X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık

Nasıl hamile kalınır hamile kalamama nedenleri nelerdir ? Neden bir türlü elimden gelen her şeyi yaptığım halde hamile kalamıyorum. Gebe kalmak istiyorum diyen kadınlarımız için tüyoları ve bilmesi gerekenlerin tamamını yazıyoruz.

Günümüzde infertilite sorunu yaşayıp çocuk sahibi olamayan bir çok çift var. Sayfamıza her gün hamile kalamıyorum ne yapmalıyım, hamile kalmak için nelere dikkat etmeliyim diye sorular yöneltilmekte. Özellikle yeni ve tecrübesiz olan çiftlerimizden yöneltilen bu sorulara açıklık getiriyoz.1 yıla aşkın bir sürede tüm uğraşlarınıza rağmen çocuk sahibi olamazsanız doktora başvurmanın vakti gelmiştir demektir. Hamile kalmada yeni evlilerimiz sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bu normaldir. Tabi ki hamile kalmak için bilmeniz gereken önemli bazı durumların olduğunu sizlere söylemem gerekiyor değerli anne adayları. 

HAMİLELİK İÇİN OVÜLASYON TARİHİNİ BİLMENİZ GEREKİYOR

Hamile kalmak için ovülasyon günlerinizi tespit ederek gebelik şansınızı artırabilirsiniz. Birliktelik sonrası en az yarım saat uzanın tuvalete banyoya koşmayın.1 gün arayla birlikteliğe özen gösterin. Vücut ısınızını ,vajinal salgınızı takip ederek te gebe kalma şansınızı artırabilirsiniz. Eğer uzun zamandır evliyseniz ikinci çocuğunuzu düşünüyorsanız ve uzun süreli korunduysanız; Uygulanan yönteme bağlı olarak üreme yeteneğinin geri dönmesi 0–3 ay kadar sürebilir. Ovülasyon yani yumurtlama tarihlerinizi bilmiyor iseniz aşağıdaki konudan öğrenebilirsiniz.

Yumurtlama ovülasyon dönemi hesaplama

Haberi Okumak için Tıklayın

YUMURTLAMANIN AZ OLMASI DA DİĞER HAMİLE KALAMAMA NEDENİ SAYILABİLİR

Uzun uğraşlardan sonra yapılan araştırmada kadınlarımızın yumurtlamalarındaki azlık ya da yumurtlama tembelliği hamile kalamama nedenlerinin başında gösteriliyor. Ovülasyon tarihinizi test etmeyi yukarıdan sizlere anlattık ama sizlerde yumurtlama az ise ne yapacaksınız ? Yumurtlama nasıl arttırılır biliyor musunuz ? Bu konumuz size yardımcı olacaktır kızlar.

Yumurtlamayı arttırmak için kürler ve öneriler

Haberi Okumak için Tıklayın

YUMURTLAMAM VAR AMA AZ YUMURTLAMA TEMBELLİĞİ NASIL GİDERİLİR 

Hemen hemen bütün kadınlarımızda her şeyin çıktığı bir kapı var arkadaşlarım. Yumurtlama, yumurtlama olmadan hamile kalamayacağınızı lütfen unutmayınız. Peki yumurtlaması az olan ya da yumurtlama tembelliği ile baş etmeye çalışan bir kadın neler yapmalı ?

Yumurtlama Tembelliği hakkında bilmeniz gerekenler

Haberi Okumak için Tıklayın

Yumurtlama olmadan hamile kalınırmı?

Haberi Okumak için Tıklayın

KADINLARDA YUMURTLAMA ARTTIRAN BESİNLER DE ÖNEMLİ

Yumurtlama yani ovülasyon tembelliği olan ve yumurtlamalarını arttırmak isteyen kadınlarımız, başarıya daha hızlı şekilde ulaşıyorlar. sizlere yumurtlamanın ne kadar önemli olduğunu yazımız boyunca anlattık. Dilerseniz aşağıdaki konuya da bakarak yumurtlamalarınızı arttıracak önerileri elde edebilirsiniz. 

Yumurtlamayı arttırmak için kürler ve öneriler

Haberi Okumak için Tıklayın

ADET DÜZENSİZLİĞİ DİĞER HAMİLA KALAMAMA SEBEPLERİNDENDİR

Yumurtlamanın tespitinde, adet döngülerinin sürekli olarak aynı zamanda olması, yumurtlamanın tespiti için son derece önemli iken, düzensiz şekilde regl olan kadınlarımız adet düzensizliklerinden dolayı bu dönemi tam olarak tespit edemiyorlar. Bunun hesabı nasıl olacak diye düşünüyor iseniz. Bu konumuzu incelemenizi öneriyoruz. 

Adet düzensizliği ve yumurtlama günü hesaplama

Haberi Okumak için Tıklayın

HAMİLELİKTEN KORUYAN İĞNELERİN HAMİLELİĞE ETKİSİ NELERDİR ?

Şu an zamanı değil diye kullanılan doğum kontrol yöntemlerinden birisi de uzun süreli koruma sağlayan koruma iğneleridir. Bu iğnelerin kullanımında şunları bilmeniz gerekiyor. Örneğin uzun etkili korunma iğneleri kullananlarda 3–4 ay kadar bir süre gebelik oluşmayabilir. Spiralin çıkarılması, doğum kontrol hapının bırakılmasını takiben ise ertesi ay gebelik oluşabilir. Hiçbir doğurganlık problemine sahip olmayan ve korunmayan bir çiftin ortalama hamile kalma şansı, her adet döneminde %25 civarındadır. Sitemizde hamile kalmaya yardımcı bir çok konu mevcut .Sayfamızı inceleyerek gebe kalmanıza yardımcı olacak konuları incelemenizi öneriyoruz

Adetliyken yumurtlama olurmu ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Sitemiz hamilemiyim.org üzerinde yer alan, incelediğiniz tüm konulara yorumlar göndererek sorularınızın uzmanlarımız tarafından cevaplandırılmasını sağlayabilirsiniz.