X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Progesteron Testi Değerleri Neyi İşaret Ediyor ?

Progesteron Testi Kadınlar Külübü - Progesteron testi ne zaman yapılır test sonucu ne zaman çıkar ? 21. gün progesteron testi neden yapılır ? Progesteron kaç olursa hamile kalınır Progesteron kaç olmalı düşük mü yüksek mi ? Bilmeniz gereken progesteron ile ilgili sorular cevaplar burada

Progesteron Testi Kadınlar Külübü 

Sevgili arkadaşlarım sevgili hanımlar, progesteron testi yaptıranlar 21. gün testi yaptıranlar ve sonucu merak edenlere çok kısa bilgiler vermek istiyoruz. Bu progesteron hormon testini yaptıran arkadaşlarımız bizlere bu konunun altından sonuçlarını gönderebilirse net bir dönüş yapabiliriz. 

Progesteron hormon testi nasıl ne zaman yapılıyor bilinmesi gerekenler

Haberi Okumak için Tıklayın

21. Gün Progesteron değerleri kaç olmalı ?

Bizlere en fazla gelen sorulardan birisi bu, progesteron değerim normal mi doğru mu kaç olmalı şeklinde. Değerli anne adayları 21. günü progesteron hormonunuza baktırdığınızda değerlerinizin 10-15 in üzerinde olması o ay bir yumurtlama olduğunu göstermektedir. 

Progesteron testi hakkında bilmeniz gerekenler

Haberi Okumak için Tıklayın

Progesteron hormonu nedir ne işe yarar ?

Progesteron hormonu dediğimiz şey ile sizlerin gebelik için en elverişli gününüz dolayısı ile yumurtlamanızın olduğu gün bulunur. Progesteron değeri, progesteron hormonu değerlerine bakılarak yumurtlama günü tespiti için yapılmaktadır. 

Progesteron değerleri nasıl olmalı ?

Haberi Okumak için Tıklayın

Progesteron hormono ne zaman bakılır ?

Adet döngüleri düzenli olan bir kadının bu progesteron hormon seviyeleri yumurtlamadan yedi gün sonra en maksimum değerlerine ulaşacaktır. Kadın doğum uzmanı sizleri bilgilendirecektir. Kendi başınıza bu teste girmeyin. Doktor kontrolü ve isteği ile giriniz. Genelde bu testler 28 gün adet döngüsü olan kadınlarda kandan alınarak 19 ila 23. günlerde ölçümlendirilir. 

Progesteron hormonu yüksekliği olan kadınlar ne yapmalı ?

Yukarıdaki bilgiler ışığında doktorunuz tarafından bu teste tabi tutuldu iseniz ve normal değerlerden daha yüksek çıktı ise. Evde kendi başınıza yapacağınız yöntem ya da bitkisel bir yöntem yok. Aslında var ama etkinliği kanıtlanmış değil. Dolayısı ile kendi başınıza ilaç almayınız. Doktorunuz bu değerleri düşürmek adına size ilaç ve bir takım bilgiler sunacaktır. Kulaktan dolma şu düşürür bu bitki iyi gelir diye bir şeyler kullanmayınız.

Progesteron değerlerinde 10 ve üstü normal olarak kabul edilmektedir. Eğer bu test sonucunde değeriniz 10 üstü ise bu normal diyebiliriz. Eğer bu test değerleriniz normal ise yumurtlamanız oluyor demektir.

Yinede hamile kalamıyorsanız eşlerinizin sperm testi sayımı yaptırması gerekiyor.

Progesteron Testi Değerleri Normal mi ?

10 + ve üstü normal olarak kabul ediliyor. Daha düşük çıkanlar için doktor bir tedavi sürecine girecektir. Bu durumda doktorunuzla konuşmanız gerekiyor. Bu konuyla alakalı yorumlar kısmından bizlere sorularınızı iletebilir, uzmanlarımız tarafından anında cevaplar alabilirsiniz. 

KADINLAR KULÜBÜ HAMİLEMİYİM