X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Kist hamile kalmayı engellermi ?

Bir çok kadının ortak sorunlarından biridir kistler. Birbirinden farklı ve vücudun değişik bölgelerinde görülebilir. Kadın hastalıkların da genelde , yumurtada ve rahim de görülmektedir.  Rahimde ve yumurtalıklar da görülen kistler , bir çok kadının kısırlık ihtimalinden dolayı tedirgin etmektedir.

Bir çok kadının ortak sorunlarından biridir kistler. Birbirinden farklı ve vücudun değişik bölgelerinde görülebilir. Kadın hastalıkların da genelde , yumurtada ve rahim de görülmektedir.  Rahimde ve yumurtalıklar da görülen kistler , bir çok kadının kısırlık ihtimalinden dolayı tedirgin etmektedir.

 

Rahimde kistler gebe kalmaya engelmidir , yumurtalık kistleri hamile kalmayı engellermi ? Bu makalemiz de rahimde ve yumurtalıklar da  kistlerin kısırlığa neden olup olmadığına değinicez.

Her kadın hayatının bir evresinde kistlerle mutlaka tanışmıştır.  Gebelik planı yapan kadınların kabusudur rahim kistleri. Bu kistler türlerine göre  gebeliği engelleyebilmektedir. Kistin tanısı ancak muayene  sonucu ile anlaşılabilmektedir. Rahim kistlerinin çoğu belirti  gösterirken , bir bölümüde bulgu  ve belirti göstermemektedir.  Kistleri iki türde ele alıcaz. Rahim kistleri ve yumurtalık kistleri.

 

Yumurtalıkta görülen kistler genelde hormonal  düzensizliklerin sonucunda ortaya çıkmaktadır.  Yumurtalıklar da görülen kistler , adet gecikmesine ,adet düzensizliklerine yola açabilmektedir. İlaç tedavisi ile kontrol altına alınsa da ,tedavisi biraz uzun sürmektedir . Üreme ile alakalı gelişen kist çeşitleri hamile kalmayı engelleyen sorunlara yol açabilir. Çocuk sahibi olamayan bazı kadınlarda ksıırlık araştırmasın da ,endometriozis görülmektedir. Endometriozis diğer adıyla çikolata kistidir. Endometriozis hastalarının adetleri aşırı sancılı olur , aynı zamanda cinsel ilişkide ağrı yaşarlar. Bunların yanısıra mide bulantısı,karın ağrısı kusmalarda görülmektedir. Adet döneminde çikolata kisti olanlarda bacaklarda ağrı,ishal gibi durumlarda görülmektedir. Çikolata kisti  adını , oluşumunun tıpkı çikolata gibi kıvamlı bir sıvı olmasından almaktadır. Hamilelik elde edilemeyen kadınların çoğunda çikolata kisti gözlemlenmiştir.

 

Endometriozis yani çikolata kistleri 15 cm kadar  büyüyebilmektedir.  Hekim maueyesi ve ultrason incelemesi ile çikolata kisttleri kolaylıkla tespit edilebilmektedir.  Ayrıca kan testi ile çikolata kistini teşhis edebilir. Fakat kistin türünden emin olabilmek için  kistten parça alınarak incelenmesi gerekmektedir.

 

Çikolata kistleri tüpleri kanalları tıkayabilir, rahimde yapışıklığa neden olbilir.  Tülerde oluşan tıkanma yumurtlama bozukluğuna yol açtığından hamile kalmayı zorlaştırır. Çikolata kistleri Laparoskopik cerrahi  ile temizlenebilir ve hasta tedavi sonrası üreme özelliğini kazanabilir. Çikolata kisti tedavisi sonrası  hastalarda 6 ila 1 yıl arasında gebelik beklenir. Şayet doğal yollardan hasta gebe kalamazsa , uygun bir üreme tekniğiyle gebe kalması sağlanır.Kistler hamile kalmaya engelmidir adlı makalemizi incelediniz. Konuya dair sorularınızı bizlere bu başlık altın dan yönlendirebilir , sorularınıza en kısa sürede yanıt alabilirsiniz.