X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?

Birliktelikten sonra hamilelik testini ne zaman yapmalıyım bu testler en erken ne zaman sonuç verir hamile olup olmadığımı en erken ne zaman anlayabilirim ? İşte merak edilen her şeyi sizler için bir araya getirdik.

Acaba hamilemiyim, en erken ne zaman hamilelik testi yaptırmalıyım ? Öncelikle herkese merhabalar değerli hamilemiyim.org Misafirleri, Bu soruyu binlerce kez soran sevgili misafirlerimize ve soru için konumuza gelen değerli anne adaylarına bilgiler vermek için tecrübelerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz. Lütfen dikkatlice okuyalım ve bu tavsiyeleri kesinlikle uygulayalım. Öncelikle şüphe duyan sevgili anne adaylarının en erken testlerini eğer regl den farklı belirtiler yaşıyorlar ise en erken regle 3 gün kala yaptırmalarını rica ediyoruz. Daha önceden yapılan testlerden sonuç alamayabilirsiniz. Özellikle yapısı gereği biz kadınların bunu kafaya takması ve sıkıntı yaşaması, hatta ileri safhalarda ( özellikle aylardır ya da yıllardın bebek bekliyorsanız ) psikolojik olarak sıkıntıya düşmesi kaçınılmaz olacaktır.

Genelde adet tarihinden bir kaç gün sonra yapılsada bu testler, eğer hamilelik varsa ve sizde oluşmuş ise erkenden de sonuçlar alabiliyorsunuz. Bunun için neyi tavsiye ediyorsunuz der iseniz. Sizlere artık her hastanede yaptırılabilen BETA HCG testi yaptırmanızı öneriyoruz. Yapacağınız test için bazen bizlerden marka istiyorsunuz. Bhcg testi haricinde kendiniz eczanelerden alacağınız düşük ücretli hamilelik testi ile de bunu gerçekleştirip, hamile olup olmadığınızı anlayabilirsiniz. Marka önemsiz sadece sizlere sabah idrarı ile bu testi yapmanızı önemle hatırlatıyorum.

Bu testi yaptırdığınızda hangi sonucun kaç haftalık olduğunu öğrenmek için BETA HCG DEĞERLERİ konumuza bakmanız, bebeğinizin kaç haftalık olduğu hususunda size ortalama bilgiler verecektir.

Gebelik testi için en uygun zaman ne zaman, ne kadar erken yapmalıyım , ve ne zaman olumlu olur, hamile kalmaya çalışırken soracak önemli sorular arasındadır. Bir gebelik testi, kan veya idrar olursa olsun, fetüs uterus duvarına bağlandığında ve annenin kan sistemine bağlandığında implantasyondan sonra pozitif olur.

Döllenmiş yumurta endometriuma implante olduğu, yumurtlama ve gübrelemeden yaklaşık 9 gün sonra gerçekleşir (aralık olarak 6-12 gün). Kan da gebelik testi idrar gebelik testinden önce pozitif olacaktır. İmplantasyondan 2-3 gün sonra kanda gebelik testi pozitif olacak ve kan testi pozitifleştikten birkaç gün sonra idrar testi pozitif olacaktır.Bir idrar dan gebelik testi en erken kaçırdığınız sürenin üzerinden 2-3 geçemesiyle yapılmalıdır.

Evde test yaptırmanın en iyi yolu sabahın ilk idrarı ile test yapmaktır. Sabah idrarın en yoğun olduğu ve gebelik hormonunun HCG seviyesinin en yüksek olduğu zamandır. Bir idrar dan gebelik testi genellikle adet döneminizdeki kanamayı atlamadan 1-2 gün önce veya sonra olumlu sonuç verir.Hamilelik testi, implantasyon gününe bağlıdır ve idrar dan gebelik testi, implantasyondan 4-5 gün sonra genellikle pozitiftir.

Şimdi bir soruya değinelim; Merhaba, ilişkiden 1 hafta sonra gebelik testi yaptım negatif bu sonuç kesinmi ? Öncelikle belirtelimki ilişkiden 1 hafta sonra hamile olup olmadığınız anlaşılmaz. En erken gebe olup olmadığınızı adetinizde gecikme olursa yada adetinize 1-2 gün kalınca test yaparak öğrenebilirsiniz. Öncesi yapılan test sonuçları sizi yanıltır.

Gebelik testleri aç veya tok karnına yapılabilir. Bunlar sonucu etkilemez. Fakat evde idrar testi yapacaksanız bol sıvı alımın dan kaçının. Evde yapılan idrar testiniz pozitif çıktı şimdi teyidi için hcg testi yapmaya gittiniz . Hcg testiniz ise negatif çıktı. BU durum da kafanız hayli karışacaktır. Öyle ki bu durumla ilgili sitemize sayısız soru almaktayız. Bu durumun elbetteki açıklaması var. Evde yapılan idrar testlerinin yanlış uygulanması, testin son tarihinin geçmesi ve testin darbe alması yanlış sonuç almanıza neden olabilir. Fakat kanda bakılan hcg testin de kesinlikle yanılma payı yoktur. Durumunuz hakkın da en doğru bilgiyi hcg testi vericektir.

Test sonuçlarınız negatif ve hala adetiniz başlamadı. Elbetteki bu durumun da açıklaması var. Nedense adet gecikmesin de kadınların aklına gelen ilk şey gebeliktir. Tamam bu nokta doğru lakin her adet gecikmesi de gebelik kaynaklı değildir. Rahimde kist,miyom,hormonal bozukluklar,stres, seyahat gibi unsurlar gecikmenize neden olabilir. Yani adet gecikmesinin altın da tıbbi bir sebep olabilir. Bu noktada yapmanız gereken bir kadın doğum uzmanına görünmektir. Hekimin yapacağı tetkit ve muayene ile durumunuz hakkın da en sağlıklı bilgiyi edinebilirsiniz.

Siklus, adetin birinci gününden diğer adetin birinci gününe kadar geçen süredir. Bu siklus düzenli adet gören kadınlarda genellikle 28 gündür. Bu siklusun tam ortasında ovulasyon (yumurtlama) olur. 28 günde bir adet görmeyen bayanlarda ise ovulasyon günü şöyle hesaplanır: Örneğin 30 günde bir adet gören bir bayanda 30′dan 14 gün çıkarılır, geriye kalan 16 gün, adetin ilk gününden itibaren 16. günde yumurtlama olduğunu gösterir. Bu ovulasyon gününden 5 gün öncesi ve sonrası “tehlikeli” yada “hamile kalınmaya müsait” günlerdir. Ancak teorik olarak kadında adetin her dönemindeki ilişkide gebelik oluşabilir. Oluşan gebeliği anlamanın en erken yolu beklenen adete 3-5 gün kala kanda beta HCG ölçümü yapmaktır.

HAMİLELİĞİN İLK HAFTAKİ BELİRTİLERİ 

Bu ölçüm yüksek çıktığında (>10) gebelik henüz adet gecikmesi olmadan anlaşılabilir. Diğer bir yol da adet gecikmesi olduktan sonra en erken birinci haftada idrarda gebelik testi yaptırmaktır. Gebeliği oluşmadan önlemenin birtakım yolları olmakla beraber bunlar ilişkiden sonraki ilk üç gün içinde ve gerçekten gerekli durumlarda kullanılırlar. Konumuzu değerli bulduysanız, sizin durumunuzda olan insanların faydalanması adına lütfen paylaşın.

Gebelik testini ne zaman yapmalıyım konusunda sizinde sorularınız ve cevaplanmasını istediğiniz şeyler olabilir. Sizlere bir yorum kadar uzağız arkadaşlarım. Konuya sorunuzu sorun ve sonrasını bize bırakın :)