X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Neden hamile kalmıyorum?

Hamile Kalmak İstiyorum Neden Hamile Kalamıyorum tüm ayrıntılar Hamilemiyim Kadınlar Kulübünde sizlerle...

Hamile Kalmak İstiyorum Neden Hamile Kalamıyorum tüm ayrıntılar Hamilemiyim Kadınlar Kulübünde sizlerle...

Gebe kalmaya çalışmak heyecan verici bir zaman olabilir , sonuçta tamamen yeni bir insan yaratmaya çalışıyorsunuz! Ama aynı zamanda hayal kırıklığı ile sonuçlanabilir. Düzenli ilişkiye rağmen uzun bir süredir gebelik sağlayaman çiftler var. Sorun erkekten kadından dan yada her ikisinden kaynaklanabilir. Bazen ciddi bir problem olmaz. Sadece verimli günleri kaçırdıkları için gebelik elde edemeyenler de vardır. Bebeğiniz olsun istiyorsanzı aşağıda yer alan önerilerimize kulak vermenizi istiyoruz !

 

 

Çiftler gebe kalmaya çalışırken, bir partnerin üreme sistemindeki aksaklıktan şüphelenmek doğaldır, ancak yaşam tarzı ile ilgili bir şey olabilir. Sigara içen biriyseniz, bırakma zamanıdır, çünkü her iki cinsiyetten sigara içenlerin doğurganlık problemleri daha yüksektir. İyi haber ise sigaranın doğurganlık üzerindeki olumsuz etkilerinin bıraktıktan bir yıl sonra tersine dönmüş olmasıdır.

Her iki partnerin ağırlığının doğurganlığı etkilediği gösterilmiştir. Vücut ağırlığınızın normal olduğundan emin olun.Kafein tüketiminin sıkıntıya sokan sağlam kanıtlar elde edilemese de, birçok uzman gebe kalmaya çalışırken kafein alımınızı azaltmanın akıllıca olduğunu söylüyor.

Kadınlar, nöral tüp defektlerini önlemek için gebe kalmadan 2 ay öncesi folik asit almalıdır. Erkekler sıkı kıyafetler ve iç çamaşırlardan kaçınmalıdır.Bunun nedeni, spermin vücut sıcaklığının biraz altında üretilmesi ve ısının sperm kalitesi üzerinde etkili olabilmesidir.Besleyici gıdalar ve düzenli egzersiz içeren genel olarak sağlıklı bir yaşam tarzı,benimseyin.Bu, hamilelik ve ebeveynliğe geçerken de size iyi fayda sağlayacaktır.

Ne zaman yumurtladığınızı ve ne zaman adet olacağınızı bilmelisiniz. Döneminizin ilk günü, döngünüzün Birinci Günü olarak adlandırılır.Dönemin başlamasından yaklaşık 14 gün önce yumurtlarsınız (standart 28 günlük döngünüz veya daha kısa veya daha uzun bir döngü olup olmadığına bakılmaksızın) Yumurtlamadan iki ila üç gün öncesine kadar birlikte olun sperm 5 gün rahimde yaşayabiliyor.Yumurtlama döneminde daha fazla ıslaklık ve servikal mukoza fark edebilirsiniz; Bu yumurtladığınızın işaretidir.

Belirli bir pozisyonda cinsi münasebete girmenin size yardımcı olma olasılığının daha yüksek olduğunu gösteren hiçbir kanıt yokken, çabalarınızı hızlandırmak için sırt üstü uzanın ve ayaklarınızı yükseğe kaldırın.Bazı teoriler, köpek stilin de spermlerin daha hızlı geçtiğini söylemektedir. İlişki esnasında kesinle kayganlaştırı kullanmayın bu spermi öldürebilir. İlişi sonrası hemen yerinizden kalkmayın en az yarım saat uzanın.

Adet tarihinizde gecikme olduysa artık gebelik testi yapabilirsiniz. Gebelik testini evde yapacaksanız sabahın ilk idrarıyla yapmanız faydanıza olacaktır. Test yapana kadar bir şey yiyip içmeyin .Aldığınız sıvılar idrarı seyreltebilr, hcg algılanmayabilir. İdrardan gebelik testi yaparken talimatları mutlaka izleyin. Test sonucunda silik ikinci çizgi görürseniz bu gebe olduğunuzun işaretidir. Ancak evde yapılan gebelik testlerinin hatalı sonuç verme olaslığı vardır. Bu nedenle iki tane test yapın hatta imkanınız varsa net sonuç için hcg testi yapın. Test sonucunuza göre mutlaka bir hekim kontrolünde olun.