X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Klasik gebelik belirtileri nelerdir ?

Bazı kadınlar için gebeliğin erken belirtileri, gebelikten sonraki ilk birkaç hafta içinde başlar.Hamilelik semptomları aynı zamanda yoğunluk, sıklık ve süre bakımından farklılık gösterebilir. Gebelik kontrol listesinin aşağıdaki erken belirtileri ve belirtileri sadece bir kılavuzdur. Pek çok erken gebelik belirtisi rutin adet öncesi rahatsızlıklara benzer şekilde görünebilir.

Bazı kadınlar için gebeliğin erken belirtileri, gebelikten sonraki ilk birkaç hafta içinde başlar.Hamilelik semptomları aynı zamanda yoğunluk, sıklık ve süre bakımından farklılık gösterebilir. Gebelik kontrol listesinin aşağıdaki erken belirtileri ve belirtileri sadece bir kılavuzdur. Pek çok erken gebelik belirtisi rutin adet öncesi rahatsızlıklara benzer şekilde görünebilir.

 

Şişmiş göğüs

Göğüsleriniz hamilelikte ilk belirtilerden birini sağlayabilir. Gebelikten sonraki iki hafta gibi erken bir tarihte hormonal değişiklikler göğüslerinizin ihale, çatlak veya boğuk hale gelmesine neden olabilir. Ya da göğüsleriniz daha dolgun ve ağır hissedilebilir.

 

Yorgunluk

Yorgunluk ve halsizlik de gebeliğin erken belirtileri arasında yüksek sırada yer alıyor. Erken gebelik döneminde, progesteron hormonu düzeyleri yükselir. Yeterince yüksek dozlarda, progesteron sizi uyku durumuna sokabilir. Aynı zamanda, düşük kan şekeri seviyeleri, daha düşük kan basıncı ve artmış kan üretimi, hamileliğiniz sırasında enerjinizi dengelemek için takım oluşturabilir.

 

Hafif kanama veya kramp

Bazen az miktarda lekelenme veya vajinal kanama hamileliğin ilk belirtilerinden biridir. İmplantasyon kanaması olarak bilinen döllenmiş yumurta döllenmeden yaklaşık 10 ila 14 gün sonra rahim dokusuna bağlandığında gerçekleşir. Bu tür kanamalar genellikle biraz daha erken, daha normalde renk tonlarında daha lekeli ve daha açıktır ve uzun sürmez. Bazı kadınlar gebeliğin erken dönemlerinde karın krampları geçirirler. Bu kramplar menstrüel kramplara benzer.

 

Kusma veya kusmadan bulantı

Sabah bulantısı günün veya gecenin herhangi bir zamanın da  olabilir, gebeliğin klasik belirtilerinden  biridir. Bazı kadınlar için, kusma , gebelikten sonraki iki hafta gibi erken bir tarihte başlar. Mide bulantısı, en azından kısmen, midenin daha yavaş boşalmasına neden olan hızla yükselen östrojen seviyelerinden kaynaklanıyor gibi görünüyor. Hamile kadınların ayrıca daha fazla koku alma duyusu vardır; bu nedenle pişirme, parfüm veya sigara dumanı gibi çeşitli kokular hamileliğin ilk dönemlerinde bulantı dalgalarına neden olabilir.

 

Baş ağrısı

Gebeliğin başlarında, hormonal değişiklikler nedeniyle artmış kan dolaşımı, sık sık, hafif baş ağrılarını tetikleyebilir.

 

Kabızlık

Kabızlık, gebeliğin diğer yaygın bir erken semptomudur. Progesteron artışı, gıdaların bağırsaklardan daha yavaş geçmesine neden olur ve bu da kabızlığa neden olabilir.

 

Ruh hali

Hamileliğin ilk dönemlerinde vücudunuzdaki hormonların seli sizi alışılmadık duygusal ve ağrısız hale getirebilir. Ruh hali de özellikle ilk trimesterde, yaygındır.

 

Baygınlık ve baş dönmesi

Kan damarlarınız genişledikçe ve kan basıncınız düştükçe baş dönmesine neden olabilir. Hamileliğin erken dönemlerinde baygınlık düşük kan şekeri yüzünden tetiklenebilir.

 

Gebelik hissi

 

Bu erken gebelik belirtisi şu anda bu listeyi kontrol etmenizin nedeni olabilir. Birçok kadın gebelik belirtileri konusunda sezgileri olduğuna inanıyor. Sezgilerinin çoğu zaman doğru olduğu kanıtlanmıştır.

 

Peki şimdi hamilemiyim ?

 

Ne yazık ki, bu semptomlar gebeliğe özgü değildir. Bazı hastalıklardan dolayı da bu septomlar görülebilir. Gebe olup olmadığınızı belirtilere dayanarak anlayamazsınız.

 

Şayet adetiniz de gecikme varsa gebelik testi yapın. Test sonucunuz pozitifse gebeliğinizin teyidi için doktora görünün.