X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Normal doğum sonrası nelere dikkat etmek gerekir ?

Doğuma doğru giden 9 aylık bir yolculuk. Bu 9 aylık süreçte olumlu olumsuz bir  çok durumla karşılaştınız. Kah üzüldünüz kah güldünüz. Doğum yaklaştıkça farklı duygulara kapıldınz .Ve artık doğum sürecinde , doğum sonrasında sizi bekleyen her şeyi merak edip araştırmaya koyuldunuz ve sayfamıza geldiniz.

Doğuma doğru giden 9 aylık bir yolculuk. Bu 9 aylık süreçte olumlu olumsuz bir  çok durumla karşılaştınız. Kah üzüldünüz kah güldünüz. Doğum yaklaştıkça farklı duygulara kapıldınz .Ve artık doğum sürecinde , doğum sonrasında sizi bekleyen her şeyi merak edip araştırmaya koyuldunuz ve sayfamıza geldiniz.

Öncelikle hoş geldiniz ve sağlıklı doğum yapmanızı temenni ediyoruz. Bu makalemizde normal doğum sonrası sizi bekleyen durumları , normal doğum sonrası yapmanız gerekenleri anlatıcaz.

Normal doğum doğumun vajinal yoldan gerçekleşmesidir. Anne ve bebek için normal doğumun bir çok faydası vardır. Normal doğum yapabilmek için annenin ve bebeğin sağlık durumunun iyi olması gerekmektedir. 9 ay boyunca doktor kontrolünde olmak hem gebeliğinizin seyri hakkında bilgi verir. hemde doğum şeklinizi belirler. Bu yüzden anne adaylarına tavsiyemiz  , gebe olduklarını öğrendikleri an hekim kontrolünde olmaları.

Normal doğum genelde 36-41 . haftalarda gerçekleşir.  Tabi bazı durumlarda  erken doğumda olabilir. Erken doğumlar da gebeliğin 20 - 36 . haftasında gerçekleşir.   Normal doğum yapan kadınlar doğumdan yaklaşık 24 saat içinde hastaneden taburcu edilir.   Eve dönen anne adayı artık lohusadır ve bu dönemde kendine çok iyi bakması , bebeğine özenli olması gerekmektedir.

Normal doğum yapan kadınların yapması gerekenlerin başında  öncelikle kendilerini sıcak tutmaları ve vajinal hijyene dikket etmeleri gerekmektedir. Özellikle dikişli doğum yapanların dikişlerin temizliğine dikkat etmelidir.  Bebeğinizi sık sık emzirin. Sık emzirmek sütünüzü artırıcak ve sütünüzün erken gelmesine yardımcı olucaktır.

Normal doğum yapan anneler normal yaşamlarına hızla dönebilmektedirler.  Mümkün mertebe anne adayları bol bol dinlenmeli ve uyumalıdırlar.  Normal doğum sonrası anne adayları spor ve egzersize başlayabilir gfakat öncelik bu girişimi hekime danışmakta fayda vardır.  Normal doğum sonrası kanam için ped kullanılmalı tampon kullanımından uzak durulmalıdır.  Normal doğum yapanlar cinsel ilişkiye doğumdan yaklaşık 1 ay sonra başlayabilirler.  Normal doğumu dikişli olanlarda bu süre değişmektedir. Hekime danışıp bilgi almakta fayda vardır. Normal doğum sonrası verilen ilaçlar mutlaka kullanılmalı hekim kontrolleri aksatılmamalıdır.  Ayrıca normal doğum sonrası istenmeyen gebelikler için uygun bir korunma yöntemi uygulanmalıdır. Her ne kadar  emzirme gebe kalmayı engellesede düzensiz emzirme yeniden hamile kalmanıza neden olabilir. Normal doğum ile ilgili konumuzu incelediniz. Konuya dair sorularınızı bizlere bu başlık altından yönlendirebilir ,sorularınıza en kısa sürede yanıt alabilirsiniz.