir. Bu yüzden gebelik şüphesin de yapmanız gereken ilk şey test yapmanızdır. Gebelik testi yaptırıp sonuca ulaşmanız en mantıklsıdır. Hamilelik şüphesinde her anne adayı gebelik testi yaptırmayı aklından geçirir peki gebelik testi ne zaman ve nasıl yapılmalıdır ? Beklenen adette 3 günlük gecikme olursa test yapılması en doğrusudur..

 

İdrardan yapılan gebelik testleri kolay ve pratik olduğu için kadınlar tarafın dan sıklıkla tercih edilir. Fakat idrardan yapılan gebelik testleri,taşınma esnasında darbe alırsa, son kullanım tarihi geçerse yanlış sonuç verebilmektedir. Ayrıca kullanılan bazı ilaçlarda , test sonucunu etkilemektedir.

 

Evde gebelik testi yapan anne adayları sabah ilk idrarlarını temiz bir kaba yapmalı dır. Kaba alınan idrara kesinlikle su değdirilmemelidir.  İdrar testini yaparken mutlaka kullanma talimatı okunmalıdır. Bekleme süresi dikkate alınmalıdır. Bazı bayanlar gebelik testini yaptıktan 5 saat sonra ikinci çizginin çıktığını söylüyor. Oysa idrardan yapılan gebelik testlerinde 5-10 dakika içindeki sonucun dikkate alınması gerekiyor. Kullanma talimatında ne kadar beklemeniz gerektiği yazar .

 

Adeti bir kaç gün geçtikten sonra idrardan gebelik testi yapıp pozitif sonuç alanlar, gebeliğin kesin teyidi için ,HCG testi yaptırır. İdrar testi pozitif HCG testi negatif olunca şaşıran  kişi buna bir anlam veremez. Bu sefer hangi testin daha güvenilir olduğunu araştırmaya koyulur . Bize yada bizim sitemize benzer sitelere sorular gönderir. Yukarda belirttiğimiz  Kriterlerden dolayı  idrar testi hatalı sonuç vermektedir. HCG testinin yanılma payı yoktur. En doğru gebelik sonucunu HCG testi ile öğrenebilirsiniz. Akabinde ultrason incelemesin de kesenin görülmesi ile gebelik netlik kazanabilir.

Gebelik testi yaparken bazı kriterlerede dikkat etmek gerekir. Gebelik Testleri adet gecikmesi olmadan yapılmamalıdır.  Adet gecikmesi olmadan yapılan testler yanlış sonuçlar verir. Beklenen adet üzerinden en az 3 günlük gecikme olursa testin yapılması idealdir.Test yaptınız sonuç negatif ise 7-10 gun içinde adet olmazsanız hamilelik testini tekrar etmeniz gerekir . Aynı zaman da mutlak surette sonuç ne olursa olsun , adet gecikmesin de mutlaka hekime görünülmelidir. Gebelik testi ile ilgili sorularınızı bizlere bu başlık altından yönlendirebilir , sorularınıza en kısa zaman da yanıt alabilirsiniz.