X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Kısırlık belirtileri nelerdir?

Her kadın doğası gereği anne olmak ister. Fakat bazı durumlar anne olmayı engeller. Yazımızın devamın da kısırlık nedenleri,kısırlık belirtileri ve kısırlık tedavisi hakkında ki ayrıntıları bulabilirsiniz..

Her kadın doğası gereği anne olmak ister. Fakat bazı durumlar anne olmayı engeller. Yazımızın devamın da kısırlık nedenleri,kısırlık belirtileri ve kısırlık tedavisi hakkında ki ayrıntıları bulabilirsiniz..

 

 

Kısırlık kadın ve erkekte görülmektedir. Tedavisi çözümsüz değildir. Çözümsüz olan kısırlık vakaları enderdir. Menopoz ve erkek te hiç sperm bulunmaması çözümsüz kısırlıktır.

Diğer kısırlık vakalarının tedavisi kolay ve mümkündür.  Kadınlarda en sık görülen kısırlık nedenleri, yumurtlama sorunları,tüplerin hasarlı olması ,tüplerin tıkalı olması ve endometriozistir. Erkek kısırlığında inmemiş testis, varikosel, sertleşme sorunu, enfeksiyonlar, sistemik hastalıklar ve nedeni olmayan sebepler..

12 ay boyunca düzenli ilişkiye rağmen çiftler çocuk sahibi olmamışsa mutlaka hekime görünmelidirler.. Kadınların en doğurgan olduğu dönem 25 li yaşlardır.  İleri yaşa sahip olan kadın gebe kalmada sorun yaşayabilir. İleri yaşla beraber yumurtanın kalitesi ve üretimi düşebilir.

Yeni evlenen çiftlerimiz tarafından sayfamıza kısırlıkla ilgili sorular almaktayız. Bu sorular dan biri 4 aylık evliyim çocuğum olmuyor ben kısır mıyım ? Biz bu çiftlere panik yapmamasını , öneriyoruz. Evliliğin 12 . ayını bitirmeden kısırlıktan söz edilmez.  Çiftlerimize gebeliği kolaylaştırmak adına  bazı önerilerde bulunuyoruz. Bu önerilerimiz ; ovülasyon günlerinde birlikte olmaları , ilişki esnasında tükürük,kayganlaştırıcı jel gibi kimyasalları kullanmamaları gibi..Aynı zamanda ilişki sonrası kadının en az yarım saat uzanması da önerilerimiz arasında..

Kısırlık belirtilerine değinirsek, düzensiz adet , ilk ve en önemli belirtidir. Aynı zaman da 1 yıl boyunca düzenli olarak ovülasyon günlerinde birlikteliğe rağmen gebelik elde etmediyseniz kısırlıktan söz edebiliriz. Hekim muayenesi ile durumunuz değerlendirilir ve uygun tedavi ile gebe kalabilirsiniz.

Genel olarak yeni evli çiftlerimize sesleniyoruz.  Bir kaç ay denemenize rağmen gebelik elde edemiyorsanız hemen hekime koşmayın. En az 1 yıl bekleyin. Şayet adetleriniz düzensiz ise en kısa sürede hekime görünmeniz de var. Sitemizde kısırlık ile igili sayısız konu var .Bunun yanısıra gebe kalmaya yardımcı bilgiler . Bu konulara hamilemiyim.org sayfamızdan ulaşabilir, bizlere bu sayfa üzerinden sorular yöneltebilirsiniz. Sorularınıza en kısa sürede dönüş yapılmaktadır. Dileyen her çiftin evlat sahibi olması dileği ile, sağlıklı günler diliyoruz..