X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Kolay Hamile Kalma Yöntemleri Nelerdir ?

Hamile kalmak için ne yapmalı kadınlar kulübü hamilemiyim'de Nasıl kolay hamile kalınır ?

Hamile kalmak için ne yapmalı kadınlar kulübü hamilemiyim'de Nasıl kolay hamile kalınır ?

Kolay hamile kalma yöntemleri kadınlar kulubü hamilemiyim sitesinde sizleri bekliyor. Kolay hamile kalmak için yapmanız gerekenleri sizlere yazıyoruz. Her türlü sorularınızı bizlere yöneltebilir, uzmanlarımız tarafından anında dönüş alabilirsiniz.

Hamile kalmamak için aylarca , yıllarca uğraşmış olabilirsiniz, ancak bu defa hamile kalmak istiyorsunuz ve bunun olabildiğince hızlı gerçekleşmesini istiyorsunuz. Ama üzgünüm bu  hayalinizi anın da gerçekleştiricek mucizevi bir ilaç yada iksir yok . Fakat hamile kalma şansınızı en üst düzeye çıkarmanın bir çok yolu var . Gebe kalmayı  planlıyorsanız , işi şansa bırakmayın ! İşte sizlere en çabuk ve sağlıklı bir hamilelik için yapabileceğiniz öneriler.

Acaba Hamilemiyim Nasıl Anlarım ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Gebelik planlıyorsanız öncesinde mutlaka bir jinekoloğa görünüp muayene olun. Gebeliğe engel herhangi bir durum varmı öğrenin. Hiç bir probleminiz yoksa aşağıda vereceğimiz bilgileri uygulayarak  kolay hamile kalabilirsiniz.

Kolay Hamile Kalmak İçin Kafein, alkol ve sigarayı bırakın ! 

Kafein, infertilitenin bilinen bir nedeni olan endometrioz riskini artırabilir. (Ayrıca spermlere zarar verebilir.) Sigara içmek yumurta kaybını hızlandırabilir, sperm kalitesini etkileyebilir ve menopozu birkaç yılda hızlandırabilir.

kolay hamile kalma kadınlar kulübü

Kolay Hamilelik İçin Obeziteye dikkat Obezite kısırlık yapıyor !

Hamile kalmadan önce mutlaka fazla kilolarınızdan kurtulun. Aksi taktirde hem gebe kalmada problem yaşarsınız, sağlanan gebelikte sağlıksız olur. Yüksek tansiyon,diyabet gelişebilir . Aşırı kilolu olmak doğurganlığınızı azaltabilir ve hamile kaldığınızda komplikasyon riskini de artırabilir.

Yumurtlamayı arttırmak için kürler ve öneriler

Haberi Okumak için Tıklayın

Hemen Hamile Kalmak İçin Şart : Stresten uzak durun !

İnsanın strese verdiği cevap tüm sistemini etkiler. Uzmanlar , Stresin doğurganlığı önemli ölçüde etkilediğini vurguluyor. Stresten uzak kalın yoga, meditasyon gibi ruhu dingileştiren aktivitelerde bulunun

Kolay Gebelik için Yumurtlama dönemini biliyor musunuz ?

Hamile kalmanın ilk adımı yumurta ve spermlerin buluşabildiklerinden emin olmaktır. Yaklaşık olarak her ay bir yumurta yumurtalıklarınızdan birinde olgunlaşacaktır. Olgunluğa ulaştığında, yumurta yumurtalık tarafından serbest bırakılır ve fallop tüpüne sperm ve rahim için bekleme yoluna girer.

Yumurta sayısı nasıl artırılır ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Yumurtlama dönemi hesaplama

Bir kadının aylık döngüsü adet döneminin ilk gününden sonraki dönemin ilk gününe kadar ölçülür.Ortalama olarak, bir kadının döngüsü normalde 28-32 gün arasındadır , ancak bazı kadınların döngüleri çok daha kısa veya çok daha uzun olabilir.Yumurtlama, son adet döneminin  ilk günü ile başlayarak veya sonraki beklenen sürenin 12-16 günü hesaplanabilir .Yumurtlama, bir döngü sırasında çeşitli zamanlarda ortaya çıkabilir ve her ay farklı bir günde gerçekleşebilir. Döneminizi izlemek, kaydetmek önemlidir.

Vajinal akıntı 

Servikal sıvı yumurtlamadan hemen önce ve yumurtlamanın bitene kadar yumurta akını andıran ıslak, kaygan bir maddeye dönüşecektir. Bu akıntı yumurtlamanın gerçekleştiğini gösterir.(Yumurtlamadan hemen önce, açık, ıslak ve gergin vajinal sekresyonlarda bir artış fark edebilirsiniz. Yumurtlamanın hemen sonrasında, servikal mukus azalır, daha kalın, bulanık ve az fark edilir hale gelir )

Bazal vücut ısısını takip

Bazal termometre, vücut ısısının yükselişini izlemeye yardımcı olur ve bu da ovulasyonun yeni oluştuğunu gösterir.Biraz uzun ve sıkıcı bir yöntemdir .Hergün düzenli olarak vücut ısısnızdaki yüksalişi kaydetmeniz gerekir. (  Bazal vücut ısısını ölçmek için özel olarak tasarlanmış bir termometre kullanarak, yatmadan önce ve her sabah sıcaklığını keydedin. )

Ovülasyon testleri

Yumurtlamanın izlenmesinin bir başka yolu, yumurtlama kitleri ve doğurganlık kontrol cihazlarıdır . Bunlar,güvenli ve ekonomik bir şekilde eczanelerden ,internet sitelerin den satın alınabilir.Yumurtlama takibi, bir kadının hamilelik dönemini ve aylık döngüsü nü daha iyi bir fikir edinmesine yardımcı olabilir.

Hamile kalmak için neler yapmalıyım ? 

Yumurtlama gerçekleştikten sonra hamilelik şansınızı artırmak için yapmanız gerekenlerden biri cinsel ilişkide bulunmaktır. Ovülasyon dönemin den 3 gün öncesi  gerçekleşen birlikteliktende,  gebe kalınabilir.Tabi üreme ile ilgili bir probleminiz yok ise.

Hamile Kalma Pozisyonları ( Resimli Anlatımlı )

Haberi Okumak için Tıklayın

Düzenli birliktelik, ilişkide en uygun pozisyon, ve akabinde uzanıp ayakları yüksekçe  bir yere dikmek gebelik şansınızı artırır.

Gebeliği sağlamak için en uygun pozisyon kadının altta erkeğin ise üstte olduğu klasik  pozisyondur.

İlişkiden hemen sonra spermler geri akıcaktır.Telaş etmeyin.En hızlı spermler hızla yumurtanızı döllemeye koşuyor.Yavaş olanlar ise dökülecektir. Spermlerin rahimden dökülme sebebi de  rahmin arkasının kapalı olmasıdır.

İlişki esnasında tükürük,kayganlaştırıcı , jel,vazelin gibi şeyleri tercih etmeyin.Bunlar spermleri öldürür. İlişkiden sonra en az 45 dakika uzanın ve hemen duş almayın.