X
Gündem Hamile Moda Gebelik Rüya Yorumları Dekorasyon Cinsellik Sağlık Örgü Magazin Mutfak bilgileri Pratik bilgiler Saç Bakımı
Sevgililer Günü Hediyesi
Hamilelikte basur olanlar ( hemoroid ) mutlaka okuyun
Adetliyken yumurtlama olurmu ?
Hamilelik testi doğruluk oranları hakkında bilmeniz gerekenler
Evde doğal yöntemlerle gebelik testi
Nasıl hamile kalınır? Neler yapmanız gerektiğini ve tüyoları yazdık
İlişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur ? Ne zaman gebelik testi yaptırmalıyım ?
Tüplerini bağlatan kadın hamile kalırmı
Aşılama sonrası lekelenme oldu aşılamam tutmadımı ?
Hamileyim kese var ama bebek yok nedeni nedir?

Rahmin ters durmasının belirtisi nedir tedavisi varmıdır ?

Rahmin ters durmasının belirtisi nedir tedavisi varmıdır ?

Rahmin ters durmasının belirtisi nedir tedavisi varmıdır ?

Tıp dilindeki adı  retrovet  uterus olarak bilinen rahim dönmesi doğumsal gelişimin tamamen öne doğru tamamlanamadığı  zamanlarda  görülür.Kadının muayene sonucu öğrendiği bu durum merak ve endişe uyandırır.Rahmin ters dönmesi ne gibi sorunlar yaratır ,rahmin ters olması sakıncalı bir durummu , hamile kalmayı engeller mi, diye .Bizde merak edilen bu soruların cevabını sizler için araştırdık.Rahmin ters durması nedir ne gibi sonuçlar doğurur?

Kadınların  bir çoğunun rahmi öne doğru olurken bir kısmının da arkaya dönük olur.Bu anatomisel bir olaydır.Yalnız doğuştan olan bu durum  , doğum yapan kadında da olabiliyor.Zor doğumlarda uterusu tutan bağlar gevşiyebilir bu durumda rahmin dönmesine yol açabilir.

Bunların dışında menepoza giren bir kadının rahmide dönebilir.Rahmin dönmesine  neden olanları sıralarsak ;  tüplerin enfeksiyonları, pelvik iltihabı,rahim ameliyatları ve endometriozistir.Rahmin ters durması nın belirtisi genelde yoktur.Ancak cinsel ilişki sırasında duyulan ağrı ,aşırı adet sancısı  gibi belirtiler olabilir.Rahmin ters durması genellikle hekim tarafından yapılan muayene ile teşhis edilebilir.

Ters rahmin tedavisi  varmı sorusunun yanıtı ; herhangi bir tedavi gerektirmez. Ancak aşırı kasık ağrısı söz konusu ise vajinal pesser  tedavisi uygulanır.Bu uygulama çözüm olmasada hastayı biraz rahatlatmaktadır.Ters dönen rahmi öne doğru düzeltmek için ameliyat olsada   hastaya zarar verir düşüncesi ile müdahale edilmemektedir.Amilayat sonrası kısırlık vakası görülebilir ve hastanın ağrıları şiddetlenebilir.

Rahmim ters hamile kalabilirmiyim sorusunun yanıtı ; Rahmin ters olması çocuk sahibi olmayı engellemez.Araştırmalar gösteriyorki rahmin ters olmasının hamilelik üzerine olumlu yada olumsuz etkisi yoktur.Rahmin ters olması gebe kalmayı engellemez.Nasılki siyah gözle mavi göz aynı görüyor buda böyle bir durum.

Rahmim ters hamileyim bu bebeğime zararlı olurmu sorusunun yanıtı ; Rahmin ters olması gebeliğinizi olumsuz etkilemez.Doğumu ister sezeryan ister normal yapabilirsiniz.Özetle ;  transvajinal ultrasonografi incelemesi ile ters rahim teşhis edilir.Ters rahmin tedavisi yoktur.Yani bir muayene ile rahim düzeltilmez.Hekimlerin bazıları ağrıyı dindirmek adına  cerrahi düzeltme önersede olumlu neticeler alınmamaktadır.Ters rahime sahip kadınlar hamile kalabilir bu durum kısırlık yapmaz.Ters rahimle ilgili konumuzu incelediniz. Ters rahimle ilgili sorularınız olursa bu başlık altından yöneltebilir,en kısa sürede yanıt alabilirsiniz.hamilemiyim.org olarak sağlıklı günler diliyoruz.