X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Normal doğumun faydaları nelerdir?

Normal doğum, tüm kadın doğum uzmanları tarafın dan önerilen, adından da anlaşıldığı gibi doğumun normal gerçekleşmesidir. Diğer adıyla vajinal doğum olan normal doğumun , gerek anneye gerekse bebeğe oldukça fazla faydası vardır.

Normal doğum, tüm kadın doğum uzmanları tarafın dan önerilen, adından da anlaşıldığı gibi doğumun normal gerçekleşmesidir. Diğer adıyla vajinal doğum olan normal doğumun , gerek anneye gerekse bebeğe oldukça fazla faydası vardır.

Bu makalemiz de normal doğumun faydalarına, normal doğumun dezavantajlarına  değinicez. 9 aylık sürecin bitmesine yakın , anne adayının ne tür doğum yapacağı, muayene ile anlaşılır ve ona göre karar verilir. Anne adaylarının çoğu normal doğum dan korktuğu için tercihini sezeryan dan yana yapar. Bunların dışın da suda doğum yapanlar da vardır.

Gebelik dönemi 40 haftalık bir süreçtir.  40 haftalık bir gebelik ancak 2 haftaya kadar uzatılabilir. Bazı nedenlerden dolayı bebek kırk haftadan öncede gelebilir. Normal doğum da belirtiler sancıyla ortaya çıkmaktadır.  Bazı anne adayları yalancı sancılarla gerçek doğum sancısını karıştırmaktadır. Yalancı ağrılar  düzensizdir ve sürekli değildir. Gerçek sancılar 30 – 60 saniye arasında yaşanır..  Düzenli sancılar başladığında rahim ağzı kapalıdır.  Normal doğum ilk gebeliklerde daha uzun sürer, doğum sayısı arttıkça daha kısa sürer. Gerçek doğum sancısıyla beraber bebeğin suyu ve kanama başlar. Bu durum da vakit kaybetmeden en yakın hastaneye gidilmelidir.

Normal doğum ile dünyaya gelen bebekler de solunum sıkıntısı yaşama olasılığı hayli düşüktür. Sebebi ise ,bebeğin doğum esnasın da  rahim kanalından geçerken uğradığı  baskı sonucu akciğerlerindeki amnion suyunun atılması dır. Normal doğumun bebek için diğer faydaları ise , anne adayı normal doğumda daha hızlı iyileşir, günlük hayata daha hzlı dönülür,bebek doğum esnasın da rahim kanalından geçerken ağzı bakterilerle temas eder. Bu bakteriler bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirir. Normal doğum da bebekte endorfin hormonu salgılanır. Buda bebeğin dünyaya adepte olmasını kolaylaştırır.

Normal doğumun anne için faydası ise , anne daha hızlı ve çabuk iyleşir. Günlük hayatına daha çabuk döner. Normal doğum yapan annelerin rahminde kesi hasar meydana gelmez.Her doğumda sorunlar çıkabilir ama normal doğumda anne ölüm riski, sezaryen ameliyatına göre çok daha azdır. Ayrıca normal doğum yapan annenin doğum sonrasında ağrı şikayeti daha az olmaktadır. Sezaryen, acil sağlık ve psikolojik durumlar  hariç bir doğum şekli değildir. Annenin ve bebeğin hayatını  tehdit edicek her hangi bir olumsuz durum yoksa normal doğum yapılmalıdır. Normal doğumun faydaları ile ilgili makalemizi incelediniz. Normal doğum hakkın da sorularınız olursa bizlere bu başlık altın dan yönlendirebilir , en kısa sürede yanıt alabilirsiniz.