X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Kimyasal gebelik belirtileri nelerdir ? Neden Olur ?

KİMYASAL GEBELİK YAŞAYIM HAMİLE KALAN VAR MI YAŞAYANLAR KADINLAR KULÜBÜNDE sizlerle

KİMYASAL GEBELİK YAŞAYIM HAMİLE KALAN VAR MI YAŞAYANLAR KADINLAR KULÜBÜNDE sizlerle

Kimyasal Gebelik belirtileri neden olur sonrası tedavisi nelerdir ?

Kimyasal hamilelik aslında çok erken bir düşüktür ve bu ultrasonografide herhangi bir şey görülmeden gerçekleşir. Kimyasal bir gebelikte test başlangıçta pozitiftir, ancak test sonucunuz pozitif olmasına rağmen adet olabilirsiniz. Pozitif bir gebelik testinden 1 hafta sonra adet olmak kafanızı karıştıra bilir . Bu durum da yapmanız gereken bir kadın doğum uzmanına görünmektir.

SORU: Kimyasal boş gebelik nedir nasıl anlaşılır ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Kimyasal Gebelik Yaşamamak İçin Ne Yapmalı ?

Arkadaşlarım kimyasal gebeliği yaşayıp yaşamamak malesef biz annelerin elinde değil. Her yerde şunu yapın bunu yapın gibi yazan şeylere lütfen itibar etmeyelim. Bu durumun bizler ile alakası yok.

Kimyasal Gebelik Neden Olur Ne Anlama Geliyor ?

Bir yumurta ve sperm hızlı hücre bölünmesi yoluyla büyümeye başlar, zigot oluşturmak üzere her ortağından( kadın ve erkekten ) 23 kromozom birleştirir. Bu süreçte bazen bir hata olur, çok fazla kromozom üretir veya yetmez. Rasgele ortaya çıkan bu durumun kimyasal gebeliğe neden olduğu vurgulanıyor. 35 yaş üstün de gebe kalanlarda, pıhtılaşma problemleri olanlarda, tiroid problemleri gibi tanı koyulmamış tıbbi sorunlar kimyasal hamilelik riskini artırabilir. Kimyasal hamilelik belirtilere sahip olamaz. Bazı kadınların hamile olduğunu fark etmeden erken bir düşük yaparlar.

kimyasal gebelik yaşayanlar kadınlar kulübü hamilemiyim

Kimyasal Gebelik Yaşayanlar Beta Hcg Değerleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler Var

Adet dönemine bir kaç gün kala gebelik testi yaptısanız ve sonuç pozitifse bir kaç gün sonra da adet olduysanız kimyasal gebelik geçirdiğiniz olası. Tabi her kanama kimyasal gebelikle ilgili değilidr. Yerleşme kanaması da olabilir. Bu nedenle pozitif bir test sonucu aldıysanız teyidi için mutlaka hekime görünün.

Bize gelen sorular dan birine değinelim. Pazartesi günü gebelik testi yaptım. Her üç tst sonucum da pozitif çıktı bugün cuma ve ben çok yoğun bir şekilde adet oldum. Hcg testi yaptırdım sonuç 0.11 negatif. Kafam çok karıştı şimdi hamilemiyim değilmiyim ?

Bu örnekte görüldüğü gibi pozitif bir test sonucu ardından kanama ve akabinde yapılan bir test . Kimysal gebelik geçirenlere her hangi bir müdahale yapılmıyor. Genelde kendi kendine sonlanıyor. Bir çok kadın kimyasal gebelik geçirdiğin den habersiz oluyor. Ancak tesadüfen yapılan bir gebelik testi durum hakkın da bilgi veriyor. Yaptırdığınız BETA HCG TESTLERİNDEKİ KİMYASAL GEBELİK DEĞERLERİ için mutlak suretle ikişer gün ara ile bu testi yenilemeniz gerekiyor. Örneğin test yaptınız ve doktorunuz size hamilelik olduğunu söyledi bi hafta sonra bi kez daha gelin dedi ve yaptığınız bhcg testi örneği sonucun da diyelim ki sonuç 1250 çıktı. Bi dahaki kontrole gittiğinizde bu değerlerin her gün için iki kat artıyor olması gerekiyor yani iki gün sonra 2500 4 gün sonra 5 bin katlayarak eğer doktorunuz bu testin sonucunu bi kez daha istediğinde düşüş var ise kimyasal gebelik olabilir.

2 3 4 haftalık gebelikte beta hcg değeri

Haberi Okumak için Tıklayın

DÜŞEN BETA HCG TESTİ DEĞERİ KİMYASAL GEBELİĞİ GÖSTERİR

Düşen beta hcg testinin sonucundaki değerler her türlü sizlerin kimyasal gebelik yanı dış gebelik yaşadığınıza işaret edecektir. Hiç bir şekilde bhcg testi sonucu kesinlikle düşmez her zaman yükselecektir düşüş var ise tehlike çanları çalıyor demektir.

Beta Hcg Değerleri Düşen Kadınlar Burada mı ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Bir den fazla kimyasal gebelik geçirdiyseniz mutlaka hekime görünün. Bir defa kimyasal gebelik geçirmeniz halinde tekrar aynı durumu yaşaya bilirsiniz de yaşamaya bilirsinizde.Doğurganlığınız kimyasal hamilelikten etkilenmez. Yalnız birden fazla kimyasal gebelik bir probleme işaret etmektedir. Kimyasal gebeliğin bir çok olası nedeni vardır. Neden ancak hormon tetkitleri ve hekim muayenesi ile anlaşılabilir.

Kimyasal hamilelik belirtileri normal döneminize çok benzer. Pozitif bir gebelik testi aldıktan sonra kanama başlar ve normal sürenizden daha ağır olabilir. Daha fazla kramp olabilir ve her zamankinden daha fazla pıhtı geçirebilirsiniz.

Kimyasal hamileliklerin çoğunluğu geliştikçe fetusta kromozomal problemler olduğu için oluşur. Bir kimyasal gebelik yaşamanızın diğer potansiyel nedenleri arasında rahimde doğuştan gelen veya edinilen anormallikler, düşük hormonal düzeyler, uterusta yetersiz astar, luteal faz defekti ve bazı enfeksiyonlar bulunur. Sevgili okurlar, kimyasal gebelik nedir belirtileri nelerdir başlıklı makalemizi incelediniz. Konuya dair soru ve yorumlarınızı bizlerle bu başlık altın dan paylaşabilir, sorularınıza en kısa zaman da yanıt alabilirsiniz.

HAMİLEMİYİM KADINLAR KULÜBÜ