X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Kürtaj Kaç Haftaya Kadar Yapılır

Kürtaj Kaç Haftaya Kadar Yapılır ? Kürtaj Yaptıranlar Kadınlar Kulübü Hamilemiyim'de

Kürtaj Kaç Haftaya Kadar Yapılır ? Kürtaj Yaptıranlar Kadınlar Kulübü Hamilemiyim'de

Kürtaj kelimesini duyduğumda inanılmaz derecede üzülen bir yapıya sahibim. Belki de bunda, daha önceden iki kere bebeğimi kaybetmemin etkisi vardır. Bebeklerin yaşam hakkının sonuna kadar yanında ve arkasındayım arkadaşlarım. Sizler belki hassas bir durumdasınız belki sıkıntılarınız var bu bebeği istememek için sebepleriniz var belki de aşağıdaki konudaki gibi kaza ile hamile kalmışsınız ve bebeği düşürmenin yollarını arıyorsunuzdur. Düşük ihtimalini de düşünmelisiniz onun için aşağıdaki yazıyı verdim sizlere.

SORU: Evde düşük nasıl yapılır?

Haberi Okumak için Tıklayın

Buradaki yazıda özellikle düşük hapı vs sattığını söyleyenler var aman diyorum ha lütfen dikkat ediniz. Sahtekarlara pirim vermeyin lütfen. Bebeği düşürmek için saçma yöntemlerden kesinlikle uzak durun.

Kürtaj gebeliğin onuncu haftası doluncaya kadar istek üzerine yapılabilir. Gebelik haftası 28 günde bir düzenli olarak adet gören bir kadında en son görülen adetin ilk gününden itibaren hesaplanır. Yani beklenen adet gününde hamilelik 4 haftalık, adeti üç hafta geciken bir kadının hamileliği de 7 haftalıktır. Hastalarımın sık yaptıkları bir hata gebelik haftasını hesaplarken tahmini döllenme gününden itibaren hesaplamaya başlamalarıdır.

On haftanın üzerindeki hamileliklerde kürtaj yapılabilecek durumlar:

Kadının hayatını ya da hayati organlarından birini tehdit eden hastalık veya durumların bulunması (örneğin annede doğumu engelleyen kalp hastalığının bulunması) çocuk için tehlikeli olan hastalıklar ve durumlar (örneğin bebekte yaşamla bağdaşmayan bir sakatlık bulunması) derhal müdahale edilmediği takdirde kadının hayatını ya da hayati organlarından birini tehdit eden acil haller (örneğin kadının yaşamını tehlikeye sokacak ölçüde vajinal kanama olması)Kadın evli ise eşinin de rızası aranır. Onsekiz yaşından küçüklerde vasisinin izni gerekir.

Kürtaj ile ilgili aklınıza takılan sorular yaşadığınız sorunlar olabilir arkadaşlarım. Lütfen yanlışa düşmeden sağlığınızdan olmadan önce yaşadığınız sorunları anlaşılır bir şekilde bizlere gönderiniz. Uzmanlarımız durumlarınızı değerlendirdikten sonra sizlere dönüş yapılsın. Burada isminiz yayınlanmaz ve hiç bir şekilde kimseye kişisel bilgileriniz verilmez emin olabilirsiniz.