X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Kürtaj sonrası merak edilen detaylar

Her kadın, hamileliği sona erdirmek veya devam ettirmek konusunda kendi tercihini yapma hakkına sahiptir. Eğer bir kadın kürtajın ailesi için en iyi menfaate sahip olduğunu düşünürse, güvenli, destekleyici ve yargısal olmayan tavsiyeler almalıdır . Hamileliği sona erdirmeye karar vermek kolay değil. Seçimlerinizi düşünmek için biraz zamana ihtiyacınız olabilir. Bir çok kadın kürtaj sonrası dönem hakkında bilgi ister. Bu makalede kürtaj ve kürtaj sonrası  komplikasyonlar hakkında detaylı bilgiler yer almaktadır.

Her kadın, hamileliği sona erdirmek veya devam ettirmek konusunda kendi tercihini yapma hakkına sahiptir. Eğer bir kadın kürtajın ailesi için en iyi menfaate sahip olduğunu düşünürse, güvenli, destekleyici ve yargısal olmayan tavsiyeler almalıdır . Hamileliği sona erdirmeye karar vermek kolay değil. Seçimlerinizi düşünmek için biraz zamana ihtiyacınız olabilir. Bir çok kadın kürtaj sonrası dönem hakkında bilgi ister. Bu makalede kürtaj ve kürtaj sonrası  komplikasyonlar hakkında detaylı bilgiler yer almaktadır.

Cerrahi kürtaj, fetüs ve plasentayı annenin rahmından (uterus) uzaklaştırarak istenmeyen bir gebeliği sona erdiren bir prosedürdür.Cerrahi kürtajla düşük aynı değildir. Cerrahi kürtaj çok güvenlidir. Herhangi bir komplikasyonu olması çok nadirdir.Fiziksel iyileşme genellikle hamilelik evresine bağlı olarak birkaç gün içinde gerçekleşir. Vajinal kanama bir hafta ila 10 gün sürebilir. Kramp sıklığı genellikle bir iki gün sürer.

Kürtaj sonrasında vücudunuz oldukça hızlı bir şekilde normale dönmeye başlar. Yumurtlama döngüsü 7-10 gün içinde erken gerçekleşmelidir. Benzer şekilde menstrüel siklüsünüz 4-8 hafta içinde başlamalıdır .Gebelik ilk trimesterde sonlandırıldığında, kürtaj sonrası döneminiz 4-6 hafta içinde  düzene giricektir.

Kadınlar kürtaj yaptırmaya karar verdiklerinde sıklıkla stresli olurlar. Stresin anormal seviyeleri menstrüel siklüs üzerinde etkili olabilir ve kürtaj sonrası aylık dönemde değişikliklere neden olabilir. Bazı vakalarda , kadınların kürtaj sonrasında menstruasyon döngüsüne sahip olmaları birkaç ay sürecektir ; bazıları ise oldukça hızlı bir şekilde düzenli döngüye sahip olacaktır.Esasen adet döngüsü bir düşükle etkili bir şekilde sıfırlanır; bu da sonraki döneminizin yaklaşık dört hafta içinde başlaması  gerektiği anlamına gelir.

Dönem Düzensizliği

Bir gebeliği bitirdikten sonra düzensiz dönemlere sıklıkla rastlanır. Bazen düzenli periyotlar 2-3 ayda düzelmez.   Düzensizliğin nedeni, vücudunuzun gebelik hormonlarının bir bölümünü birkaç ay boyunca muhafaza etmesidir. Kürtajdan sonra bile, vücudunuz bu hormonların etkilerini hissetmeye devam edecektir. Yalnızca bu hormonlar vücudunuzdan tamamen boşaldığında, menstrüel siklüsünüzde gebeliğinizden önce olduğu gibi düzenli olur.

 

Kürtaj sonrasında gecikmiş ilk dönemin başlıca nedeni, vücudun halen bazı gebelik hormonlarına sahip olması ve kürtajdan sonra birkaç hafta etkilerini hissetmesidir. Bu hormonların varlığı ovülasyon şansınızı azaltır, dolayısıyla periyot olmadığı anlamına gelir.

Kürtaj sonrasında hamile kalabilir miyim?

Evet kesinlikle. Rutin düşük yapmak kısırlığa neden olmaz.

 

Kürtaj sonrasında tekrar hamile olup olmadığımı nasıl anlayabilirim?

Kürtaj sonrasında, gebelik testi bir aydan uzun süredir pozitif kalabilir. Tekrar hamile olup olmadığınızı  hekim muayenesi ile anlayabilirsiniz.

 

Kan pıhtıları

Birçok kadın kürtaj sonrasında kanama yaşayacaktır. Bu süre zarfında, hafif lekeli günler yaşayabilirsiniz.Bir kürtajdan sonra  kan pıhtıları olması  normaldir. Pıhtıların boyutu, bir çakıl boyutundan, daha büyük, yumurta büyüklüğünde ki pıhtılara kadar değişebilir.Ağır vajinal kanama, bir şeylerde yanlış olabileceğinin işaretidir. İşlemden bir hafta sonrasına kadar veya tedaviden sonraki dört hafta içinde kanama olabilir. Akış çok hafiften oldukça ağır olabilir. Egzersiz ile artabilir ve dinlenme ile azalabilir.

Bir cerrahi kürtaj sonrasında kanama ne zaman başlıyor?

Kanama, cerrahi kürtajından sonra herhangi bir zamanda başlayabilir. Kanama gelip gidebilir ve miktarı değişebilir.Kanama kalıpları kadından kadına değişir. Hafif kanamadan sonra daha ağır kanamalar ve pıhtılaşma olasılığı vardır. Bu, rahmin kasılıp normal hallerine dönmesi doğal bir süreçtir. Aşırı kanamanız olursa mutlaka hekiminizle irtibata geçin.

Kürtaj söz konusu olduğunda, birçok kadın riskler ve komplikasyonlar konusunda endişelenir. Uygun bir şekilde eğitilmiş personel tarafından bir kürtaj yapıldığında, komplikasyonlar nispeten nadirdir

Kullanılan cerrahi kürtaj prosedürü, kadının gebeliği aşamasına dayanmaktadır. Hem tıbbi hem de cerrahi kürtajlar genellikle güvenlidir, ancak bazen ciddi komplikasyonlara neden olabilirler.En yaygın komplikasyonlardan biri de enfeksiyondur.Enfeksiyon belirtileri güçlü kokulu vajinal akıntı, ateş ve şiddetli pelvik ağrı içerir. Tedavi edilmeyen enfeksiyonlar pelvik inflamatuvar hastalığa neden olabilir, bu nedenle belirtileri fark ettikten sonra doktorunuzu arayın.