X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Klomen Tedavisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Klomifen bir doğurganlık ilacıdır. Hipofiz bezinin yumurtlamayı uyarmak için gereken hormonları salgılamasına neden olur (yumurtalıktan bir yumurtanın salınması).Klomifen, doğal olarak meydana gelen yumurtlamayı önleyen belirli tıbbi durumları (polikistik over sendromu gibi) olan kadınlarda yumurtlamaya neden olmak için kullanılır.Klomifen ayrıca bu ilaç rehberinde listelenmeyen amaçlar için kullanılabilir.

Klomifen bir doğurganlık ilacıdır. Hipofiz bezinin yumurtlamayı uyarmak için gereken hormonları salgılamasına neden olur (yumurtalıktan bir yumurtanın salınması).Klomifen, doğal olarak meydana gelen yumurtlamayı önleyen belirli tıbbi durumları (polikistik over sendromu gibi) olan kadınlarda yumurtlamaya neden olmak için kullanılır.Klomifen ayrıca bu ilaç rehberinde listelenmeyen amaçlar için kullanılabilir.

 

 

Klomen bir yumurtlayıcı uyarıcıdır. Yumurtalıklarınızın olgun yumurtaları salmasına neden olan bazı hormonları artırarak çalışır.Klomen tabletleri gebelik isteyen kadınlarda yumurtlama fonksiyon bozukluğunun tedavisi için endikedir. Klomen tedavisine başlamadan önce hamileliği sağlamadaki engeller dışlanmalı veya uygun şekilde tedavi edilmelidir. ClomiPHENE tedavisi ile başarı kazanması en muhtemel hastalar arasında polikistik over sendromu, amenore-galaktore sendromu, psikojenik amenore, oral-kontraseptif amenore ve bazı eforlu etiyoloji sekonder amenore vakaları vardır.

Önemli bilgi

Zaten hamileyseniz, clomiphene kullanmayın.

Karaciğer hastalığı, anormal vajinal kanama, kontrolsüz bir adrenal bez veya tiroid bozukluğu, bir yumurtalık kisti (polikistik over sendromuyla ilgisiz) veya hamileyseniz, clomifen kullanmamalısınız.

Bu ilacı almadan önce

Alerjiniz varsa veya varsa: clomiphene kullanmamalısınız:

anormal vajinal kanama;

polikistik over sendromu ile ilgili olmayan bir over kisti;

geçmiş veya şimdiki karaciğer hastalığı;

hipofiz bezinizin bir tümörü;

tiroid veya adrenal bezinizle tedavi edilmemiş veya kontrolsüz bir problem; veya

hamilelik

 

Klomen yan etkileri

 

Klomene alerjik reaksiyon belirtileri varsa acil tıbbi yardım alın

Bu ilacı kullanan bazı kadınlar, özellikle ilk tedaviden sonra, over hiperstimülasyon sendromu (OHSS) olarak adlandırılan bir durum geliştirir. İSG, hayati tehlike oluşturan bir durum olabilir . Aşağıdaki OHSS semptomlarından herhangi birine sahipseniz doktorunuzu hemen arayın:

mide ağrısı, şişkinlik;

bulantı, kusma, ishal;

yüzde şişme hılı kilo alma

az veya hiç idrara çıkma

nefes aldığınızda ağrı, hızlı kalp atış hızı, nefes darlığı hissi (özellikle uzanırken).

Klomifen anne sütüne geçebilir ve emzirilen bebeğe zarar verebilir. Bu ilaç bazı kadınlarda anne sütü üretimini yavaşlatabilir. Bir bebeği emziriyorsanız doktorunuza söyleyin.3 tedavi döngüsünden daha uzun süre boyunca clomiphene kullanmak, bir over tümörü gelişme riskinizi artırabilir. Doktorunuza özel riskinizi sorun.Doğurganlık tedavisi birden fazla doğum yapma şansınızı artırabilir (ikizler, üçüzler). Bunlar hem anne hem de bebekler için yüksek riskli gebeliklerdir. Bu risk hakkında endişeleriniz varsa doktorunuzla konuşun.

Klomifen aynen doktorunuzun önerdiği şekilde kullanın. Reçetenizin etiketindeki tüm talimatları izleyin. Doktorunuz zaman zaman en iyi sonuçları aldığınızdan emin olmak için dozunuzu değiştirebilir. Bu ilacı daha büyük veya daha küçük miktarlarda veya önerilenden daha uzun süre kullanmayın.Doktorunuz, klomeni güvenle kullanmanıza engel olacak koşulların bulunmadığından emin olmak için tıbbi testler yapacaktır.Klomen , menstrüel sürenizin 5. gününden başlayarak genellikle 5 gün boyunca alınır. Doktorunuzun talimatlarını takip edin.

Her tedavi döngüsünden önce bir pelvik muayene yaptırmanız gerekecektir.Klomifen aldıktan sonra 5 ila 10 gün içinde yumurtlayacaksınız. Hamile kalma şansınızı arttırmak için, yumurtlarken cinsi münasebette bulunmalısınız.Yumurtlama meydana gelirse ancak 3 tedavi döngüsünden sonra hamile kalmazsanız, doktorunuz tedaviyi durdurabilir . Klomen yutmayı bir doz unutursanız doktorunuzu arayın.