X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

İlk hamilelik belirtileri erken gebelik belirtileri böyle anlaşılır

İlk hafta gebelik belirtileri, hamilelik belirtileri ilk hafta ilk hafta gebeliğin belirtileri nelerdir gebe olduğumu nasıl anlarım  Hamileliğin ilk belirtisi ( en erken gebelik belirtileri nasıl anlaşılır ) belirtileri ne zaman ortaya çıkar akıntı durumu ve genel hissedilenler hakkında bilgiler.

İlk hafta gebelik belirtileri, hamilelik belirtileri ilk hafta ilk hafta gebeliğin belirtileri nelerdir gebe olduğumu nasıl anlarım  Hamileliğin ilk belirtisi ( en erken gebelik belirtileri nasıl anlaşılır ) belirtileri ne zaman ortaya çıkar akıntı durumu ve genel hissedilenler hakkında bilgiler.

Bir sperm hücresi bir yumurta hücresini döllediğinde gebelik meydana gelir. Bunu yapmak için sperm hücresi vajinadan ve rahim ağzından rahim içine yüzmelidir. Yumurtlama zamanının etrafında korunmasız bir cinsel ilişkiye sahip olsaydınız, hamile kalma olasılığınız vardır.Çoğu kadın için, hamileliğin ilk belirtisi dönemlerinin durmasıdır. ( Adet gecikmesi ) Her ne kadar menstruasyon ( adet ) yokluğu pek çok şeyden kaynaklansa da, gebelik söz konusu olabilir. Menstrüel kramplar, hafif lekelenme ya da adet gecikmesi gebeliğin ilk bulgularıdır.

Göğüslerde ağrı veya karıncalanma, hamile olmanın en yaygın belirtilerinden biridir. Hamileliğin erken döneminde göğüsler süt üretmeye hazırlanırken şekli dolduracak ve şekil değiştirecektir. Göğüsler, birkaç ay boyunca çok hassas hale gelebilir. Gögüslerin areolasında koyulaşma görülebilir.Gebelikten yaklaşık beş ila 10 gün sonra, bazı kadınlar embriyo rahimde implante olduğu zaman hafif lekelenmeyi fark ederler. Bu yerleşme kanamasıdır. Her gebelikte görülmeyebilir. Bu kanama yoğun değildir. Bir pedi kirletmez.Hamileyken, uterusunuz daha sık idrara çıkacak şekilde doğrudan mesaneye bastırır. Eklenen basınç ve bağırsak değişiklikleri de kabızlığa neden olabilir. Tabii ki, bir bebek ne kadar büyürse, uterus mesaneye ve diğer organlara daha fazla baskı yapacaktır.

Çok yorgun hissetmek , hamile olmanın ortak bir belirtisidir. Aslında, yorgunluk genellikle ilk hamilelik işaretlerinden biridir. Mide bulantısı hamile olmanın en sık görülen semptomlarından biridir. Bu hormon seviyelerinde bir artıştan kaynaklanır . Hamilelik sırasında birçok kadında koku hassasiyeti oluşur. Koku hassasiyeti mide bulantısına neden olabilir.Hamileliğin en belirgin göstergesi kaçırılmış bir dönemdir, ancak kaçırılan bir dönem her zaman gebe olduğunuz anlamına gelmez. Bir çok koşul adet gecikmesine neden olabiliyor.

Gebeliğin bir diğer septomu iştahta artıştır. Olağan dışı açlık ve yeme isteğiniz olabilir. Gebelikte baş ağrısı yaygındır.Migren baş ağrılarının sıklığı hamilelikle artabilir. Birçok kadın hamilelik boyunca duygusal duygu durum dalgalanmaları yaşar.Ağlama krizleri, aşırı agresif yada duygusal olabilirsiniz.Bazı kadınlar hamilelik sırasında ağızlarında garip bir "metalik" tadı şikayette bulunurlar. Bu semptomun bilimsel bir açıklaması olmasa da, bazıları için tüm hamilelik boyunca devam edebilir. Gebeliğin bir diğer septomu baş dönmesidir. Değişen hormon seviyelerinden kaynaklanmaktadır.

Hormonal değişiklikler, özellikle yüksek progesteron seviyeleri, sindirim sisteminizi etkileyebilir.Hamileliğin ilk aşamaları, kadınların kan hacmindeki artış nedeniyle sıklıkla susadığını hissettirir. Bu nedenle, sık idrara çıkmanıza neden olur ki, bu da tekrar susamanızı sağlar! Gebeliğin ilk haftalarında nefes darlığı olabilir.Burun tıkanıklığıda gebeliğin diğer belirtilerindendir. Vajinal akıntınızdaki artış gebeliğin belirtisi olabilir.

Adet gecikmesi hormonal değişiklikler, aşırı kilo alımı veya kilo kaybı, yeme bozuklukları (anoreksiya veya bulimia), stres, polikistik over sendromu, seyahat, tiroid, doğum kontrol hapları veya uyuşturucu kullanımı dahil olmak üzere bir çok nedenden ötürü meydana gelir.Yukarıda yer alan belirtiler sadece adet öncesi belirtiler veya diğer sağlık sorunlarının bir göstergesi olabilir.Hamile olduğunuzu düşünüyorsanız , adet gecikmeniz varsa mutlaka gebelik testi yapın. İdrardan ve kandan yapılan gebelik testleri vardır. Her ikisi de doğru sonuç verir ancak sadece HCG testinin ( kandan bakılan gebelik testi) yanılma payı yoktur % 100 net sonuç verir.