X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Klomen Kullananların Bilmesi Gerekenler

KLOMEN KULLANAN KADINLARIN YORUMLARI VE BİLMESİ GEREKENLER

KLOMEN KULLANAN KADINLARIN YORUMLARI VE BİLMESİ GEREKENLER

Ebeveyn olmak bir çok çiftin hayalidir. Çiftlerin çoğu normal yollarla bu hayaline kavuşurken geri kalanı ise tedavi ile hayaline kavuşmaktadır. Çocuk sahibi olamama erkekten kaynaklaklanan bir sorundan olabildiği gibi kadına bağlı bir takım sorunlardan dolayı olabilmektedir. Yada problem çiftlerin her ikisinde de görülebilmektedir.

Kadına bağlı kısırlık nedenlerinin başın da yumurtlama problemi gelmektedir. Bir kadının hamile kalabilmesi için sağlıklı yumurta yapması gerekmeketdir. Bir çok makalemizde yumurtlamanın nasıl gerçekleştiğini anlatmıştık. İsterseniz yumurtlamaya dair detaylı bilgileri Yumurtlama kanaması nasıl oluyor ? Adlı linkimizi ziyaret ederek ulaşabilirsiniz. Yumurtlama sorunu olan kadınlara genelde ovülasyonu sağlayan ilaçlar verilmektedir. Bunlardan en çok bilineni klomendir. Klomen yumurtalıkları uyararak yumurtlamayı sağlamaktadır. Belli bir büyüklüğe ulaşan yumurtalar yumurta çatlatma enjeksiyonu yapılarak döllenmeye hazır hale getirilir. Bu noktada çiftlerin birlikte olması gereken tarihler belirlenir. Yada aşılama tedavisi uygulanır.

 

Klomen tedavisi 3-6 ay uygulanabilir. Bu tedaviden sonuç alınmazsa aşılama, aşılamadan netice alınmazsa tüp bebek tedavisi uygulanır. Klomen tedavisi ile gebe kalanların yüzdesi büyük. Fakat bu tedavi her kadında aynı sonucu maalesef vermiyor. Klomen tedavisinde genelde kasıklar da ağrı, vajinal akıntı,gögüslerde hassasiyet,gögüslerde dolgunluk iştah artışı gibi durumlar gözlenebilir. Klomen tedavisi gören kadınların çoğu bu belirtilerin gebelik belirtisi olduğu yanılgısını yaşıyor. Öncelikle belirtelim ki adet gecikmesi yaşanmadan belirtileri görmeniz imkansız. Döllenme gerçekleştikten sonra hcg hormonu salgılanmaya başlar ve artık gebelik belirtileri yaklaşık olarak gebeliğin 4-5. haftasın dan itibaren görülür.

Klomen tedavisi gören kadınların çoğunun merak ettiği sorulardan biri ne zaman gebelik testi yapacaklarıdır. Klomen tedavisi görenler adet gecikmeniz en az 3 gün olursa gebelik testi yapabilirsiniz. Test sonucunuz negatifse ve hala adetiniz başlamadıysa geç döllenme söz konusu olabilir . Bu yüzden bir kaç gün sonra gebelik testini tekrar yapın. Klomen tedavisi görenler de ikiz,üçüz gibi çoğul gebeliklerde görülmektedir.

Sevgili takipçilerimiz, klomen tedavisi görenler , klomen tadavisi ile bebek sahibi olanlar konuyla ilgili deneyimlerinizi bizlerle bu başlık altın dan paylaşabilirsiniz. Verdiğiniz bilgiler bir çok kişiye umut olucaktır. Ayrıca konuya dair sorularınızı bzilere yönlendirebilir, en kısa zaman da sorunuzun yanıtını alabilirsiniz.